Munkahelyen miért mindig a magánéletükről beszélnek az emberek?
Én több helyen is dolgoztam és megfigyeltem, hogy szinte mindig a magánélet a téma, lakás, építkezés, autó, család, párkapcsolat, nyaralás, stb. Mondjuk azt nem bánom, hogy nem politikáról beszélnek, mert az megosztó téma és fölösleges nézeteltérésekhez vezethet, de könyvekről, filmekről, színházról, egyéb kulturális dolgokról azért több szó is eshetne.
Nem arra értem, hogy az illető ne mondjon el alap dolgokat magáról, hogy hol él, van-e családja meg ilyenek, de mikor azt mesélik el sokan, hogy mit főztek vagy hogy szoktak takarítani, az unalmas, nem érdekel.
Ne beszélgess velük, ha téged nem érdekel. Ők pedig hadd beszeljenek arról, amiről szeretnének.
Amúgy aspergeres vagy esetleg? Ez jutott eszembe a kérdésedről, ezért kérdezem.
Egyszerű embereknek ennyi a közös témája.
Meg egy nagyobb (némileg formális) társaságban az ember inkább ilyenekről bájcseveg, minthogy mély filozófiai gondolatokat osztana meg. Szakmázni meg ott az egész nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!