A több éves frontin függőség milyen hatással van az emberi kapcsolatokra és az agyi funkciókra?
Fontos megjegyeznem,hogy már 1 éve tiszta vagyok de erős szociális szorongásom van.
Ismertek olyan személyt aki a függőség miatt teljesen máshogy viselkedik negatívan és ha igen,milyen következmény lett a szedéstől?
Köszönöm,én mindig azt gondolom magamról,hogy "életgyenge"vagyok és csak össze kéne szednem magam,hogy újra elmenjek dolgozni,elmenni társaságba,jókedvűen és felszabadultan,energikusan,pozitívan élni.
De olyan mintha,korlátozna,akadályozna valami.Agyilag csökkent üzemmódban érzem magam.Mindig fáradt és energiátlan vagyok.
Nem "kívánom az emberek társaságát,szorongok és feszélyezve érzem magam közöttük!
Egyedül vagyok jól,itthon.
Jelenleg antidepit,antipszichotikumot,hangulatstabilizálót szedek de elnyomva érzem magam,de letargiás,érzelemszegény vagyok.Szerinted ezek mi miatt vannak?
Neked milyen tüneteid vannak ha szabad kérdeznem?
Egyik családtagom is függője. Senki se tudja miért és mire fel van még mindig neki felírva… A nap minden szakában szedi mert már nem tud meglenni nélküle. Ha nem veszi be akkor ingerült és látszik rajta az erős elvonási tünet. Mióta szedi azóta hülyül elfelé még jobban. Néha még iszik is rá akkor pedig agresszívabb. Ő is belátta már, hogy függő és segítség kellene neki de inkább tovább szedi mert neki ez kell és nem tud meglenni nélküle. Titkolja ezt a függőségét mások előtt de látják rajta, hogy tompítja valami. Ő kifejezetten az az ember, hogy nem tudsz vele mit csinálni, ha azt mondja nem szedi az sem igaz mert szedi csak titokban és vigyáz, hogy biztosan ne kerüljön más szeme elé a doboza.
Én személy szerint már letettem róla, ő dolga, ha ez kell neki hát ez kell, meguntam segítsen magán, ha akar. (Nem akar).
sokat jelent a véleményed,köszönöm.
Én is képzem magam,és ami érdekel azt is könnyen elfelejtem.Jártam sok csoportterápiára,pszichológushoz,nagyon szeretnék változni azonban nem tudom,hogy a háromféle pszichátriai gyógyszer nélkül jobban lennék vagy rosszabodna az állapotom.
Olyan mintha a saját börtönömben lennék.
Köszönöm a tanácsot!
A frontint már 1 éve nem szedem,kórházban sikerült nagy kínok árán letenni!
Antidepresszánst,antipszichotikumot,hangulatstabilizátort szedek.
Legutóbb a doki javasolta,hogy az antidepit csökkentsem mert ő szerinte a dupláját szedtem mint ami ideális lenne.A megemelt dózist egy korábbi másik orvos állította be. Így meglátom,aktívabb leszek-e és a hangulatom hogyan alakul.
3 hét múlva pedig pszichoterapeutához megyek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!