A haveroknak, barátoknak honnan van mindig újabb és újabb téma, amiről beszélgethetnek?
Másoknak sose fogy el a téma, de nálam nem így van, kevés haverom van, és azokkal se tudok mindig beszélni valamiről, sokszor nincs már téma. Ez miért lehet? Másoknak meg úgy hallom az iskolában is, mindig van valami témájuk, amikről jól elbeszélgessenek.
Csak nekem kicsit unalmasabb az életem mint nekik.
Egy barátság szerintem három szakaszra bontható fel.
1. szakasz, mikor a két fél még ismerkedik, keresik a közös pontot, a közös érdeklődési kört. Ilyenkor a legfőbb célja a beszélgetésnek, hogy megismerjék a másikat. Kérdések kérdéseket követnek és ezekről jutnak eszünkbe dolgok. Pl. Nekem is, én is, stb...
2. szakasz, mikor a két fél már ismeri egymást és megnyíltak egymásnak. Ekkor figyel mindenki kicsit jobban a körülményekre, a helyzetre és itt születnek a fergeteges poénok, ekkor csak minden történik. Elmondják egymásnak a véleményüket és gyűlnek a közös emlékek.
3. szakasz, amikor már a meglévő emlékeket is beleszövik beszélgetéseikbe.
Nem beszélve arról, hogy általában a problémákról, napi eseményekről is mindig szó esik, ezek állandó témák szerintem egy barátságban.
Szerintem ne görcsölj rá a dologra! :) Csak add önmagad, mondd, amit gondolsz és kérdezd a barátaid véleményét!
Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredett. Egyébként, ha valamiben még segítség kéne, írj nyugodtan. :) Remélem, tudtam valamicskét segíteni. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!