Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért épülnek le a szociális...

Miért épülnek le a szociális kapcsolatok, távolodnak az emberek egymástól?

Figyelt kérdés

33 éves férfi vagyok, 7 éve párkapcsolatban, vállalkozóként itthonról dolgozom. Mivel nem járok munkahelyre, kevés az inger, a szabadidőmben heti 4-6 alkalommal edzőterembe járok, ott szoktam beszélgetni helyzettől függően 5-30 perceket pár emberrel.

Azonban az ismerősi / baráti (?) köröm fokozatosan épül le.

Például vannak, akikkel régen jóban voltunk, de pár éve nem találkoztunk. Rájuk írok, hogy mi a helyzet, reagálok egy Fb sztorira, stb. és vagy meg se nézik, vagy megnézik és nulla válasz. Van, akire kétszer is ráírtam fél év különbséggel, és semmi, pedig online van.

Aztán vannak a gyerekesek:

Például legutóbb is megbeszéltem az egyik külföldi csajjal, hogy webkamon dumálunk (2 éve csináltuk utoljára), kérdezte mikor jó nekem, válaszoltam, majd semmi. 2 hét után írtam Neki, hogy jól van? Válasz 1,5 hét múlva, hogy igen, csak ez és ez jött közbe...

Írok, hogy ok, semmi gond, majd szóljon, és 1 hét múlva 1 szív reakció.

Persze értem én, hogy pár hónapja szült, de azoknál is ezt tapasztalom, akiknek 1-3 éves a gyerekük, egyszerűen mintha megszűntek volna embernek létezni.

A másik kategória, akikkel nagyon szoros volt a viszony, nincs gyerek, de valamiért hihetetlenül elfoglaltnak adják elő magukat. Be van táblázva fél évre előre minden hétvégéje, amit egyébként nem hiszek el.

Legutóbb is írtam az egyiknek, akit 25 éve! ismerek, hogy találkozzunk, igyunk valamit, 20 percre lakik kocsival. Válasz: hát ő most nem ér rá, de én ugorjak át bármikor hozzá egy kávéra. :D

Aztán lehet bennem van a hiba, de szerintem nem vagyok frankestein vagy mentálisan problémás, lehet velem dumálni, tájékozott vagyok és *zarul se nézek ki. Párom is van, de lehet ő is zakkant és ez nem releváns.

Szóval mi a *asz van emberek? Ha már most ez megy, mi lesz 50-90 éves korunkban?

dec. 30. 20:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%

Hiba benne van.

Nem tudom mit csodálkozol, amikor vállalkozó vagy és nem foglalkozol az emberekkel. Csak éppen amikor eszedbe jut és akkor rájuk írsz, aztán előtte rájuk sem hederítettél. Persze semmibe nem néznek téged.

A másik meg tény, hogy sok ember már elzárkózik a másik elől.

dec. 30. 20:38
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Gyors az élet nagyon. Nagyon tudatosan kell egymásra időt szánni. Esetleg előre betervezve nem tudom.
dec. 30. 20:40
 3/13 anonim ***** válasza:

Az nem barátság, hogy félévente beszéltek. Ismeritek egymást, lehet még kedvelitek is, de akinek kevés ah ideje az ilyen kapcsolatokat építi le elsőnek.

Hánnyal beszélgettél az utóbbi egy évben akármelyik ilyen emberrel mélyebben? Tudsz egyáltalán beszélgetni úgy, hogy nem te mesélsz hanem meghallgatod a másikat? Megnyílnak neked? Ehhez kapcsolódik szintén, bár ezt csak próba útján tudja meg az ember, hogy a "pároddal" ha nem szexelhetnétek egy évig, mit csinálnátok? Ellennétek, vagy ez a kapocs ami összetart? (Meglepően sok felszínes embernek ez az egyetlen kapocs)

dec. 30. 20:51
 4/13 A kérdező kommentje:

"Ehhez kapcsolódik szintén, bár ezt csak próba útján tudja meg az ember, hogy a "pároddal" ha nem szexelhetnétek egy évig, mit csinálnátok? Ellennétek, vagy ez a kapocs ami összetart? "

Persze, nincs gond a kommunikációval, van EQ-m, empatikus vagyok, meghallgatom a másikat.

dec. 30. 20:53
 5/13 anonim ***** válasza:
76%

Rossz helyen kopogtatsz.

Mit akarsz olyan emberektől, akikkel évek óta nem találkoztál? Mit akarsz egy pár hónapja szült anyukától, ö minek akarna valami régi haver 33 éves ferfival beszélni?

Hidd el, megvan nekik a baráti körük, akikkkel rendszeresen beszélnek, nem fer bele random emberekkel tárgyalni par évente, mert az unatkozik.

Mi veled egykorúak vagyunk a férjemmel, gyerekesek, én vannak barátaink. Régiek, akikkel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, nem 2 evente dumálunk meg olyanok, akik talán nem 15 éve a barátaink, de akikre rendszeresen szakítunk időt. Meg akikkel tudunk is kapcsolatot tartani, pl. az utcában laknak.

Ha nem ápolod a kapcsolataidat, leépülnek. Te nem ápoltad kellöképen, most már késő. Én sem akarnék olyan régi barátokkal foglalkozni, akiket èvek óta nem láttam, nincs erre is kapacitásom, elegendőek azok a barátok, akik megvannak.

dec. 30. 20:54
 6/13 A kérdező kommentje:
Abban az esetben jogos, amit írtok, ha valakivel évek-óta nem beszéltem .De itt vannak olyanok is, akikkel pár havonta rendszeresen találkozunk, pl baráti társaság, mégis iszonyat nehéz összehozni.
dec. 30. 20:57
 7/13 anonim ***** válasza:
Akkor meg olyasmi lehet, mint nálam van most, hogy mindenki lusta kimozdulni és nem ismerik fel, hogy ezzel leépülnek a kapcsolatok. Majd idővel észbekapnak, csak akkor már késő lesz.
dec. 30. 21:08
 8/13 anonim ***** válasza:
84%
30 felett sajna ez van. Magamon is észreveszem. Többször hívtak a munkahelyről kolléganők, hogy menjünk ide meg oda, de nekik egyrészt majdnem felnőtt gyerekeik vannak, így jobban ráérnek, az enyém meg 11 éves, másrészt mi rengeteget mozdulunk ki a családdal, így vagy energiám vagy kedvem nincs már munkatársakkal mászkálni. A barátokkal kb havonta egyszer találkozunk, együtt vacsorázunk, esetleg motorozunk valamerre a nyáron, vagy most pl kimentünk adventi vásározni, forraltborozni. Már nem az van, mint húszévesen, hogy a legtöbb ember szabad és szinte mindig bandázik.
dec. 30. 21:21
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
nagyon nagyon fontos téma. szerintem ezen sok múlik a hosszú távú életminőségben, hogy találunk e egyásra időt. anyám tök egyedül van hatvanöt évesen. és tökre mert nem gondozta a barátságokat, nem adott minőségi időt embereknek.
dec. 30. 21:31
 10/13 anonim ***** válasza:
76%

34 vagyok es szorol szora lezajlott ez 2 ev alatt.

Mindenhol gyerek, vagy fix baratno es elruntek az emberek. A maradek akarna talalkozni, de en menjek hozzajuk, nonsense.

dec. 30. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!