Saját trehányságát kompenzálja a kritizálással?
Figyelt kérdés
Egy éve vagyok együtt sok sikertelen kapcsolat után, 40 évesen a párommal. Hozzá költöztem, egy másik városba. Munkahelyem, saját egzisztenciám volt. Jelenleg munkahelyen nem dolgozom, a párom vállalkozásának adminisztrációját intézem és a háztartást vezetem. Értékesítéssel foglalkoztam, azzal a kapcsolati tőkével, amit egy másik városban 15 év alatt kiépítettem, itt sajnos nem tudok mit kezdeni. Elmehetnék egy boltba dolgozni, de a fenti megoldást választottuk. Hétvégén a barátikör egyik tagja célzott rá, hogy nem unatkozom-e itthon? Nyilván arra gondolt, hogy nem keresek pénzt és a párom tart el. Hogyan magyarázzam el, egy dolgozó, ám otthon rendetlen, lustaságból nem takarító nőnek, hogy bizony örömöm lelem, hogy meleg vacsorával, tiszta otthonban várom haza a párom. Tudom, ezt munka mellett sokan teszik és éveken át tettem én is, de most egy ilyen helyzet adódott és ezt választottuk.2014. máj. 14. 11:52
1/1 anonim válasza:
Lehet nem kritikának szánta, hanem valóban kíváncsi rá. Persze lehet rosszmájúságból, de lehet valóban irigykedik, hogy milyen lehet otthon egy kicsit és nem dolgozni vagy épp az az elképzelése, hogy ő ezt nem bírná és ezért kérdi, hogy vajon te se bírod vagy épp ellenkezőleg? Ha a rossz érzésedet félrerakod ezzel kapcsolatban és próbálsz úg yválaszolni, ahogy egy vadidegennek tennéd, akiről semmit nem tudsz, akkor biztos sikerül úgy és azt válaszolnod, ami nem fog erőltetett magyarázatnak tűnni. Lehet te se vagy elégedett még az új helyzettel (vagy csak én rosszul érzem a szavaidban rejlő önmagad bizonygatását, hogy ez jó és ez az egyetlen döntés mostanra). Ilyen helyzetben szerintem ez a normális és nagyon jó, hogy örömöd leled a háztartásban, otthoni létben, hülyén is nézne ki, ha szomorkodnál, elégedetlenkednél, mert attól nem lenne jobb és jó hog yilyen a felfogásod, hogy az adott szituációból a legjobbat szeretnéd kihozni! :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!