Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Itt most kinek van igaza?

Itt most kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Van egy legjobb barátnőm (10 éve), aki gyakran kér szívességet, de amúgy egyetem miatt csak nyáron találkozunk. A párom szerint kihasznál, ezért irt neki fb-on, és elküldte, hogy kerüljön, mert nekem nincs szükségem ilyen barátnőre. Én kértem a páromat, hogy ebbe ne avatkozzon bele, de tényleg csúnyán elküldte. A barátnőm most fél tőle. A kéregetés alatt nem pénzt kell érteni, hanem, hogy vigyem el valahova, mert fontos, de a benzint állja. Ha megyünk fürdeni, akkor elmegyünk érte, mivel nem egy helyen élünk, de ezt ingyen tesszük. Párom szerint persze, hogy jön velünk, hisz ingyen visszük (ez nekünk 10 km kitérő körülbelül). Mindenkinek vannak hibái, de szerintem nem csak a szívességek miatt barátkozik velem, hisz egész évben tartjuk a kapcsolatot, és akkor nem kér semmit, csak így nyáron. Amúgy a páromat az is zavarja, hogy találkozom vele, mert valamikor itt is alszik. Most ott tart a dolog, hogy választás elé állított, hogy ő vagy a legjobb barátnőm. Amúgy a párommal év közben 0-24 együtt vagyunk, kivétel hétvége. Barátnőmmel csak nyáron tudunk találkozni. Jogosan szól bele abba, hogy kivel barátkozhatok? Kérheti, hogy válasszak kettőjük között? Szerintem mindegy, hogy milyen a barátnőm, nekem kell eldöntenem, hogy tartom-e vele a kapcsolatot vagy sem. Mondtam a páromnak, ha szeretné, akkor én soha többet nem hozom fel előtte a barátnőmet (se jót, se rosszat nem mondok róla), és intézem nélküle a barátnős ügyet. Vélemények? Előre is köszi mindenkinek! :)
2013. aug. 26. 11:41
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem fogadnám el, hogy a párom beleszól abba, kivel barátkozhatok és kivel nem. Véleménye lehet, meghallgatom, megfontolom, de kikérném magamnak, hogy a nevemben leveleket irogasson és elüldözze a számomra fontos embereket! Komoly beszélgetés elé néznénk, ha ilyesmit tenne! Ez nálam nagyon súlyos dolog lenne, és nem a barátnőm , hanem a párom irányába! N30
2013. aug. 26. 11:44
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

A barátnőd szokott neked is szívességet tenni, vagy ez egyoldalú?

Van más barátod is? Azokkal nincs baja a párodnak?

2013. aug. 26. 11:46
 3/7 anonim ***** válasza:
34%
Ő kívülről látja a dolgokat, ami azt is jelentheti hogy jobban. Én elgondolkodnék rajta hogy miért is mondta hogy válassz. Lehet hogy nem látod a fától az erdőt.
2013. aug. 26. 11:48
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

Na, ez szép.

Most a barátnőddel ugraszt össze, ha ez megvolt, akkor elmarja anyádékat is mellőled, aztán ha van a tesódat is, nagyszülőket, míg végül egyedül maradsz és senki nem lesz melletted.

Nem lenne szabad hagynod.

2013. aug. 26. 11:50
 5/7 anonim ***** válasza:
81%

Utálom az ilyen típusú pasikat,akik ennyire meg akarják szabni egy nőnek,hogy kivel beszélhet,kivel találkozhat,bezzeg ha ők tényleg idióta haverokkal elmennek lerészegedni,meg hajnalig bulizni,akkor a nő hallgasson,mert miért ne tehetné meg a hapsi?

Szerintem gondolkodj el azon,hogy szükséged van e arra,hogy emellett a pasi mellett egy ketrecben keljen leélned az életedet,és csak azzal találkozhatsz,aki szimpatikus neki.....

2013. aug. 26. 11:50
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

A párodnak semmi beleszólása abba, hogy te kivel barátkozol (kivéve, ha netán bünözö vagy hasonló lenne), de arra végképp nincs joga, hogy a barátnödnek ílyeneket írjon.

Azzal meg, hogy választás elé állított: ha most öt választod, akkor ettöl kezdve soha senkivel nem állhatsz szóba az engedélye nélkül és teljesen ki fog sajátítani.

A helyedben választanék, DE a barátnömet. A "párod" nem igazán alkalmas párkapcsolatra, ö uralkodni akar rajtad.

2013. aug. 26. 11:51
 7/7 anonim ***** válasza:
75%
Barátod ha az enyém lenne, és így viselkedne, szépen repülne...Hány éves, 5? Férfi létére hisztis, féltékeny a barátnődre és bele akar szólni abba, kb. kivel beszélhetsz. Én nekem nem kéne ilyen pasi, mi sosem mondjuk meg egymásnak kivel barátkozhat és kivel nem, szép is lenne... Van páromnak olyan barátja, akit én nem kedvelek, de ettől még nem "tiltom" el tőle.
2013. aug. 26. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!