Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Félek, hogy elvesztet (ett)...

Félek, hogy elvesztet (ett) em a barátaim. Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

Megéri elolvasni. Nem mindennapi dolog és lehet veled is meg fog ugyanez történni. Kérlek segíts!

Csak a nevek kezdőbetűjét fogom írni. :-)

Általános suli ideje alatt 3-an jártunk össze srácok. "J", "L" és "én". Délután egymáshoz, ki a határba és rengeteget együtt voltunk.

Amint befejeztük a sulit ehhez a hármashoz még hozzácsapódott "F" és még pár lány is a volt osztályból: "B", "R", "E", "O"- aki az unokatesóm is egyben.

A suli befejezése után elkezdtünk járni "L"-val és "J"-val egy ifjúsági klubba, ahol rövid időn belül hozzánk csapódott egy két évvel idősebb srác, akit már ismertünk általános suliból, de nem nagyon haverkodtunk, maximum csak "J".

Teltek, múltak az évek. Volt egy nagyon jó baráti társaságunk. Együtt jártunk mozizni, bulizni, viszont minden ilyen közös programot "én" szerveztem. Szerveztem egy hetes nyári sátrazásokat, hetente filmnézős estéket nálam otthon, stb.

Az évek alatt hozzánk csapódott még "P" is, aki "D" haverja és vele is bővült a helyi bandánk.

Így tehát voltunk mi:

"J"-fiú

"F"-fiú

"L"-fiú

"D"-fiú

"P"-fiú

"O"-lány

"E"-lány

"R"-lány

"B"-lány

Jártunk együtt bulizni és minden héten szerveztem valami programot. Mindig izzott körülöttem a levegő, mindig engem kerestek, hogy mi lesz este.

Most következik a változás.

Novemberben megismerkedtem egy lánnyal és január végéig randik után egy pár lettünk. Kevesebb időm jutott arra, hogy szervezkedjek és a haverjaimmal legyek, viszont próbáltam bevonni a barátnőm is az estékbe, a közös programokba.

Jártak hozzám a haverok, viszont ők nagyon ritkán hívtak amugy is bárhova.

Ahogy múlt az idő úgy komolyodott a barátnőmmel is a kapcsolat és volt hogy napokig együtt voltunk.

Az unokatestvérem elkezdett lenézően viselkedni a párommal, amit jócskán érzékeltetett is vele, ez nagyon bántja a párom, mert ő sose semmi rosszat nem tett vele.

Az utóbbi időben nem hogy senki sem hív engem sehova, de az unokatestvérem a barátaim uszítja ellenem, sikeresen. Mindenki ellenem fordult, hogy megváltoztam a barátnőm miatt. Pedig nem, csak értsék meg, hogy párom van és nekem ő az első, viszont ők is fontosak nekem.

Közös programokat szerveznek nélkülem, ahova meghívott engem "L" oda is telefonált "O", hogy miért hívott meg blablabla. "L" leállította őt. Este "L"-nél ott voltunk, én és párom. Senki se szólt hozzánk, még csak ránk se néztek.

Másnap partit szerveztünk nálam. Vártunk a srácokra. Senki se jött. Egyszer csak megjött "L" és "J" (a két gyerekkori haverom) és elmondták, hogy "D" körbetelefonált mindenkit, hogy ne jöjjön senki. Próbáltam úgy tenni, mintha semmi se történt volna és elfogadni. Közben hárman a srácokkal elugrottunk italokért és mire visszaértünk ott volt mindenki, "D" és "O" is.

Azóta is megy a kiközösítés.

Mit tegyek, hogy legalább fele annyira legyen oké, mint régen??

Ma "L"-val voltam este együtt, filmeztünk meg nasiztunk.

"D" és "L" +a többiek megint nem akartak kijönni, mert találgattak.

Mit tegyek szerintetek?

(korosztály: 18-20)

Köszönöm!

18/F

2014. aug. 6. 03:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Semmit. Fáj nekik, hogy már a barátnőd az első, és nem ők, meg a buliszervezés, ezért lettek ilyen ellenségesek veled. Sajnos a fiatalok nagy része nehezen érti meg, hogy az életben más is van a bulikon meg a piáláson kívül. Elég sok ilyen esetet láttam már, hogy valakinek barátnője/pasija lett, és szép lassan elkezdett szűkülni a haveri köre. Nehéz igaz barátokat találni... ha valaki ilyen helyzetben nem áll ki melletted, az máskor sem fog. Tehát teljesen felesleges bánkódni miattuk. Akinek tényleg fontos vagy, az úgyis keresni fog. De nem rajtad múlik, te semmi rosszat nem tettél.
2014. aug. 6. 04:48
 2/13 anonim ***** válasza:

Őszintén? Ebből jól nem lehet kijönni...

