Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátkozol, vagy barátkoznál...

Barátkozol, vagy barátkoznál olyan emberekkel, akik a magánéletükben lúzerek?

Figyelt kérdés
nov. 1. 19:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
10- vannak rossz tapasztalatok de elfordulni egy érzelmileg labilis személytől (aki ki használ téged mint egy nárcisztikus pszichopata az nyilván más)nem helyes és önző. Ha 1 éve depressziós már, ajánlj neki pszichológust vagy szólj a szüleinek ők általában cselekednek még ha felnőtt is az illető. Igen, jobban esik vidámnak tűnő, pozitív emberekkel körülvenni magad de gondolj bele:bármikor visszaeshetsz a depresszióba mert ez akár évszakváltozás, sima kimerültség miatt is bekövetkezhet- gondolj bele neke hogy esne hogy a fasza pozitív haverjaid elfordulnának tőled mert "túl negatív vsgy"
nov. 1. 21:43
 12/20 anonim ***** válasza:

11 Meg az hogy ezt annyira túltolják az ilyen rettegők, hogy egy sima megfázást is úgy kell lekommunikálni feléjük, kb:

Annyira boldog vagyok hogy megfáztam, mert épp ezt akartam, méregtelenít a szervezetem, és most sokkal egészségesebb leszek, a tapasztalataim is nőnek hogy kijöttem a komfortzónámból, érzem hogy sokkal sikeresebb vagyok mióta elkapott ez a vírus.

De komolyan kb ez ami megfelel.

És az ilyenek sokkal hamarabb visszaesnek a depresszióba, mint azok akik el bírnak viselni a másiktól egy odaillő sóhajtást, vagy időnkénti kiakadást, ami érthető. Mint a gyógyult alkoholisták, egy korty negativitástól visszaesnek.

nov. 1. 21:53
 13/20 A kérdező kommentje:

Az összes negatív embert kiraktam az életemből, aki hátráltatott. Nem csak azért, mert fárasztóak, hanem mert van nekik sötét oldaluk is. Talán nem is veszik észre, de aljas módon kihasználnak másokat. Használtak engem, meg másokat is. Nem érdekel, hogy szerinted a döntésem helyes-e vagy sem. Nem érdekel, hogy önző-e vagy sem.

A jövőben mentálisan ép emberekkel akarok barátkozni, és ugyancsak ilyen, életvidám nővel akarok járni.

Egyébként meg nem önmagában a megatívummal van a baj. Bárki kerülhet negatív helyzetbe, ahonnan ki lehet húzni. A kulcs persze ez, hogy ki lehet! Aki viszont életvitelszerűen benne ragad, - mert benne akar ragadni - ahhoz semmi közöm.

Ami engem illet: a lélektani dolgokat (pl. depresszió) igyekszem magamban lerendezni. Nincs szükségem ilyen szemszögből senkire.

Mélyebb beszélgetésekben viszont benne vagyok, de akkor nem pszichológusnak használom a másikat, hanem inkább csak együtt gondolkodunk bizonyos dolgokról.

nov. 1. 21:59
 14/20 anonim ***** válasza:

Ezzel a ki lehet húznival az a gond, hogy az ilyen emberek akik ennyire rettegnek a negativitástól, ezt maguknak dopping helyett használják, hogy lépten nyomon ki akarnak húzni valakiket valahonnan. Mert kell nekik a sikerélmény, hogy ŐŐK kihúzták a másikat az agyament felületes és felszínes tanácsaikkal és egójukkal. Miközben egyáltalán nem kell mindenkit tanácsokkal ellátni, pláne nem olyannal, amiben benne van hogy kötelező teljesíteni a hasraütésszerű "tanácsot", mert különben negatívnak van bélyegezve. Az ilyen embernek ez win-win, A) nem teljesíti a másik: akkor negatív, tehát én pozitívabb vagyok dobhatom taposhatok lefelé nyertem, B) teljesíti, fasza csávó vagyok az én tanácsom a nyerő mindenki azt csinálja amit mondok.

Miközben nyilvánvalóan nem kell tanács, csak simán hagyja élni azt a "negatív" lol embert az adott szituációban, és ne kötekedjen vele. De az ilyen az felfelé nyal, kell neki a "pozitív" sikeres ember, de sajna nem igazán szokott összejönni, mert az egész egy kártyavár.

nov. 1. 23:58
 15/20 A kérdező kommentje:

"Mert kell nekik a sikerélmény, hogy ŐŐK kihúzták a másikat az agyament felületes és felszínes tanácsaikkal és egójukkal"

Remek megszabadulni a kàros, lehúzó, negatív emberektől, mert az azt jelenti, hogy végre elkezdte becsülni és tisztelni magát az illető. Persze ez még nem önmagában "a" siker, inkább csak a fejlődés kezdetének egy mérföldköve.

"Miközben nyilvánvalóan nem kell tanács, csak simán hagyja élni azt a "negatív" lol embert az adott szituációban, és ne kötekedjen vele."

Pontosan ezt teszem. Hagyom őket élni, és nem adok nekik tanácsot. Viszont én semmilyen formában nem vagyok rájuk többet kíváncsi. Azt az életet akarom élni, amit a mentoraim megnyitottak előttem.

nov. 2. 00:28
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszi viszont a válaszokat, érdekes volt látni, hogy mások, hogyan látják ezt a témát.

A kommentek alapján a negatív emberek nem maradnak társ nélkül, bár érdekes belegondolni, hogy az én egykori ismijeimet vajon meg tudnátok-e tűrni, és ha igen, meddig? Hasonló a hasonlót vonzza, szal ez tőletek, a személyiségetektől függ.

Én viszont megyek filmezni. Helloka.

nov. 2. 00:32
 17/20 anonim ***** válasza:
Hát lehet hogy te jól csinálod. Én azt is el tudom képzelni amiről beszélsz, mert vannak akik ezt a mártír manipulációt csinálják, az is egy dominancia, mert közben szóhoz sem hagyják jutni a másikat. A lényeg hogy aki le akar dominálni annak nem szabad hagyni, erre persze különféle módszereket használnak. Viszont a mentorokkal vigyázni kell, nem is kicsit. Azért ne oldódjon már fel a személyiséged valami szektában.
nov. 2. 00:36
 18/20 anonim ***** válasza:
Jó filmezést :)
nov. 2. 00:39
 19/20 A kérdező kommentje:

Nem kifejezetten mentorok azok, csak én tartom őket annak, mert annyit tanultam tőlük. De egyébként függetlennek tartom magam. Voltak, akik rávezettek egy másik útra, de ennyi.

Amúgy egy emlék:

Az egyik ilyen negatív fazonnal "beszélgettem" az utcán, ami totál egyoldalú volt. Nyomta nekem a szöveget, rám egyáltalán nem kíváncsi, csak lelki szemetesláda voltam. De ez még hagyján, mert olyan hangosan mondta, szinte ordibált, hogy mindenki hallotta amit mondott, aki arra jött. Egy rokonom éppen arra sétált... de nem szólt.

Aztán egy alkalommal felteszi nekem a kérdés a rokon:

"Ki volt az a bolond, akivel beszélgettél? Az egész utca zengett tőle!"

Szóval na. 😅

Másnak is feltűnt, hogy cinkes emberekkel vagyok (voltam). 😃

Köszönöm! 😀👋

nov. 2. 00:52
 20/20 anonim ***** válasza:
Az ilyen emberek nem barátok csak lelki szemetesnek használnak.
nov. 5. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!