A barátnőm szerintetek toxikus?
Ugyannarra az egyetemre járunk.
Állandóan velem van mindenhova követ, mint egy árnyek és elvárja hogy én is mindenhova kövessem. Utálja ha mással beszélek(neki nincsenek barátai rajtam kívül), ha valakivel beszélek óra után folyton azt kérdezi, hogy megyünk végre? Amikor egy másik barátnőm mellé ültem előadás előtt és hangosan beszéltünk felállt mintha meg lenne sértődve és átment a terem másik végébe. Amikor egy sráccal beszéltem helyette számonkért, hogy miért vagyok ma ilyen extrovertált? Állandóan irányítani akar mindig megmondja gyakorlatokon, hogy mit csináljak és való életben is és örjöng meg rám szól ha nem az van, amit ő akar. Állandóan okoskodik mindig azt mutatja, mennyivel jobb mindenkinél és folyton kijavít. Ha jobb jegyet kapok valamiből, mint ő akkor mégjobban okoskodik és látszik, hogy ideges. Gyomorgörcsöm van mindig ha beszélnem kell vele állandóan csak kijavít és 0 empátiát érez a másik ember iránt. A beszélgetések vele sokkal inkább kényszernek tűnnek, de hiába próbálok megszökni előle mindig jön utánam. Múltkor ignoráltam az üzeneteit és érdekes módon akkor kivételesen normálisan tudott viselkedni velem, de amint ismét beszéltünk újra előjött a valódi énje. Utána napokon keresztül másik lányokkal beszéltem és utána minden reggel a kedvenc csokimmal fogadott. Ha fennáll a veszély, hogy elveszít arra a néhány pillanatra mindig változtat a viselkedésén majd visszatér az eredetibe. Anyukám szerint nárcisztikus, nem vagyok benne a pszichológiában igy nem tudom. Ti mit gondoltok?
Ha meg akarok szabadulni tőle véglegesen mit tegyek(lehetőleg 0 drámával)?
Elég volt az első 2 sort elolvasnom, és leesett; IGEN, toxikusm manipulatív, csak magára tud gondolni.
Ignoráld őt. Fokozatosan építsd le. Először rövideket válaszolj, ne kérdezz vissza soha, majd már ne is írj. Ha meglátod, kerüld. Ha kérdezi miért; elmondod az úszintét. Nem manipulálhat téged senki, nehogy már más miatt érezd rosszul magad. Véget kell vetni, ha nem tetszik.
Velem is volt ilyen, csak szerencsére nem egy csoportba voltunk. Igornáltam minden irását és békén hagyott.
Köszönöm a válaszaitokat🥰!
Az a gond, hogy egy csoportban vagyunk tehát nem tudok tőle nagyon megszabadulni, de ha lassan eltávolodok tőle az megoldás lehet
Szerintetek lehet nárcisztikus amúgy?
Nem vagyok ebbe benne nagyon, de anyukám annak mondja és így a leírtak alapján kiváncsi vagyok a véleményetekre
Súlyosan személyiségzavaros.
Sajnos ezen pszichológus sem tud változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!