Mit csináljak egy olyan baráttal aki lehet meleg de nem akarom megbántani? Vagyis egyre gyanúsabb!!!
Elég érdekes.
De kérdezz rá vagy mond meg neki, hogy te heteró vagy.
Biztos megfogja érteni.
Hány évesek vagytok?
Kérdező
Lehet ha egy sör mellett elkezdesz vele beszélni ilyen dolgokról akkor lehet könnyebben megnyilik és mondani fogja, hogy mi az amit szeretne.
Vagy esetleg elmenni valahova beülni egy kávéra.
De azért jó, hogy beszélgetsz vele.
Szerintem ne élezd ki ennyire a dolgot a meleg témára, mert nem ez a lényeg. Neked van egy ilyen aggodalmad, hogy azért közeledik hozzád ennyire/így, mert meleg, de ezt ő sosem mondta ki és sejtéseken kívül egyértelműen semmi nem igazolja. Lehet, hogy hetero csak nagyon magányos és társaságra vágyik, te meg nyitottnak tűnsz erre, ezért piócaként rád tapadt, mert úgy érzi, hogy ez oké neked. Lehet, hogy meleg, csak maga sem tudja, hogy az. Lehet, hogy tudja, csak kimondani nem meri. Bármi lehet, de nem az a központi problémád, hogy meleg vagy sem.
Gondolj bele, ha ugyanilyen viselkedés mellett egy számodra nem vonzó nő lenne, az mennyiben változtatna a helyzeten? Vonzani kezdene az érdeklődése csak azért mert nő, miközben nem tetszik, nem vonz nőként?
Ha az a problémád, hogy túl sokszor keres, túl sokat akar veled lenni, neked meg szükséged van az egyedüllétre, az nem függ össze azzal, hogy ő meleg-e vagy sem.
Ha ő mégsem meleg, vagy ha te akár meleg is volnál, de ő nem érdekelne téged, akkor sem változna, hogy te nem kérsz az olyan intenzitású és formátumú barátságból, amivel ő próbálkozik nálad.
Szóval nem az a gondod, hogy ki meleg, ki nem, hanem hogy amilyen idő mennyiségre, időtöltésre ő igényt tartana, az neked túl sok, túl intenzív, stb. Ezt próbáld megbeszélni vele, hogy ne hívogasson naponta többször, stb.
A konfliktusok rendezésének legcélravezetőbb módja, ha nem arról beszélsz a másikkal, amit te az ő cselekedetei mögött sejtesz, hanem arról beszélj a másiknak, amilyen érzéseket benned az ő cselekedetei és szavai kiváltanak és hogy mi az, amit te tőle elvársz.
Azt nem tudod, hogy a másik mit gondol, mit érez és mit miért csinál - sőt sok esetben még ő maga sincs ezekkel mindig tisztában. Ha azokról beszélsz, amiket te gondolsz az ő cselekedetei mögötti motivációkról, akkor nagyon könnyen félreviszi a kommunikációt és a másik könnyen vádaskodásnak, rágalmazásnak, támadásnak érzi, amire válaszul bezárkózik, védekezni kezd és elzárkózik a kommunikáció elől.
Sokkal jobban jársz, ha arról beszélsz a másiknak, ami benned van, mert abban biztos vagy. Többet érhetsz el azzal, ha a benned levő dolgokat osztod meg, amit a másik nem lát anélkül, hogy te elmondanád neki.
Abból, hogy "Te meleg vagy, én meg nem, nem akarok veled összejönni." Egyáltalán nem fogja megéretni és számodra megfelelően kezelni ezt a helyzetet. Többre mész vele, ha azt mondod, hogy:
"Én úgy érzem, nagyon sok időt szeretnél velem tölteni, de számomra ez túl sok, túl intenzív. Nekem szükségem van az egyedül töltött időre, nyugalomra. Engem feszélyez, zavarba hoz, hogy te naponta többször hívogatsz. Sürgetésnek, nyomás gyakorlásnak érzem és ez nem esik jól. Én szeretek napokig, akár hetekig is egyedül lenni, a saját dolgaimmal foglalkozni. Sokkal ritkábban igénylem a társaságot, mint mások. Ezért szeretném, ha nem hívnál egy nap többször, nem hívnál fel minden nap, nem jelentkeznél ilyen sűrűn mindenféle program ötletekkel.
Tudom, hogy jó szándékkal teszed, jó barát vagy, nem akarlak megbántani vele, de nekem ez túl sok és zavaró érzést kelt bennem."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!