Mit gondoltok a személyiségemről? Szimpatikus vagyok vagy inkább ellenszenves?
Mondhatni átlagos lány vagyok, kezdjük a kőlsőmmel:
- 163 cm
- 52 kg
- 18 év
- lány
- barna haj
- zöldesszürke szem
Vidéki megyei jogú város nyolcosztályos gimijébe járok, most leszek végzős. Orvosira szeretnék majd jövőre felvételizni. Kitűnő tanuló vagyok, de alig tanulok, csak versenyekre, ahol igyekszem magamból a legjobbat kihozni.
Szeretek sportolni, főleg a 4 évvel fiatalabb hugommal járok el bicajozni :) A barátnőimmel nem olyan gyakran, de azért kéthetente találkozgattunk a nyáron, elmentünk mozizni vagy csak fagyizni egyet. Voltam a strandon, ez volt idén a nyaralás, ugyanis nyelvtanárra sok pénzt szánt a család. Szabadidőmben szeretek még filmet nézni, zenét hallgatni és zongorázni (hű, de nagyon, főleg, ha néhanapján beengednek ingyen a zenesuliba és játszhatok azon az igazi gyönyörű fekete hangversenyzongorán!) Ja, és nagyi a szomszédban lakik, ahol van 2 aranyos kutyus és 5 kiscica, nagyon szeretek velük is játszani. Sokat segítek otthon anyának a takarításban, mert jólesik, hogy leveszek valamennyi tehet a válláról.
Kérdezzetek még nyugodtan! Csak szeretném magamat kívülről is látni, független bizottság által megítélve :D
Érdekes vélemény :)) Hmmm. A hazáról még ennyit: attól, hogy ide születtem, még más országban is élhetek és dolgozhatok.
Írjam le a negatívakat is? OK :) Néha feledékeny vagyok és szókimondó, de csak olyannal szemben, aki nem a barátom és nem szeretem (kicsit hasonlítok ilyen szempontból Doktor House-ra). Néha hazudok, de ugye mindenki hazudik, ha muszáj. Félek a darazsaktól, de annyira, hogy már egyszer kifiguráztak érte XD Na, de még mire vagytok kíváncsiak?
Őszintén, nekem ebből az jön le, hogy pont olyan vagy mint a legtöbb 17 éves, nagyon különlegesnek gondolod magad, és hogy milyen érett vagy a korodhoz képest, mennyire határozott képed van az életről, csak épp nagyon érezni, hogy semmit sem tudsz róla még. Amivel igazából nincs semmi baj, viszont az nagyon nem szimpatikus nekem hogy például az eutanáziához és az abortuszhoz ilyen hozzáállással akarsz menni az orvosira, de erősen gyanítom, hogy fog alakítani a véleményeden majd a hospice osztály meg egy két etika óra, hogy mennyi sérelem éri azokat a nőket az ellátásban akik abortuszra mennek csak azért, hogy "tanuljanak az esetből". Persze válogatás nélkül mert azt senki sem nézi, hogy azt a szerencsétlen nőt esetleg megerőszakolták-e, vagy el kell vetetni a babát, mert olyan fejlődési rendellenessége van, hogy még magzati korában meghal vagy szülés után 1-2 nappal a gyerek. De ezt még bőven lehetne folytatni.
Én ezt gondolom rólad.
1. nem 17 éves vagyok, hanem 18.
2. Nem kioktatást kértem és okoskodást. Ok, tudom, hogy most mindenki okosabb, mint én, és lehülyéztek, de nem ezt kértem.
3. Miért lennék annyira tapasztalatlan?! Most kelljen nekem is abortusz ahhoz, hogy véleményt alkothassak? Badarság! Kell egy közeli ismerős, aki rákos volt és ezért kellett neki kegyes halált adni, hogy ne szenvedjen; hogy legyen képem az eutanáziáról? nem! Attól még alkothatok véleményt.
Szűz vagy?
Hiszel valami természet feletti dologban?
Szoktál pénzt adni éhező emberknek vagy önkénteskedni?
Miért akarsz orvos lenni?
Küldenél nekem egy zenét, amit nagyon szeretsz?
Mit gondolsz a tengerpartról?
Mit gondolsz a tanárokról és az oktatásról?
Ki számodra a gonsz ember és ki a jó ember?
Ha a hugod öngyilkos lenne vagy megenné egy cápa mit tennél?
Nyitott vagy az őrültségekre?
Szeretsz főzni? Mi a kedvenc kajád?
A fekete, fehér, rózsaszín vagy narancs színet választanád?
Mi a kedvenc számot?
A szerelmeddel szakítanál, ha kopaszra vágná a haját vagy megnövesztené?
Mi fontos neked egy fiúban?
"Most kelljen nekem is abortusz ahhoz, hogy véleményt alkothassak?"
