Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti hogyan emésztenétek meg,...

Ti hogyan emésztenétek meg, ha kiderülne, hogy a baráti társaságotok évek óta kibeszél titeket a hátatok mögött?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 14. 23:35
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Rákérdeztem, de azt mondták, hogy ők ezt nem gondolják komolyan, meg hogy viccnek szánják. De attól még meg lehetett állapítani, hogy mi az, ami vicces, meg mi az, ami sértő.
2014. ápr. 15. 18:06
 12/19 Fish1 ***** válasza:
Ezen a ponton mondtam volna azt, hogy elgondolkodom rajta, hogy igazuk van-e, és azt is megmondtam volna, hogy elég, ha egyszer elmondják, mert rosszul esik az, hogy folyamatosan ezzel szekálnak. Valamint megkérdeztem volna, hogy szerintük hogy tudnám megoldani. Ha ezek után is folytatják, az azt jelenti, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy nekem ez hogy esik, nyilván én is elkezdtem volna távolságot tartani.
2014. ápr. 15. 18:36
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát igen, csak persze, mint mindent, ezt is meg lehet magyarázni, ki lehet fordítani, más kontextusba lehet helyezni, előadni, hogy minden úgy van rendjén xy indok miatt és úgy jogos, ahogy van, eljátszani, hogy csak baráti az egész, de közben mások előtt teljesen máshogy adják elő. Mire észbe kaptam, egy egész kis személyi ellen-kultusz alakult ki körülöttem/mögöttem, a végén már megverni, lehúzni, meg ilyeneket akartak csinálni. És ebben az a vicc, hogy ez nem csak egy társaság volt, hanem több, és még jó pár személy is egyenként, akik nem tartoztak ebbe az ismeretégi körbe, viszont kb. 6-8 éves barátságok voltak. (nem tudom számít-e ez már manapság) És egy idő múlva ők is elkezdték a kibeszélést, máshogy viselkedtek, mikor 2-en voltunk, és máshogy, amikor többen, stb. Egészen addig, amíg én nem döntök az otthagyásuk mellett. Most az a helyzet, hogy vagy én vagyok ennyire szerencsétlen, és ilyeneket fogtam ki, vagy az van, hogy ebben az országban csak úgy lehet "társasági életet" élni, ha az ember megtanul "jól kijönni" ezekből a "belső, hatalmi játszmákból". Ami azért szomorú, mert én előbb élnék le egy életet magányban, mint hogy ideáig süllyedjek.
2014. ápr. 16. 16:46
 14/19 Fish1 ***** válasza:

Azért akartak megverni, mert kihasználható vagy szerintük?

Ahogy elnézem az utolsó válaszodat, az emberi kapcsolatok terén, van amivel tisztában vagy. Ehhez még hozzátennék annyit, hogy a hasonló személyiségszerkezetű emberek hozzájuk hasonló személyiségszerkezetű embereket vonzanak, és ha valamelyikük elkezd lelkileg fejlődni (érzelmi intelligencia), a többi viszont ugyanazon a szinten marad, akkor kiütköznek a különbségek. Ilyenkor van az, hogy jobban teszed, ha új társaság után nézel. Ugyanez történt velem is (leszámítva azt, hogy szemétkedtek, mert ezt sose hagytam), rájöttem, hogy a barátságnak hitt barátságok valójában totál felszínesek voltak és egy csomó energiavámpírral voltam körülvéve (velük vettem körül magam - abban az időszakban, amíg pesszimistán láttam a világot), majd miután "megvilágosodtam", leépítettem ezeket az embereket. Én most vagyok abban a szituban, hogy új ismeretségeket keresek. :) A játszmák semmiképpen sem jók - és egy igazi barátság nem ilyen -, mert ezeknek mindig az a célja, hogy az egyik felülkerekedjen a másikon.

