Biztatás nélkül dolgozni?
Ma megyek először dolgozni, recepciós leszek.
Egyedül vagyok és nagyon izgulok, senki sem nyugtat meg és mond biztató szavakat. Nagyon félek, hogy elrontok valamit. :/
Szokták javasolni, hogyha nagyon ideges az ember, képzelje el a többieket alsóneműben. Meztelent is szoktak mondani, de az nem olyan mókás, inkább ijesztő néha.
Nyugi, a recepciósnak sem kell kevésbé feszültnek lennie az első napján, mint bárki másnak. Végy nagy levegőt mielőtt megszólalsz, ne hadarj, ne kapkodj. Néhány másodpercet szívesebben vár mindenki, minthogy összevisszaságot, hírtelenkedést tapasztaljon.
Legyen a kezed ügyében egy kis víz, hogyha kiszárad a szád vagy nagyon ideges leszel, akkor ne kelljen keresgélned - és papírzsepi is, mert kellemetlen ha véletlenül letüsszentesz valakit mert nem volt nálad előkapható zsebkendő. Nem árt ha valami mentolos is akad, tic-tac, vagy hasonló, ami nem rágó.
Nem baj ha elrontasz valamit, a lényeg, hogy vedd észre és tudd, hogy kitől kell azonnal segítséget kérned, hogy kijavíthasd. Ha kell, akkor előre írd le egy papírra, mikor mi a pontos menete a dolgoknak, az sem baj ha előre megkérdezed mik szoktak lenni a hibák, mert más is biztosan hibázott már ebben a munkakörben és azokat hogyan lehet javítani. Ezt is írd le, így könnyebben és gyorsabban dolgozhatsz mert felkészültebb vagy ezért magabiztosabb, nyugodtabb leszel. Nekem mindig segített ha tudtam, hogy nem kell harmadszor is megkérdeznem a kollégát csak mert nem vagyok biztos valamiben, hanem megnézhettem a saját leírásomat ellenőrzésképpen.
Igen, megyek is füzetet venni. :)
Köszönöm, aranyosak vagytok. Eddig úgy vártam, hogy mehessek, első igazi munkahelyem. De tegnap óta egészen rosszul vagyok.. :(
Mindenekelőtt gratulálok az új munkádhoz! :)
Legyél büszke magadra, hogy Téged választottak az állásra. Ne programozd be magadnak, hogy elrontasz valamit. Minden jól fog sikerülni - erre gondolj.
nézd magad kívülről, nekem ez vált be :)
aztán a nap elillan, és túl is vagy az első napon :)
Este 10kor fogok végezni, leírom mi volt. :)
Köszönöm a kedves szavakat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!