Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek hogyan tudnék...

Szerintetek hogyan tudnék újra felállni a padlóról? Mi tudnék tenni?

Figyelt kérdés

15 éves fiú vagyok. Sajnos az utóbbi félévben elég depresszív állapotba kerültem, egy szerelmi kapcsolatom elbukott és ezután csak szenvedés jött. Neki kezdtem a középiskolának a barátaimmal, de valami oknál fogva az eddig a legjobb barátaimnak tartott emberek cserben hagytak mind és nehéz helyzetbe kevertek. Olyan helyzetbe kerültem, hogy szinte senki nem volt mellettem, mindenki csak ellenség volt. Azt hittem összeomlok ott azonnal. Azóta nem igazán tudom mit tegyek, alig maradt egy-két barátom, szinte egyedül vagyok...

Most ismét kialakulóban volt egy kapcsolat, de gyorsan elutasításba kerültem. Pedig semmit nem változtam, de körülöttem úgy érzem mindenki megváltozott..

2014. jan. 3. 20:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Iskolaváltás?
2014. jan. 3. 20:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Épp azt tervezem, de az a másik suli távolabb lenne egy másik városban és a családom eléggé ellenzi...
2014. jan. 3. 20:59
 3/4 anonim válasza:
Lehet, hogy ezt már számtalanszor hallottad, de egyszerűen ne foglalkozz a rosszakarókkal! A barátaiddal törődj, hívd fel őket néha, vagy írj rájuk face-en, ha jóba akarsz lenni velük sokat kérdezgesd őket, hogy mi van velük, magadról kevesebbet mesélj, a lényeg hogy beszéltesd őket! Semmiképpen se erőltesd rájuk a dolgot, ha éppen nem írnak vissza, valószínűleg más dolguk van éppen, de ídővel válaszolni fognak. Fontos, hogy ne panaszkodj túl sokat, ne mondj negatív dolgokat magadról, mert a negatív emberekkel sokkal kevésbé szeretnek foglalkozni a többiek. Inkább legyél vicces és vidám, mesélj hülyeségeket, vagy vicces sztorikat, de a lényeg, hogyha barátokat akarsz, akkor őket beszéltesd. Az is lehet, hogy azért kezdtek el távolodni tőled, mert túl sokat panaszkodtál, vagy túl levert voltál, és már nem volt kedvük tovább hallgatni, vagy egyszerűen csak lehangolódtak a közeledben. A régi kapcsolaton kár keseregni, ez csak visszahúz, egyszerűen csak tovább kell próbálkozni, ismerkedni kell, előbb vagy utóbb lesz valaki. A lényeg, hogy légy vidám és kedves mindenkihez, és szépen lassan vissza fognak térni hozzád az emberek. Ha nem tudsz "csak úgy" jókedvre derülni, akkor egy ideig, néhány hétig hanyagold az emberi kapcsolatokat. Járj el sportolni akármit, az is elég ha csak kimész az utcába futni, a testmozgás endorfinokat termel, más néven boldogsághormont, és magabiztosabbnak és vidámabbnak fogod érezni magadat és még az egészségedért is tettél valamit. Olvass könyveket, vagy játsz a neten, vagy chatelj, nézz filmeket, egyszerűen csak kesergés helyett foglald el magad, és amint rendbejöttél, kezdhetsz újra barátkozni. Nem fognak azonnal visszapártolni hozzád, mint mondtam, néhány hónapig is el fog tartani, csak kitartás kérdése. remélem hasznos voltam :)
2014. jan. 3. 21:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, hasznos volt. Hát sportolok elég sokat (futás, foci, asztalitenisz, kerékpározás), olvasok, filmezek, bulizok meg másképp nem szoktam keseregni meg ilyesmik, mert akkor pszihiáternél kötöttem volna ki, csak azon kaptam magam, hogy szinte alig maradtak barátaim és bulizni pl. egyedül nem igazán szeretek elmenni...
2014. jan. 4. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!