Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti is kerülnétek ezek után őket?

Ti is kerülnétek ezek után őket?

Figyelt kérdés
Van egy "baráti házaspár".. gyerekek egyidősek. Közel laktunk egymáshoz,(2 perc gyalog) Rendszeresen,heti-napi szinten jártak hozzánk,de ők bennünket soha nem hívtak el magukhoz. Ha csináltunk valami ételt,akkor pl. ők hozták az üdítőt,de mindig csak nálunk jöttünk össze.(soha nem bántam,nem volt teher) Mi elköltöztünk (autóval 5 perc,biciklivel kb. negyed órára) lakunk most egymástól. Azóta megváltoztak.. találtak olyan "barátokat",aki közelebb lakik (gyalog 2 perc). Karácsonykor nem vette észre a "barátnőm",hogy kerestem telefonon,de ő nem hívott ettől függetlenül se ,hogy kellemes ünnepeket kívánjon. Néha beszélünk telefonon,de egyszer se mondja,hogy el akarnának jönni megköszönteni a kisfiamat a névnapja alkalmából(már több,mint egy hónap eltelt) ...én meg hogy mondjam,hogy ugyan nem jöttök el megköszönteni? (eddig mindig volt ajándékozás) Igazság szerint sok apróság van...és belefáradtam,úgy érzem,hogy kihasználtak,mert kényelmes volt nekik,hogy ott laktunk...mostmár meg van kényelmesebb megoldás...nagyot csalódtam,mert nagyon sok témában nagyon hasonlóan gondolkozunk,és közel éreztem magam hozzájuk...szomorú vagyok,és értetlen,de belefáradtam,hogy én legyek mindig aki kedveskedik,mikor semmit nem csináltam,amiért így kellene viselkedniük...már másra nem tudok gondolni,csak az irigységre,hogy mi el tudtunk kertes házba költözni ...számtalan apró viselkedés,amit nem értek (pl. a férjem hívta telefonon őket két napja,és még csak vissza se csörögnek,hogy mit akartatok?)...ti is megszakítanátok az ilyen "barátokkal" a kapcsolatot?
2014. márc. 10. 15:01
 1/6 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"ti is megszakítanátok az ilyen "barátokkal" a kapcsolatot"

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ők már megtették.

2014. márc. 10. 15:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Már nem kell megszakítanod velük a kapcsolatot,már megtették ők.
2014. márc. 10. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért nem mindenkinek olyan fontos dolog az a bizonyos sablonos "boldog karácsonyt" kívánás, és a többi hasonló. Szóval ez csak akkor utalhat valamire, ha korábban viszont nekik is fontos volt és ők is rendszeresen köszöntgettek telefonon. Ezt mi nem tudhatjuk.

(Pl. én is olyan vagyok, hogy az ilyen képeslapok/emailek, vagy telefonos jókívánságok nem nagyon hatnak meg, a személyes találkozásokat díjazom. Így nem várom el senkitől a sablonos köszöntést és én sem indítványozom. A barátaitokat neked kell ismerned.)

Amúgy pedig az biztos hogy én nem hívatnám őket azért, hogy megajándékozzák a gyerekemet. Ha pedig sokadik telefonhívásra sem reagálnak, akkor nem keresném őket. Majd jelentkeznek ha akarnak, és majd kiderül, hogy csak sűrű progjamjaik voltak, vagy nem akarnak látni titeket.

Én egyszerűen nem keresném őket egy idő után, ennyi.

2014. márc. 10. 15:14
 4/6 A kérdező kommentje:
OKé...igazatok van :) lehet rosszul fogalmaztam...de valahol le kell magamban zárnom,hogy valóban ne keressem őket...mert félek,hogy én vagyok a bunkó,hogy konkrétan nem is hívom őket magunkhoz az utóbbi időben...de jól esne már,hogy egyszer ők mondanák azt,hogy gyertek ti...mi se fordítanánk fel az ő lakásukat.
2014. márc. 10. 15:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy ők régebben sem akartak ennyire vendégeskedni, csak ti hívtátok nagyon őket, és nem akartak visszautasítani? Most meg úgy adódott a szakítás?
2014. márc. 10. 17:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem ...olyan címszóval jöttek mindig hozzánk,hogy nálunk sokkal több játék van :) ...még a kisfiuknak a névnapjakor is úgy intézték,hogy ők sütöttek sütit és elhozták hozzánk. Ők akarták mindig,hogy nyáron is a strandra együtt menjünk,stb. A szabadságukat is ők eleve úgy tervezték,hogy ebből néhány napot nálunk-velünk töltsenek...tényleg azóta változott,mióta mi elköltöztünk...pedig előtte megbeszéltük,hogy ez nem lesz a barátságunkra befolyással. Sajnálom nagyon az egészet,mert régebben mindig ők hangoztatták,hogy mennyi közös pont van bennünk,az életünkben. Bánt a naivitásom ...a rossz emberismeretem. Mondjuk valóban van bennem egy naivság,és jó feltételezés az emberekről,mindaddig,míg nem csalódok...Köszönöm,hogy felnyitottátok a szemem....mert valahol lehet,hogy nem akartam látni az ő tudatos eltávolodásukat.
2014. márc. 10. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!