Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Félek, hogy elvesztet (ett)...

Félek, hogy elvesztet (ett) em a barátaim. Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

Megéri elolvasni. Nem mindennapi dolog és lehet veled is meg fog ugyanez történni. Kérlek segíts!

Csak a nevek kezdőbetűjét fogom írni. :-)

Általános suli ideje alatt 3-an jártunk össze srácok. "J", "L" és "én". Délután egymáshoz, ki a határba és rengeteget együtt voltunk.

Amint befejeztük a sulit ehhez a hármashoz még hozzácsapódott "F" és még pár lány is a volt osztályból: "B", "R", "E", "O"- aki az unokatesóm is egyben.

A suli befejezése után elkezdtünk járni "L"-val és "J"-val egy ifjúsági klubba, ahol rövid időn belül hozzánk csapódott egy két évvel idősebb srác, akit már ismertünk általános suliból, de nem nagyon haverkodtunk, maximum csak "J".

Teltek, múltak az évek. Volt egy nagyon jó baráti társaságunk. Együtt jártunk mozizni, bulizni, viszont minden ilyen közös programot "én" szerveztem. Szerveztem egy hetes nyári sátrazásokat, hetente filmnézős estéket nálam otthon, stb.

Az évek alatt hozzánk csapódott még "P" is, aki "D" haverja és vele is bővült a helyi bandánk.

Így tehát voltunk mi:

"J"-fiú

"F"-fiú

"L"-fiú

"D"-fiú

"P"-fiú

"O"-lány

"E"-lány

"R"-lány

"B"-lány

Jártunk együtt bulizni és minden héten szerveztem valami programot. Mindig izzott körülöttem a levegő, mindig engem kerestek, hogy mi lesz este.

Most következik a változás.

Novemberben megismerkedtem egy lánnyal és január végéig randik után egy pár lettünk. Kevesebb időm jutott arra, hogy szervezkedjek és a haverjaimmal legyek, viszont próbáltam bevonni a barátnőm is az estékbe, a közös programokba.

Jártak hozzám a haverok, viszont ők nagyon ritkán hívtak amugy is bárhova.

Ahogy múlt az idő úgy komolyodott a barátnőmmel is a kapcsolat és volt hogy napokig együtt voltunk.

Az unokatestvérem elkezdett lenézően viselkedni a párommal, amit jócskán érzékeltetett is vele, ez nagyon bántja a párom, mert ő sose semmi rosszat nem tett vele.

Az utóbbi időben nem hogy senki sem hív engem sehova, de az unokatestvérem a barátaim uszítja ellenem, sikeresen. Mindenki ellenem fordult, hogy megváltoztam a barátnőm miatt. Pedig nem, csak értsék meg, hogy párom van és nekem ő az első, viszont ők is fontosak nekem.

Közös programokat szerveznek nélkülem, ahova meghívott engem "L" oda is telefonált "O", hogy miért hívott meg blablabla. "L" leállította őt. Este "L"-nél ott voltunk, én és párom. Senki se szólt hozzánk, még csak ránk se néztek.

Másnap partit szerveztünk nálam. Vártunk a srácokra. Senki se jött. Egyszer csak megjött "L" és "J" (a két gyerekkori haverom) és elmondták, hogy "D" körbetelefonált mindenkit, hogy ne jöjjön senki. Próbáltam úgy tenni, mintha semmi se történt volna és elfogadni. Közben hárman a srácokkal elugrottunk italokért és mire visszaértünk ott volt mindenki, "D" és "O" is.

Azóta is megy a kiközösítés.

Mit tegyek, hogy legalább fele annyira legyen oké, mint régen??

Ma "L"-val voltam este együtt, filmeztünk meg nasiztunk.

"D" és "L" +a többiek megint nem akartak kijönni, mert találgattak.

Mit tegyek szerintetek?

(korosztály: 18-20)

Köszönöm!

