Szerintetek kinek van igaza? A férjem szerint menjek vissza dolgozni, én viszont nem kockáztatnám a fix pénzt.
A férjem munkanélküli lett egy hónapja. Én még GYED-en vagyok a második gyerkőccel, maximum összeget kapok. A férjem kitalálta, hogy menjek vissza dolgozni néhány hónapra, amíg ő nem talál magának munkát. Nem érti meg, hogy amint én visszamegyek dolgozni, a főnököm valami átlátszó indokkal ki fog rúgni, mert minden kisgyerekes anyukával ezt csinálja és akkor leshetem a fizetésemet és a GYED-emet is, mert egyik sem lesz, csak a GYES, ami semmire sem elég. A férjem viszont biztos benne, hogy ez nem így lesz, mert akkor bepereljük a céget. Ezt olyan magabiztosan mondja, mintha jártas lenne ezekben a dolgokban, pedig köze sincs hozzá.
Ha nekem van igazam, hogyan győzzem meg?
A per évekig tarthat,és nem biztos,hogy eredményt hoz,mert olyan indokkal fog felmondani,hogy a válság miatt leépítés és akkor mehetsz a jóistenhez is.
Én nem mennék vissza.
Nálunk is hasonló volt a helyzet, csak a férjemet nem kirúgták csak csökkentették a fizetését.
Egyszerűen leültünk és megbeszéltük, hogy most mennyi a bevételünk és mennyi lenne ha visszamennék, mennyi lenne ha kirúgnának, mennyi lenne a bölcsi.
Keresd ki a vonatkozó törvényt, hiába jelentitek fel, most már törvényesen kirúghat ha visszamész. De ha mégis elkövet valami törvénytelent, abból csak évek múlva lesz pénzetek, addig miből éltek?
Először azt akartam mondani, hogy pedig visszamehetnél dolgozni ha a férjed munkanélküli lett, végül is ő is tudna maradni gyesen vele..
De ha biztos vagy abban hogy el fognak küldeni akkor addig maradnék otthon amíg nem találnék jobb helyet..
A férjednek meg nyugodtan mond el, hogy magyarázza már el neked, hogy miképpen pattant ki az agyából a beperelem a céget ötlet.
Kérdezd meg tőle, hogy hogyan akarja a céget beperelni ha nem lesz ügyvédre pénzetek, és ha a cég bár gerinctelen módon de teljesen szabályosan fog elküldeni.. Vagyis olyan indokkal amibe nem lehet belekötni..(biztos vagyok benne hogy a céged sem hülye, és pontosan tudja meddig mehet el)
Pereskedni lehet, de honnan szed rá pénzt?
Valószínűleg, ha nem keresnék sokkal többet, mint a GYED, akkor nem mennék vissza dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!