Mit mondjak az 5 éves kislányomnak amikor megkérdezi tőlem: "ANYA ENGEM NEM SZERETNEK A BARÁTAIM? MERT SOSEM HÍVNAK SEHOVA SEM. PEDIG ÉN SZERETEM ŐKET. "
A szomszédok amíg mi oda nem költöztünk nem voltak jóban de a családom által összekovácsolódtunk. aztán megszületett a 2.-ik kislányunk és nem voltunk otthon 1hónapig.Utána minket már 1ik szomszédba sem hívtak és a kislányomat sem hívták a gyerekei vagy 1szer de kis idő után kiközösítették. :/ mit mondjak neki miért van ez?
Nagyon sajnálom és neki kellenek a barátok,mert anyával és apával nem olyan játszani.Ti mit tennétek? Köszönöm
Miért nem kérdezed meg a szomszédokat, hogy mi a fene bajuk van veled meg a gyerekkel? Remélem, te sem gondolod, hogy az 1 havi távollét az oka...
Kérdezni kell, tisztázni a félreértéseket, aztán ha nincs megoldás, új barátokat szerezni.
Egyébként azt már próbáltad, hogy TE meghívod a kislány barátait zsúrra, tortával, játékkal?
Mondd meg neki hogy akik igy viselkednek azok nem baratok, es legyen az o bajuk.
Keressen az ovodaban baratokat.
Mindenképp keresetek az oviban barátokat,ha a régiek után "futni kell"-abból semmi jó nem sül ki.(sajnos tapasztalat)
ilyen idősen már vannak,szakkörök és sport is iratkozzatok be valahová,ott is lehet barátkozni,de ne hagyd ,hogy a kislány egyedül legyen,kell a korcsoportjával a kommunikáció,ez nagyon fontos.
kedves második válaszoló:
én sokat hívtam őket de ők mindig csak az XBOX miatt jöttek és nem azért,hogy a lánykámmal játszanak. Ő meg már unta,hogy mindig csak azért jönnek,és amikor legközelebb hívtam megígérték,hogy átjön a kislány.De utána jött az SMS,hogy még sincs kedve,mert a másik szomszéd kislányhoz megy át. :S szóval betelt a pohár!!! Én nem erőltetem és a lányom nem lesz "Nincs ló,jó a szamár is!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!