Kedves kérdező, nem volt se abortuszom se senki nem esett át eutanázián akit ismerek, egyszerűen csak eüben dolgozom, tudom hogy mennek a dolgok.
"Csak szeretném magamat kívülről is látni, független bizottság által megítélve"
Ez volt a kérdésed, szerintem ezt teljesítettem, arra is számíthattál, hogy nem csak pozitív véleményt kaphatsz.
#14-es hozzászólónak:
,,Szűz vagy?"
Már volt három barátom, de egyikkel sem mentünk el odáig, úgyhogy még igen. Nem akartam bulikba elveszíteni egyéjszakásan, mert meg szeretném adni a módját az "elsőnek" :)
,,Hiszel valami természet feletti dologban? "
Régen még jártam is templomba, mert arra neveltek, de már egy éve nem járok, mert az egyházban nem hiszek és a tanításaikban. Istenben viszont igen, és abban is, hogy minden vallásban találhatóak ősi bölcsességek, mindenben van valami igazság (önmegtartóztatás, szeretetre való nevelés). Azonban nem hiszek a jóslásban, szellemekben, UFO-kban, semmi ilyenben -.-
,,Szoktál pénzt adni éhező emberknek vagy önkénteskedni? "
Ha az éhező embereken a hajléktalanokat értjük, akkor igen, néha, amikor vissza akarják tolni a kosarat. Ha alapítványokat értünk "éhező emberek"-en, akkor nem. Segítsenek nekik a milliomosok, mert tőlük a kevés is nagyon sokat jelent.
Önkénteskedni nem szoktam, mert eddig anyuék nem engedték, de majd egyetemen (ha lesz időm) szeretném kipróbálni magam :) Szívesen segítenék állatmenhelyen, mert nagyon sajnálom azokat a szerencsétlen kiskutyákat, cicákat, akiknek nincs otthonuk :(
,,Miért akarsz orvos lenni?"
A biológia és a biokémia nagyon érdekel, és ezzel rengeteg féle állást be lehetne tölteni, hát akkor miért is orvos? Azért, mert én az emberi testtel szeretnék foglalkozni, rájönni a porblémára, megoldani a rejtélyt, talán új dolgokat felfedezni (kutatóorvosként, ha annak megyek, még nm tudom). Nem akarok gyógyszertárban dolgozni, se nem háziorvos lenni; engem vonz a kórház, az egész légkör, a sok orvos körülöttem (mint a Grace klinikában)! Szeretem a vér látványát (OK, most nagyon morbid voltam), de akkor is! És tetszik, hogy elismert szak az orvosi, ezzel a szakkal könnyen kimehetek külföldre dolgozni. A rejtély, a megoldatlan probléma és az ember biológiája köt le nagyon. Elhivatott vagyok, úgy érzem, így boldogan kelek fel reggelente, és már alig várom az egyetemet! Ja és a fizetés is, mindenki a pénzért dolgozik.
Ez zene, amit nagyon szeretek:
http://www.youtube.com/watch?v=EOBayZ-517k
Ez a kedvencem, nem érdekel, hogy nem ez ma a trendi :) Ez szívből jön! :') És tudjátok mi jár ilyenkor a fejemben? Az, hogy tél van, este, és korizom a város koripályáján a barátommal, ez a zene megy, mi egymás szemébe nézünk :'))
,,Mit gondolsz a tengerpartról?"
Gyönyörű, főleg a naplementében. Mindig is nagyon szerettem a vizet és már régóta ki akarom próbálni a vitorlázást...majd egyszer. De nem szeretnék tengerparton élni, mert zajos, meg nem praktikus. Mindig félnék, hogy JÖN A VÍZ!!! a globális felmelegedés miatt :/
Köszi az őszinte válaszod, nekem tetszel nagyon és a zene is jó!
Váltsd valóra az álmod és legyél nagyon boldog;)
Még mindig nem ismertelek meg, hiába egészítetted ki a jellemzésedet. Rengeteg személyiségteszt van az interneten ajánlom a Jung-Myers-Briggs tesztet:
Én a 94 kérdéses teszt alapján az ISFP kategóriába esek. Ha megcsináltad, írd le a kategóriádat, aztán a link alapján mindenki meg tudja nézni, milyen ember is vagy.
,,Mit gondolsz a tanárokról és az oktatásról?"