2014. ápr. 16. 18:10
 15/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, azért ez a "balkáni" irányvétel elég paraszt és buta beszólás volt. én balkáni vagyok. és itt ezt egy balkáni nép se csinálja. itt mindenki mindenkinek megmondja a szemébe. szóval ezt elcseszted.
2014. ápr. 16. 20:13
 16/19 A kérdező kommentje:
Megverni azért akartak, mivel akkor már eléggé el volt fajulva a helyzet és a beszólogatás oda-vissza ment. Igazából én is szemétkedtem/beszólogattam nekik, de ez nálunk amolyan "fiúk közt ez még elfogadott" dolog volt. Nem gondoltuk annyira komolyan az ilyesmit. Eleinte. Persze pont ez volt az, ami megváltozott és elfajult. És átalakult egyfajta "energiavámpírkodássá". A kifejezés tényleg találó, mivel egész konkrétan erről van szó. Ők megrekednek egy szinten, észreveszik, hogy a másik fejlődik tovább, emiatt ő felszabadultabb lesz, ez őket idegesíti, irigykedni kezdenek és elkezdődnek a játszmák, kihasználások, sértegetések, durvább esetben verekedés. De az a helyzet, hogy az ilyen "játszmák" csak az ilyen "bizonytalan" (finoman fogalmazva) emberek között jöhetnek létre. Aki nem az, az nem is igazán érti, hogy mi megy végbe. És ezért volt az, hogy én sokáig haverkodtam az ilyenekkel. Próbáltam megfejteni, miért ilyenek, gondoltam van valami konkrét oka/lényege ennek az egésznek. Én hülye, még meg akartam érteni ezt az ún. "oltogatást", ami tényleg már kisebb kultúra lett ezekben a közösségekben. És ez az, ami igazán szörnyű... Amire persze rátesz a média is egy jó nagy lapáttal. (pontosabban kihasználja azt) Közben az egész nem szól másról mint a másikra való irigykedésről és a gyűlöletről. Hát én úgy fogom föl a dolgot, hogy legalább ez is egy tapasztalat az emberekről. Sajnos nem éppen pozitív, de hát ez van.
2014. ápr. 16. 20:20
 17/19 A kérdező kommentje:
És elnézést a balkániért, tényleg rossz duma volt.
2014. ápr. 16. 20:25
 18/19 Fish1 ***** válasza:
Az irigykedéssel én is találkoztam. Erről azt gondolom, ha valaki irigy, akkor az azt jelenti, hogy valamit jól csinálok :) Ami a gyűlölködést illeti, ilyen helyzetekben az irigy emberek valójában nem téged gyűlölnek, hanem saját magukat, azért, hogy ők még mindig ott ülnek a langyos szarban. Mert mit csinál az irigy? Ül egy helyben és nézi, ahogy elmegy mellette az élet. És könnyebb azzal jönni, hogy "persze, neked könnyű", "persze, neked szerencséd volt", mint azzal, hogy a kisujját is megmozdítsa és tegyen valamit a saját érdekében, hogy neki is jobb legyen, vagy esetleg odamenne hozzád és megkérdezné, hogy figyelj már, ez tök jó, hogy csináltad? Irigykednek, de mindig csak a végeredményre, abba sosem gondolnak bele, hogy a helyes döntésedet hány helytelen döntés és orcáraesés előzte meg. Ilyenkor nincs más választás, mint továbblépni és előbb-utóbb találkozol hozzád hasonló emberekkel megint. :)
2014. ápr. 16. 21:57
 19/19 A kérdező kommentje:
Hát látom, hogy sokatoknak van már tapasztalata ez ügyben. Annak ellenére, hogy tudom, hogy nekem van igazam ilyen helyzetekben, akkor is elég fárasztó elviselni ezt az egészet. Tényleg annyira erről szól ma már minden, ha valami társaságba szeretnék tartozni, biztos, hogy van 1-2 ilyen, aki elb@ssza az egészet.
2014. ápr. 17. 20:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!