18/F

2014. aug. 6. 03:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én azon háborodtam fel legjobban, hogy "D"-ék körbetelefonáltak mindenkit, hogy ne jöjjenek el hozzád, erre utána mégis volt pofájuk nekik is eljönni... tényleg leginkább "D" keveri a sz*rt, de ha a többi bandatag hisz neki, befolyásolhatja őket, akkor ők se igazán a barátaid...
2014. aug. 6. 14:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A 'korosztály: 18-20' résznek ki kéne zárnia engem (14/l), de azért lécci olvasd el a válaszom és ne szóljon le senki (-: Szóval én is úgy látom, hogy ez a "D" valamiért nagyon nem... jó. Biztos fáj olvasni, hiszen a baráti köröd tagja, de gondold végig a megismerkedésetek elejétől, hogy egészen pontosan mikor is lett ilyen, hogy akkoriban nem tettél-e valamit, amit esetleg "D" úgy érezte, hogy ellene szól. Lehet, hogy csak érzékeny lélek (nem tudom, én nem ismerem) aki nagyon is szeretett volna olyan nagyon-nagyon közeli barátod maradni/lenni, de a barátnőd miatt úgy érezte, hogy kiszorult. Lehet, hogy csak külön baráti figyelemre vágyott volna tőled. "L" viszont szerintem nagyon jófej, hogy még így is megmondta neked, még ha tudta is, hogy árulkodni (a körbetelefonálós eset) nem szép dolog. Az is kedves volt tőled, hogy azért még, mint a közös filmezés, nasizás is mutatja, ő nem mondott le rólad. Azért szerintem látszik, hogy ő igazi barát, ha néha mégis ellened van, az azért lehet, mert talán "D" vagy az az "O" aki nekiment, hogy miért hívott meg téged (még a korábbi eset) sikeresen "behálózta" őt, vagy csak egy kicsit gyengébb (nem sértésként írom) jellem, vagy nem is gyenge, hanem csak nem szereti a vitákat és szeretne mindenkivel jóban lenni, ezért nem akart összeveszni a többiekkel, de mint a többi eset is tanúsítja, veled sem akar rosszban lenni, mert a barátjának tart. "J"-ről nem sokat írtál, pedig ő is egy nagyon régi barátod, ismernie kéne és nem hinni "D"-nek. Bár írtad, hogy "L"-lel közösen jelentek meg, szóval azért ő is melléd állt és lehet, hogy azért nem írtál róla külön, mert vele nem is vagy annyira rosszban? (ezt most inkább magamtól kérdezem, de meg is válaszolhatod, akkor nem beszélnék félre annyira (-: ). És most beszéljünk a barátnődről. Nem tudom, de lehet, hogy "D" első nem túl kedves (talán féltékeny? - Nem úgy!) megnyilvánulására nem reagált túl jól és ezzel szította néhányukat maga ellen, mert "D" esetleg (hangsúlyozom, esetleg) elmondta nekik és nem ismerte el a saját hibáját, vagy talán rajtad kívül szemtanúk voltak és mivel ők csak "D"-t ismerik, nem jöttek rá, hogy nincs teljesen igaza? Na de szegény "D"-t annyit bántjuk, lehet, hogy csak attól fél, hogy elveszti egy barátját. Oké, azt is írtad, hogy neki is volt barátnője már, de megeshet, hogy akkor ő nem is vette észre (talán éppen miattad, mert te igyekeztél), hogy ő sem volt anno különb, sőt (?) Amúgy az utolső mondataid egyikét nem értettem: ' "D" és "L" +a többiek megint nem akartak kijönni, mert találgattak." Mit találgattak? Azt most már, tudom, hogy hova mentek, mert rájöttem, kijönni-t írtál a jönni helyett. (ez így érthető magyar mondat volt?).

Szerintem amit tehetsz, az az, hogy beszélsz velük, vagy egyben, vagy egyesével, vagy először csak a "legfontosabbakkal" alias a legrégebbi barátaiddal, vagy azokkal, akik most a legjobban kiállnak melletted. Vagy pont hogy "D"-vel, bár az annyira nem tanácsos, mivel simán szétkürtölhet a többieknek bármit és sajnálom, hogy ilyen rosszat feltételezek róla, holott talán most pont, hogy nem pesszimistakánt kéne gondolkodni... na mindegy. Szóval egyszerre szerintem "L"-lel és "J"-vel beszélj, mert ők ismernek a legrégóta téged. És ezt lehetne akár úgyis, hogy "Állj, hallgassatok meg végig légyszíves, tényleg fontos lenne a dolog" kezdetű mondattal tövirül hegyire elmondod nekik, hogy mi bánt téged és mivel ők benne vannak ebben az egész dologban, talán meg tudják mondani, hogy esetlegesen mit hibáztál el, vagy végre megértenek téged és melléd állnak (ez utóbbi azért elég valószínű, tekintve, hogy innen úgy tűnik neked van igazad, de azért ne felejtsük el a lehetőségek közül az lesőt sem). És ha mondanak neked valami hibát, akkor ne kapd fel a vizet, ne sértődj meg, hanem finoman érdeklődd meg, hogy az miért hiba, mit hibáztál egészen pontosan és hol, és hogy szerintük hogyan tudnál rajtuk változtatni. Ugyanígy beszélhetnél viszont kezdetnek egy lánnyal vagy a barátnőddel (közösen is akár), mert a lányok közül a legbékésebb, legszótartóbb, legkedvesebb talán még tényleg tudna segíteni, "B" is akár, bár ha jól olvastam, ő most éppen "D"-vel jár, ezzel azért vigyázni kéne. Ja, és most, hogy visszaolvasom, "D"-t lehet, hogy "O"-ra javítanám akkor, amikor azt írtam, hogy a barátnőd lehet, hogy kicsit másképp reagált, mert amint olvasom, inkáb "O" volt vele olyan... izé. És most keresem azt a részt, hogy "D" és "B" vagy valaki kavarni kezdtek, az előbb még ott volt...! De komolyan, esküszöm! Hhh, na mindegy. Remélem azért valamennyit tudtam segíteni, de nem szeretnék rontani a helyzeteden, szóval azért tényleg gondold végig, már ha magyar szemnek érthető volt, amit írtam (sajnos szoktam magyartalan lenni).

Üdv: S. D.

2014. aug. 8. 18:35
 13/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: hú, hát ez elég töményre sikerült... sajnálom és ezer bocsánat, de azért remélem elolvasod még (-:
2014. aug. 8. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!