Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kérjük vissza a pénzünk...

Hogyan kérjük vissza a pénzünket, amit szívesen adtunk kölcsön, de most "szükségünk" lenne rá? Egy családi barátról van szó.

Figyelt kérdés

Kellett neki kb 17 E ft, hogy ne kapcsolják ki az áramot a lakásban. 2 kiskorú gyereke van, nem volt kérdés, hogy ne segítsünk azonnal.

Azóta eltelt egy kis idő, az illető sok mindent vásárolgat, de a pénzünket (20 ezer ft-t adtunk), nem kaptuk vissza.

Voltunk együtt bevásárolni, láttam ahogy a netről is rendel holmikat, plusz meséli hogy vett ezt-azt.

Vagy kapott pénzt, és abból vásárolgat, vagy hazudott nekünk, és abból amit mi adtunk.

Ő soha nem kért kölcsön el fillért sem, mi ajánlottuk fel, miután fél napot sírt (mi épp akkor mentünk át hozzá, és le se tagadhatta volna hogy nagy a baj), hogy segítünk.

2012. szept. 30. 18:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyenesen. Odamégy hozzá, és közlöd, hogy szükséged van a pénzre, mostantól. Megállapodsz vele, hogy milyen részletekben adja vissza, ha nagyon méltányos akarsz lenni vele, mert nincs pénze, és ha nem adja vissza (és nincs róla papírod), akkor nagyon keményen meg kell neki mondani, hogy ez volt az utolsó. Eljátszotta a bizalmadat, innentől rád többé nme számíthat. És így jártál: ez volt a tanulópénz. csak annak adj, aki vissza is adja, vagy annak, akivel írásban megállapodsz, és aki emiatt később perelhető is lesz, ha nem adja vissza a pénzedet.

Azt szokták mondani, hogy "pénzben nincs barátság".

Tudom, hogy keményen hangzik, de vagy ezt teszed, vagy balekra vesznek mások. Választhatsz.

2012. szept. 30. 19:40
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én 300000 ftot adtam kölcsön a barátnőm szüleinek 3 éve, autót műszakiztatni, javíttatni, számlákat befizetni, rendezni a dolgaikat. Azóta ha szóba hozom, bunkó vagyok, ezért nem is házasodtunk még össze, amíg ilyen viták vannak a családban, nem akarok. Azóta nemrég megszületett az első kislányunk, egy forintot nem kaptunk vissza a pénzből, és nem segítenek semmit sem, még egy babaruhát sem vettek. Kb. fél évente megyünk hozzájuk, akkor direkt nem főznek ebédet, ott vagyunk egy napot éhesen. Részletekben ki tudnák fizetni, internetből is nagy csomagot fizetnek, 8000 ft. (nekünk az alap van 3500 ft, és megvagyunk vele) Ők költenek elég sokat cigire, és fölösleges dolgokra, mi épp, hogy meg tudunk lenni. Nevezhetjük ezt tanulópénznek is. Többet nem adok kölcsön másnak sem.
2012. okt. 1. 09:05
 13/14 A kérdező kommentje:
Utoljára azt mondta, hogy okt. elején kap pénzt, és abból megadja.
2012. okt. 1. 16:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Megadta már?
2013. jan. 24. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!