Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Velem van a baj, hogy nem...

Velem van a baj, hogy nem sikerült baráti kapcsolatokat kialakítanom?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

(nem találtam barátokkal kapcsolatos kategóriát, ezért írtam ide...)

24 éves lány vagyok, lassan 1 éve élek Budapesten (munka miatt költöztem ide, nem ide jártam suliba), de sajnos nem sikerült barátokat szereznem :( Pedig nem tartom magam zárkózott típusnak. Egy irodában dolgozom, rajtam kívül kb 8-10 ember dolgozik még ott, mind nő, és 30 év körüliek (1-2 kivétellel), nem szoktak eljárni sehová, bár még sosem hívtam őket. Úgy érzem, h ők más életszakaszban vannak, inkább a párjukkal és a családalapítással vannak elfoglalva, valamint úgy látom, h itt már mindenkinek van kialakult társasága... Annyira szeretnék én is barátokkal lenni.

Ti voltatok már ilyen helyzetben, és ha igen, hogyan oldottátok meg? Tényleg nagyon gáz a helyzetem? Még bulizni sem voltam itt soha... :(

2013. szept. 16. 20:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
6 éves korkülönbségnél már tényleg sokszor megesik, hogy a két ember más fázisban van. Én is többnyire nálam 6-10 évvel idősebbekkel vagyok körülvéve, akik mind a gyerekeikről meg a házfestésről tudnak csak beszélni, nehéz beilleszkedni, és sokszor úgy érzem én lehetek bármennyire is nyitott, ők annyira nem nyitnak felém. Barátokat valahol máshol kéne keresni ha munkahelyen nem megy. Eljárhatsz egyedül is olyan programokra, ahol lehet másokkal ismerkedni. :)
2013. szept. 16. 21:09
 2/8 lovelyne válasza:
Szia!Ezt akár én is írhattam volna.Egy cipőben járunk.:D :D Nekem sincsenek barátaim,24 éves vagyok mint te,és 2 éve költöztem fel Bp-re.Ha gondolod priviben leírom a nevemet keress meg face-n,és beszélgessünk.:)^^
2013. szept. 16. 21:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne a munkahelyen keresd a társaságot, ott totálisan reménytelen. Csatlakozz túrázókhoz, járj kórusba, edzőterembe. Inkább hobbi vonalon indulj el, a közös érdeklődés sokat számít. Egyébként nem a te hibád, felnőttként, Budapesten piszok nehéz barátokat találni.
2013. szept. 16. 21:14
 4/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat! :)

Most nagyon el vagyok keseredve emiatt, de akkor ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel a helyzettel. Már az is nagy előrelépés a hangulatomat tekintve, hogy, írtátok, h nincs velem baj.

Kedves 2. válaszoló, mindjárt írok privátot :)

2013. szept. 16. 21:24
 5/8 A kérdező kommentje:

Konkrét példát tudtok írni, hogy ti hogyan oldottatok meg ilyen helyzetet?

És köszi a tippeket, már én is gondoltam arra, h eljárjak pl tornázni.

2013. szept. 16. 21:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem veled van a baj, tényleg nehéz barátkozni. Főleg felnőtt korban. Én is ugyanígy vagyok, ahogy te, mondjuk azt nem mondanám, hogy nincs barátnőm, de csak 1-2, és ők is még a főiskoláról. De újakat nem igazán tudok szerezni. De szerintem ez az én hibám már. :)
2013. szept. 16. 21:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem veled van a gond. Természetesnek tűnik sokmindenkinek, hogy a munkahelyén barátokra lel, pedig sok szerencse kell hozzá. Egyszerűen nem ők azok, akikre neked, mint barátok szükséged van, nem lehetünk mindenkivel annyira jóban. Keress egyéb társaságot. Remek hely erre valamilyen edzés, tanfolyam stb. Én egyetemre járok Pestre és ugyan jól elvagyok a csoporttársaimmal, de igazán szoros barátság egyikükkel sem alakult ki. Úgy tapasztaltam, hogy lányként a legkönnyebb valamilyen csoportos sporttevékenység során barátkozni pl. aerobic, jóga, pilates... meg annyi ilyen van már.
2013. szept. 16. 21:42
 8/8 lovelyne válasza:
Írtam üzit!!!!!!
2013. szept. 21. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!