Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Egy "barátom" engem szeretne...

Egy "barátom" engem szeretne magántanárnak. Mennyire rossz ötlet ez?

Figyelt kérdés

Ezzel a barátommal személyesen soha nem találkoztam, csak online ismerjük egymást. Most kezdi az egyetemet, van egy tárgya, ami számára nehéznek tűnik, gondolta jól jön egy magántanár. Igazából rám gondolt, mert más nem jutott eszébe, nincs sok ismerőse.

Néztem tantárgytematikát, a nagyrésze olyan, amit amúgy középiskolában tanultam, egy csomó meg olyan, hogy nekem az elsőéves tárgyakon volt, csak sokkal bővebben, mert nem ugyanazon a szakon vagyunk, de van átfedés, meg van egy kisrésze annak a tárgynak az anyagáról, amiről fogalmam sincs, lett volna olyan tárgyam, aminek része, ha tavasszal nem lettem volna passzívon.

Igazából az illetőnek mondtam, hogy mi a helyzet, hogy XY részt nem tudok. Azt mondta, hogy nem baj, nem az ötös a cél, hanem az, hogy egyáltalán átmenjen.

Viszont az a baj, hogy ő semmiképpen nem akar ingyen magán órát (amúgy online lenne), az meg nem elvárható szerinte, hogy egyetemi matekban ingyen segítsen valaki.(Szaktársakat nem ismer , és amúgy távoktatásban lesz az illető, szóval nem tudom, hogy így mennyire ismeri majd a szaktársait) Nekem meg ez így fura. Nem feltétlenül érzem korrektnek nem teljes tudással ezt pénzért elvállalni, fura is lenne baráttól pénzt kérni. Na meg eddig, ha bármit is tanítottam valaha, az nyolcadikos felvételi felkészítő volt.

szept. 4. 15:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Én is voltam ilyen helyzetben, egy barát kért meg, hogy tervezzem meg a cége logóját. Én sem akartam érte pénzt kérni, illetve ő sem akarta ingyen elfogadni, ezért abban egyeztünk meg, hogy megírom neki a számlaszámom és ő annyit fog utalni, amennyit gondol. Így neki sem volt kellemetlen és nekem sem.
szept. 4. 16:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Egy lehetőség: ha nincs szükséged erre a pénzre ne kérd. És azt mondd neki, hogy adja a hasonló segítséget tovább másnak, amikor ő tud majd tovább mozgatni valakit valahogy. Ezzel lehet elindíthatsz egy szép láncot.

Amúgy a kihívás az lesz, hogy fenntudjátok e tartani a rendszerességet. Fenn tud e maradni a motivációja. Szóval nem csak szaktudásbeli kihívás tud lenni.

szept. 4. 16:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!