Nagyon gáz, ha pénzt kérek kölcsön az egyik barátnőmtől, úgy hogy csak szept. Végén tudom visszaadni neki? Ti szoktatok kérni?
Nem szoktam kérni, viszont tőlem már kértek.
Úgy gondolom, hogy ha előre szólsz neki, hogy szept. végéig kellene a pénz, akkor nem lesz gond belőle. Ha addig nem tudja nélkülözni, akkor úgyse fog adni.
Szóval tisztázd az elején.
Szerintem meg pont nem szabad meg mondani,hogy mikor adod vissza,mert ha pont nem tudod,mert vmi közbe jön akkor gáz,hogy te szeptember végére ígérted.
Persze függ milyen a viszonyotok.Én havertől,ismerőstől 500 ftnál többet nem kérek kölcsön,ezt is másnap 2 nap múlva megadom.Persze akkor se mondom,hogy holnap délután oda adom a pénzt csak annyit,hogy majd oda adom.
Legjobb barátnőmtől 10-20 ezreket is kértem már kölcsön,mondtam ha lesz pénzem megadom,de vele tényleg nagyon jó viszonyban vagyok,kb olyan testvéri,ő is kért már tőlem ennyiket. Mindig mindenkinek vissza lett adva,ahogy tudta akár több részletben is.
Viszont mindig úgy adok,hogy azt az összeget ne kelljen nélkülöznöm.Ha most 10 ezret kér a bnőm,de nálam csak 15 ezer van,és tudom,hogy nekem kell a pénz akkor úgy csinálom,hogy nálam is maradjon elég pénz de neki is tudjak adni vmennyit.Ha csak a 15ből 6 ezret akkor annyit.De ezt ő tudja,hogy mindig oda adom neki bármimet ha utolsó is.Viszont vannak helyzetek,amikor nem tehetem meg,hogy jó adok,én meg ez miatt szar helyzetbe kerülök.Ezt barátnőm is tudja jól.
Viszont pénzben csak vele vagyok ilyen,meg húgommal.Bennük megbízok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!