Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Biztatás nélkül dolgozni?

Biztatás nélkül dolgozni?

Figyelt kérdés

Ma megyek először dolgozni, recepciós leszek.

Egyedül vagyok és nagyon izgulok, senki sem nyugtat meg és mond biztató szavakat. Nagyon félek, hogy elrontok valamit. :/

2013. aug. 9. 08:30
1 2
 1/15 anonim válasza:
90%
Szia. Az idegeskedéssel csak rosszabb lesz. Nyugi, biztos jó lesz. Recepciós leszel, szóval emberekkel fogsz beszélgetni, találkozni. Mosolyogj, légy kedves. Pár óra után feloldódsz, esetleg egy két kollégával is beszélgetésbe kezdhetsz munka után, vagy ha lesz ebédszüneted. Az első nap mindig izgalmas, fel a fejjel, újabb kaland, egy új tapasztalat s fejezet a életedben :D
2013. aug. 9. 08:38
 2/15 anonim ***** válasza:
87%

Szokták javasolni, hogyha nagyon ideges az ember, képzelje el a többieket alsóneműben. Meztelent is szoktak mondani, de az nem olyan mókás, inkább ijesztő néha.

Nyugi, a recepciósnak sem kell kevésbé feszültnek lennie az első napján, mint bárki másnak. Végy nagy levegőt mielőtt megszólalsz, ne hadarj, ne kapkodj. Néhány másodpercet szívesebben vár mindenki, minthogy összevisszaságot, hírtelenkedést tapasztaljon.

Legyen a kezed ügyében egy kis víz, hogyha kiszárad a szád vagy nagyon ideges leszel, akkor ne kelljen keresgélned - és papírzsepi is, mert kellemetlen ha véletlenül letüsszentesz valakit mert nem volt nálad előkapható zsebkendő. Nem árt ha valami mentolos is akad, tic-tac, vagy hasonló, ami nem rágó.

Nem baj ha elrontasz valamit, a lényeg, hogy vedd észre és tudd, hogy kitől kell azonnal segítséget kérned, hogy kijavíthasd. Ha kell, akkor előre írd le egy papírra, mikor mi a pontos menete a dolgoknak, az sem baj ha előre megkérdezed mik szoktak lenni a hibák, mert más is biztosan hibázott már ebben a munkakörben és azokat hogyan lehet javítani. Ezt is írd le, így könnyebben és gyorsabban dolgozhatsz mert felkészültebb vagy ezért magabiztosabb, nyugodtabb leszel. Nekem mindig segített ha tudtam, hogy nem kell harmadszor is megkérdeznem a kollégát csak mert nem vagyok biztos valamiben, hanem megnézhettem a saját leírásomat ellenőrzésképpen.

2013. aug. 9. 08:46
 3/15 A kérdező kommentje:

Igen, megyek is füzetet venni. :)

Köszönöm, aranyosak vagytok. Eddig úgy vártam, hogy mehessek, első igazi munkahelyem. De tegnap óta egészen rosszul vagyok.. :(

2013. aug. 9. 08:52
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

Mindenekelőtt gratulálok az új munkádhoz! :)

Legyél büszke magadra, hogy Téged választottak az állásra. Ne programozd be magadnak, hogy elrontasz valamit. Minden jól fog sikerülni - erre gondolj.

2013. aug. 9. 08:53
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
Én ilyenkor mindig valahogy úgy irányítom a gondolataimat, mintha "ott sem lennék". Szóval ott vagyok, normálisan dolgozom, csak nem azt nézem, hogy jajj egy új arc, jajj ez ilyen, olyan, amolyan. Csak csinálom a munkám és kész. :)
2013. aug. 9. 08:54
 6/15 anonim ***** válasza:
85%
En is az szeretnek lenni! Ne izgulj, csak legyel segitokesz es MOSOLYOGJ!!! Kerdezd meg, ha valamit nem ertessz,nem lesz baj! Ird meg,hogy sikerult!
2013. aug. 9. 08:54
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
* Ja, igen, a jegyzetelés tényleg jó ötlet.
2013. aug. 9. 08:55
 8/15 anonim ***** válasza:
79%

nézd magad kívülről, nekem ez vált be :)

aztán a nap elillan, és túl is vagy az első napon :)

2013. aug. 9. 09:04
 9/15 A kérdező kommentje:

Este 10kor fogok végezni, leírom mi volt. :)

Köszönöm a kedves szavakat! :)

2013. aug. 9. 09:21
 10/15 anonim ***** válasza:
79%
Csak nyugodtan! Ne idegeskedj ne kapkodj. Legyél mindenkivel udvarias, kedves és mosolyogj! Ne szégyellj kérdezni ha elakadsz valamivel. Feltétlenül egyél, igyál rendesen. Sok sikert! Menni fog! :)
2013. aug. 9. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!