Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek van igaza?...

Szerintetek kinek van igaza? A férjem szerint menjek vissza dolgozni, én viszont nem kockáztatnám a fix pénzt.

Figyelt kérdés

A férjem munkanélküli lett egy hónapja. Én még GYED-en vagyok a második gyerkőccel, maximum összeget kapok. A férjem kitalálta, hogy menjek vissza dolgozni néhány hónapra, amíg ő nem talál magának munkát. Nem érti meg, hogy amint én visszamegyek dolgozni, a főnököm valami átlátszó indokkal ki fog rúgni, mert minden kisgyerekes anyukával ezt csinálja és akkor leshetem a fizetésemet és a GYED-emet is, mert egyik sem lesz, csak a GYES, ami semmire sem elég. A férjem viszont biztos benne, hogy ez nem így lesz, mert akkor bepereljük a céget. Ezt olyan magabiztosan mondja, mintha jártas lenne ezekben a dolgokban, pedig köze sincs hozzá.

Ha nekem van igazam, hogyan győzzem meg?

2013. aug. 24. 12:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
21%
Menj el melózni, vedd át a férjed szerepét most. Szükség van a keresetedre.
2013. aug. 24. 13:40
 12/18 anonim ***** válasza:
55%

Elég gázos, mert az új törvények szerint indoklás nélkül fel lehet mondani bárkinek, az viszont igaz, hogy a munkaügyi bíróság a kisgyerekes munkavállalókat nagyon védi. Ettől függetlenül én sem kockáztatnék.

110 ezerből el tudtok lenni pár hónapig, amíg férjed nem talál valamit? Egyébként miért nem kapnál GYED-et, ha elküldenének? Lehet h rosszul tudom, de azt nem a munkáltató fizeti, csak ő utalja, vagy nem így van?

2013. aug. 24. 14:20
 13/18 anonim ***** válasza:
70%
ha a férjednek ennyi energiája van, hogy csesztet, meg ilyen okos, akkor akár kereshetne is gőzerővel másik munkát
2013. aug. 24. 14:45
 14/18 anonim ***** válasza:
28%
Nem értem, miért kell a férjednek pár hónap, hogy munkát találjon?
2013. aug. 24. 15:05
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Több sebből vérzik a terv.

1. valóban nem védettek már az anyák a gyerek 3 éves koráig, ez tavaly megszűnt, simán kirúghatnak.

2. Szerintem hatalmas genyóság lenne a munkaadóval szemben, visszamenni pár hónapra, aztán vissza gyedre. Persze lehet ezzel nem foglalkozni, de akkor ne kövezzük a munkaadót, ha kiteszi az anyát, mert sokat beteg a gyerek...stb. ha mi nem vagyunk tekintettel a munkáltatóra, akkor ne várjuk ezt fordítva sem.

3. Ha jól értem, akkor addig a férjed lenne otthon a kicsivel. Oké, és mégis hogy képzeli közben a munkakeresést? Viszi a gyereket is interjúra? Kisgyerek mellett nem lehet gőzerővel munkát keresni, nem véletlen, hogy a bölcsik is szó nélkül felveszik a munkanélküliek gyerekeit, hogy tudjon állást keresni.

2013. aug. 24. 15:14
 16/18 anonim ***** válasza:
93%
Manapság mindenkinek kell pár hónap, kivéve aki munkából megy munkába, vagy állati szerencsés.
2013. aug. 24. 15:14
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
Rosszul emlekszem hogy a gyedben nincs csiki-csuki? Hogy eddig gyed most 3-4 gonapig lemondod mertmelozol es ha jol emlekszem akkor gyedre nem mehetsz vissza...
2013. aug. 24. 15:53
 18/18 anonim ***** válasza:
14%
Honnan veszi a férjed, hogy téged nem rúg ki a főnök mint a többi kisgyerekes anyukát? Egyébként az ilyen cégektől kapok hányingert, gyűjteni kellene őket egy listában, és bojkottálni ha lehetséges. A per nem ér semmit, mert egy munkáltató simán elbocsájt törvényes keretek között, és akkor kit perelsz? Az okos férjed? Maradj Gyed-en, ő meg gőzerővel keressen munkát. Első gondolatom egyébként az volt, hogy ő megy Gyed-re, de ezt elvetettem.
2013. aug. 24. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!