Attól függ, melyik tanárról van szó. A tanáraim nagy részét szeretem, becsülöm és tisztelem őket. A kedvenc tanárom például a második anyukám volt ;) A tavalyi matek faktos tanárom pedig különleges tanácsokkal látott el, amiért rök hála :D Viszont van egy pár olyan pedagógus, akit nem kellett volna felvenni, nem adja le normálisan az anyagot, és látszik rajta, hogy már megint az egész éjszakát egy kocsmában töltötte...ez gáz :/
Oktatási rendszerről: nemzetközi viszonylatban a közoktatásunk is elég jó, habár lehetne jobb is. Örülnék, ha nem kéne háztartástant, filozófiát meg médiát tanulnom pluszba, csak azt, amit muszáj, de ez van. Az egyetemekről pedig: büszke vagyok rá, hogy Magyarországon tanulhatok, remélem, felvesznek a Semmelweisre, mert az Közép-Európa vezető orvosi egyeteme, ami nagyon nagy szó! Más híres egyetemeink (ELTE, BME, Corvinus, DE, SZTE stb.) is nagyon elismert képzést folytatnak, úgyhogy a felsőoktatásnak elismerésem!
,,Ki számodra a gonsz ember és ki a jó ember?"
Ha ezt 6 évesen kérdezed tőlem, talán könnyebben válaszolok. Amikor az ember még gyerek, könnyen el tudja dönteni, ki a jó és a gonosz, viszont mikor az ember felnő, minden megváltozik. Én sokszor mindenkit "szürkének" látok (pl. régen a tolvajokat gonosznak hittem, ma már tudom, nem mindenkinek adatik meg a viszonylagos anyagi biztonség, és a lopás a mindennapi betevő; Mindenkiben van jó és rossz, az élet nem egy Jókai-regény. De hogy mégis válaszoljak a kérdésre: szerintem gonsoz ember az, aki veri a feleségét, a gyerekeit, a kutyáját. Gonosz, aki megerőszakol, megöl másokat (kiv. eutanázia), csúnyán átver, megkínoz. Hiszem, hogy aki nagy hatalomhoz jut, sokszor nem tud bánni vele, elvakítja és gonosszá teszi, nemtörődömmé, önzővé, kapzsivá (lásd sok politikus). Ja, és gonosz a pap a templomban, mert mindenkit elítél, aki hisz Istenben, de nem jár templomba; szerinte ez nagyobb bűn, mint aki atesita (köszönöm....)
Ki a jó ember? Aki segít másokon, jó tanáccsal lát el, az édesanyák (általában), az igaz barátok és sokan mások. De nincs jó vagy rossz ember, mindenkinek van keresztje, csak van, akinek több.
,,Ha a hugod öngyilkos lenne vagy megenné egy cápa mit tennél?"
Ez egy akkora hülye kérdés!!! Hogy lehet ilyet kérdezni? Biztosan sírnék egy hétig és örök seb lenne...de sose történjen ilyen. Amúgy túlságosan is szerelmes magába, hogy öngyilkos legyen, és nem valószínű, hogy cápák közelébe legyen :D
,,Nyitott vagy az őrültségekre?"
Általában nem, tehát sose próbálnám ki a kábítószert, nem szoknék rá a cigire és nem tenném magam ki közvetlen életveszélnek csak heccből. Viszont mindig én vagyok az a családban, aki fel mer ülni a gyorsvasútra, a Titanicos bigyóra a Budapesti Vidámparkban, és én mentem el ejtőernyőzni is.
,,Szeretsz főzni? Mi a kedvenc kajád?"
Kifejezetten utálok főzni, és ha lesznek is gyerekeim, eszembe se fog jutni 3 órákat ott állni az edény fölött. Inkább túlórázok a munkahelyen. Csak a hamar elkészíthető kajákat szeretem főzni (tojásrántotta, tejbegríz, puding). A kedvenc kajám: brokkolis-sajtos grillezett csirkemellfilé és a nutellás fagyi!
,,A fekete, fehér, rózsaszín vagy narancs színet választanád?"
A kéket.
A kedvenc számom a 18. 18-án születtem (július 18) és 18-án van a névnapom is (április 18.) :D
,,A szerelmeddel szakítanál, ha kopaszra vágná a haját vagy megnövesztené?"
IGEN, mert nem olyannak ismerem, aki ilyen hülyeséget csinálna. Ha mégis megteszi, félreismertem, ergo nem azt az embert szeretem, csak egy ideált.
,,Mi fontos neked egy fiúban?"
Hát nézzen ki valahogy :) Legyen humorérzéke, és ne legyen agresszív. Vagy legyen nagyon okos és komoly. Mindkét fajta bejön, de a vicces az jobban :D Ja, és adja meg a szabadságomat, ne legyen féltékeny, se anyámasszony katonája, az akaszt ki a legjobban!!! A legutóbbi fiúm pont ilyen volt, isten ments még egy ilyen, minden szavamat leste, mint egy szolga, és egy idő után unalmassá vált :/ szegény...
Ennyi :) Egyéb kérdés?
# 17
Köszönöm szépen :) Én is ugyanezeket kívánom ;)
Mindenkinek ment a zöld kéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!