Sikerült valaha egy megszűnt barátságot újraéleszteni?
Több olyanról tudnék mesélni, ahol nem sikerült, mint ahol igen. Az egyedüli siker pedig egy olyan barátságnál történt, ami még általános közepén kezdődött, viszont egyetem eleje/közepe táján kopott ki. Neki volt egy kudarcélménye, ami miatt bezárkózott, nekem meg sok változás lett a semmiből, így a magam módján én is bezárkóztam.
1.5-2 évig nem beszéltünk, míg rá nem írtam és el nem hívtam egy találkozóra, ami utána nem sokkal meg is történt és remekül sikerült. Azóta mélyebbnek érzem a barátságunk, és egy rakat olyan dologról tudunk beszélni, amiről előtte sosem ment, valamint már nemcsak találkozó megbeszélésre használjuk a Messengert és Instagramot, hanem többet beszélünk, mémeket is küldünk.
Egyszer sikerült, de másfél évig dolgoztam rajta.
Batátnőim megszakították velem a barátságukat, mert akkor igencsak botrányos, részeges életmódot éltem. De aztán ezzel később felhagytam, nagy nehezen visszakaptam a barátnőimet is.
Igen, előfordulhat, hogy egy megszűnt barátságot újraélesztenek, de ehhez sokszor időre, türelemre és nyitottságra van szükség mindkét fél részéről. Az ilyen helyzetek általában akkor lehetnek sikeresek, ha az okok, amelyek miatt megszakadt a barátság, tisztázódnak, és mindkét fél hajlandó dolgozni a kapcsolaton.
Mi miatt szűnt meg a barátság?
A barátságok különböző okok miatt megszakadhatnak. A leggyakoribbak közé tartoznak:
1. Néha egyszerűen az emberek eltávolodnak egymástól, mert más irányba fejlődnek az életükben, különböző érdeklődési körök vagy életmódbeli változások miatt.
2. Félreértések, elhallgatott érzések, vagy ha valaki úgy érzi, hogy nem kapja meg a szükséges figyelmet és támogatást.
3. Csalódás, árulás vagy megbízhatatlan viselkedés, ami miatt az egyik fél elhatározza, hogy elengedni a kapcsolatot.
4. Egy komoly vita vagy rendszeres nézeteltérések is véglegesen eltávolíthatják a feleket, ha nem sikerül megoldani a problémákat.
Hogyan kezdődött újra?
A barátságok újraélesztése az alábbi lépések mentén történhetett:
1. A legtöbb sikeres újrakezdés alapja az őszinte beszélgetés. Ha a barátság vége érzelmi sérülések vagy félreértések miatt történt, a tisztázás kulcsfontosságú. Az egyik fél először felveheti a kapcsolatot, hogy őszintén elmondja, mit érzett, és miért szeretné újra próbálni.
2. Ha a kapcsolat megszakadása hibákból adódott, egy őszinte bocsánatkérés és megbánás segíthet. A barátoknak fel kell ismerniük, hogy mindketten felelősek a kapcsolat dinamikájáért.
3. Sokan fokozatosan közelítenek egymáshoz újra, anélkül hogy azonnal a régi közeli kapcsolatot próbálnák helyreállítani. Kezdetben egy kis beszélgetés, majd a közös időtöltés ismételt próbálgatása segíthet elkerülni a csalódásokat.
4. Az újrakezdés nem mindig jelenti azt, hogy a barátság ugyanúgy fog folytatódni, mint régen. Idővel az emberek megváltozhatnak, és fontos, hogy a kapcsolatokat új alapokra helyezzék, figyelembe véve az új körülményeket és igényeket.
5. A barátságok megújítása akkor a legvalószínűbb, ha mindkét fél önállóan is dolgozott a saját fejlődésén, és készen állnak arra, hogy jobban kezeljék az érzelmeiket, kommunikációjukat és a közös időtöltést.
A megszűnt barátságok újraélesztése nem mindig könnyű, és nem mindig sikerül. Az is előfordulhat, hogy bár próbálkoznak a felek, végül nem tudják teljesen visszaállítani a kapcsolatot, mert az alapvető problémák nem oldódnak meg. Azonban, ha mindkét fél nyitott és hajlandó változtatni, előfordulhat, hogy a barátság újra kialakul egy másik formában.
Ha úgy érzed, hogy van esély rá, hogy újraépíts egy barátságot, érdemes próbálkozni, de fontos, hogy ne várj azonnali változást, és ne feledd, hogy az újrakezdéshez mindkét fél részéről alázat és türelem szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!