Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy dolgozzam fel?

Hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, és még gyerekkoromban (11-12 éves korom körül) megszakadt a kapcsolatom egy számomra fontos emberrel (nem szerelemről van szó). Anyukámnak vannak pszichiátriai gondjai, és emiatt minden emberről rosszat gondol. Akkor is ez vetett véget egy családi barátságnak. Mindenfélét beképzelt róluk, ami nem volt igaz, de mindegy. A lényeg, hogy azóta hallani sem akar róluk, viszont nekem nagyon hiányoznak, különösen a fiuk, akivel bár állandóan civakodtunk, végül is barátok voltunk, és az a sok alkalom, amikor együtt voltunk, pl. szilveszterkor, karácsony után, vagy mikor nyaranként csak úgy átmentünk hozzájuk. Tényleg semmi esély rá, hogy újra találkozzunk, de nekem nagyon hiányoznak, és nagyon sokszor gondolok rájuk, és évek óta nem tudom elfogadni a hiányukat. Sokszor elsétáltam a házhoz, ahol laktak, de nem csöngettem be, csak látni akartam, ott laknak-e még, de sajnos már régen elköltöztek. Van rá valami mód, hogy ezt feldolgozzam? Sajnos a pszichológus nem játszik, mert a sulimban nincs, és anyukámat sem kérhetem meg, hogy vigyen el, mert biztosan megkérdezné, miért, és ha elmondanám nagyon mérges lenne rám. Remélem, ti tudtok valami megoldást, vagy valamit, amitől könnyebb lesz.

2014. dec. 21. 18:33
 1/5 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, ha kicsit érthetetlen lett :(
2014. dec. 21. 18:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Én szívesen beszélgetek veled, bár nem biztos, hogy számodra megfelelő tanácsot tudok adni...

18/lány

2014. dec. 21. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Eddigi tapasztalataim alapján egy pszichológus nem nagyon segíthetne. És így interneten keresztül nem igazán lehet segíteni. A valószinűleg segítene , ha szereznél pár barátot. Ami szintén fontos lenne, hogy elfeledd vagy elengedd a régi barátaidat, bár erre a történtedből ítélve nem vagy képes.

Ha mégis úgy érzed, hogy a pszichológus segítene, akkor érd el másféleképpen, hogy az anyukád elvigyen. Elég ha használod a fejed.

2014. dec. 21. 21:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát, igazából vannak barátaim. Nem sok, de ők fontosak nekem. Csak valahogy az az érzés hiányzik, amit ez a család adott. És hát, próbálom elengedni, szeretném (azért is írtam ki a kérdést), csak hát, nem tudom, hogyan :(
2014. dec. 21. 22:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Igazából, ha nincs meg hozzá a megfelelő gondolkodásmódod szerintem nem igazán sikerülhet. A gondolkodásmódon változtatni pedig nagyon nehéz.

Élj a jelenben, gondolj a jövődre, és hagyd el a múltat.

2014. dec. 21. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!