Hagyd ott az egész bandát vagy egy évre, és aki utána is "régi jó barátként" tekint rád, azzal foglalkozz csak tovább.

2014. aug. 6. 04:49
 3/13 A kérdező kommentje:

Miért nem tudják befogadni a párom is a bandába? Bezzeg mikor "D"-nak volt barátnője még tavaly, akkor minden erőmön azon voltam, hogy befogadja őt mindenki.

"D" pedig még csak esélyt se ad a páromnak, hogy megismerhesse.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Szörnyű dolgok ezek. Fáj.

2014. aug. 6. 05:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Hallottál már olyanról, hogy valakiről csak hosszú ismeretség után derül ki, hogy más, mint akinek gondoltad, ugye?

Nem ismerlek se téged, se a párod, se senkit a bandából, így nem igazán lehet megmondani, hogy miért csinálja ezt, de látatlanban nekem így néz ki a helyzet.

2014. aug. 6. 05:05
 5/13 anonim ***** válasza:
Amit meg leírtál megtörtént esetet, az már a szarkeverésnek a magasfoka. Szerintem "D" egy szemét.
2014. aug. 6. 05:06
 6/13 A kérdező kommentje:

"L" és "J" mondta el, amit "D" művelt "E" és "B"-val együtt.

Azt mondták, hogy úgy érzik muszáj elmondaniuk nekem, mert vagyunk annyira jóba.

Jajj és igen... amikor történt ez a telefonálgatós incidens "D" leárulózta az utcán "L"-t, hogy áruló, hogy eljön hozzám.

2014. aug. 6. 05:09
 7/13 anonim ***** válasza:

Hát a helyetekben akkor kidobnám D-t a francba. Az ilyen viselkedés általános sikolában jellemző az alsó tagozatosokra.

Ami még mindig nem egy jó megoldás, mivel elvileg a barátod, de ez még így is ez tűnik alegkevésbé rossz megoldásnak.

Meg amúgy is, ahogy leírtad, ő volt az egyik legkésőbb csatlakozott bandatag, hogy jön ahhoz, hogy a több éves kapcsolatokba piszkáljon?

2014. aug. 6. 05:15
 8/13 A kérdező kommentje:

Ez lenne a megoldás, igen! Viszont már annyira maga köré fonta a szálakat "D", hogy mindenki körülötte forog, már szombatra be is tervezett egy bulit.

A másik, hogy "D" elkezdett kavarni "B"-val és most mindenki őket lesi.

Rám pedig senki se kíváncsi.

Írtam a közös chatünkbe múlt hét hétfőn, hogy "hol vannak a barátaim?" 6 ember látta, de senki se ír vissza, OK. Azóta már láttuk egymást, de akkor is...

2014. aug. 6. 05:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Hát.. valahol az egész banda el van csesződve, de főleg ez a D alak.

Na de mindegy, jobban én nem szólok bele a dologba, mert így gyakorikérdéseken keresztül nagyon nehéz átlátni a dolgot és én már amúgy is évek óta nem beszéltem igazán senkivel a barátaim közül, szóval mittudomén egyáltalán.

2014. aug. 6. 05:32
 10/13 anonim válasza:

Hu, ez elsőnek bonyolult volt. Aztán felfogtam mit akarsz mondani.

Nos hát az a helyzet, hogy én még sose kerültem ilyen helyzetbe, mert még életembe nem volt barátom .Viszont a bátyámnak ilyen korba, mint te volt barátnője és akkoriba nála se létezett nagyon barátok, de ez azért volt, mert neki is a bartánője volt az első.

Szóval ezt inkább természetesnek kénne venni. Meg azt mondod, hogy próbálsz velük kapcsolatot tartani.

Szerintem azt gondolják ,hogy mivel van barátnőd kevesebb időd van rájuk és ezért berágtak.

Ha nagyon rosszra fordulnának a dolgok szerintem le kénne normális ember módján ülni, megbeszélni, mert ez nagyon nem klassz, hogy csak azért távolodtak el tőled, mert egy apró változás jött közbe.

2014. aug. 6. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!