Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nőtársaim, elhaló, eltűnő...

Nőtársaim, elhaló, eltűnő barátságokat hogy kezelitek, nem hiányoznak, vagy könnyen találtok újakat?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok. Ebben az életkorban nagyon sokféle élethelyzetben vannak a nők.

Ránk, hiába közhelyes de jellemző az, hogy sokszor olyan emberekkel vagyunk közelségben, akikkel egyezik az élethelyzetünk. Egyetemi barátokkal (nem volt sok), eltávolodtunk. Egyikükkel én kezdeményeztem, mert nagyon toxikus lett a Covid alatt. Szélsőségesen jobboldali nézetei vannak, meg gyűlöletet szított LMBTQ+ emberek iránt.

Nagyon kiábrándított. :( Bar az sem volt normalis, hogy előtte össze voltunk cuppanva, mint két mágnes. Persze volt ebben valami szépség, hogy egy ilyen barátságot megtapasztalhattam, de még egy ilyen sosem lehet már.

Nyilván sem idő, sem élethelyzet nem lesz egy ilyen barátságra. Anyukámnak mindig volt/van. Kisgyerekes anyukaként szerzett egy legjobb baràtnőt, akivel azóta is nagyon jóban vannak, de sok-sok éve külföldre költözött a nő, így kellett "keressen" mást, aki fizikailag is közel van.

Gimis barátnőim megvannak, bár velük is csak ritkán beszélek mert szanaszét vagyunk. Ők házasok, én most sem vagyok olyan párkapcsolatban, amiből lehetne házasság, és nyilván én is elítélem magam ezért, meg azt is megértem, hogy egy barátnőm mélységesen csalódott bennem ezért. Keresztény, szűz, kb. Senkire rá sem nézne. Nyilván nem fog barátkozni olyannal, aki belement szexkapcsolatba több csalódás után, mert momentán ennyit viselek el lelkileg.

Gyereket nevelő barátokat nem is említek, nyilván teljesen megszakadt a kapcsolat, amúgy is kollégák voltunk eleinte, most meg otthon vannak a picikkel, valószínűleg csak én hittem azt hogy a kollégák barátokká is válhatnak. Erről tanultam amúgy a legtöbbet, mert egyetemen is volt olyan csoporttársam nem egy akikkel annak végeztével teljesen el lett vágva a kapcsolat.

Lett egy nálam jóval idősebb barátnőm. Furcsa mód, bár nem szeretnék termékeny éveim vége fele egyedül meg gyerek nélkül élni, most vele vagyunk a legkőzelebb, azonos az élethelyzetünk, világnézetünk, meg minden.

Plusz mindketten terápiába járunk, hogy képesek legyünk végre egy normális kapcsolatot létrehozni férfiakkal, meg a többi dolgot helyretenni.

Nagyon nehéz ez így, emberi kapcsolatilag még mindig egy csődtömegnek tartom magam.

aug. 12. 13:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg azért lett vége az "mágnesként" összenőtt barátnővel a kapcsolat, mert más nézeteitek van egy témában?

A gyűlölet mit jelentett nála? Mert az is simán lehet, hogy szimplán nem kedveli az LMBTQ-t, csak már annyira átfordult a világ, hogy az a csúnya meg rossz ember, aki ezért nincs oda és ki is jelenti.

aug. 12. 13:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Ő ugyanaz a személy, aki mélyen vallásos is és minden parkapcsolatomkor irigykedett is rám. Meg akart téríteni ezerrel, ekkor kifakadtam, fellázadtam. Utána amúgy próbáltunk kibékülni (ez lassan 3 éve történt), de mostanában egyre kevesebbet beszélünk/találkozunk. Abszolút nem az a minőség. Neki az elmúlt 3 évben amúgy is lett nagyon-nagyon sok keresztény barátnője, akik szintén szinglik, vele éli ki a "milyen férjet szeretne" ábrándjait. Segíteni nem tudtam neki, de ő soha nem is ker, mindent egyedül akar megoldani (kivéve az autóvásárlást, ahhoz kellett egy ismerőse), meg úgy eleve a gondjaival sosem hozzám fordult. Aztán azzal is jött, hogy közös hobbink sincsen. Szóval sok-sok dolgon ment el ez a dolog.
aug. 12. 14:10
 3/9 A kérdező kommentje:
Meg voltak ilyen tévképzetei, hogy én házasság elött nem szexelek, és hogy beszéljem meg vele, ha valaki ilyesmit akar tőlem... én ezen a ponton a veszekedésünk elött felvontam a szemem, hogy csak nem gondold, hogy 25 évesen szűz vagyok???? Szóval neki voltak gondjai azzal, hogy világiként élek.
aug. 12. 14:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Megjegyzem más vallásos baratnőim is voltak. De ők nem vallanak konzervatív elveket. Ezért se vagyok vallásos, mert nem tartja az se a Bibliai elveket aki annak vallja magát. Isznak, buliznak ezerrel és hiába járnak templomba, ugyanúgy szexelnek össze-vissza. Barátnőmben legalább tiszteltem hogy tartja. De ha nem fogadott el engem nem keresztényként, akkor ez toxik innentől.
aug. 12. 14:16
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

Már kb suli után azonnal kiléptek az életemből, hiába is próbáltam őket benne tartani, valami mindig fontosabb volt... A legnagyobb késszúrás az volt, hogy a legutolsó p.csa nem hívott meg a saját esküvőjére se, pedig mindenki ott volt, akit ismerünk...

Őszintén? Már nem hiányoznak, közös témánk se lenne. Nekem annyi szocializáció elég, ami a munkahelyemen folyik. Legalább békén hagynak, meló után haza tudok menni, a hétvégéim szabadok, senkihez nem kell igazodnom.

aug. 12. 14:17
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Én most, 35 évesen úgy vagyok, hogy nem hiányzanak ezek a nagybetűs barátok. Mindig jól elvagyok a környezetemmel pl. munkában, eljárok 1-2 emberrel mindig onnan, de leggyakrabban egyedül. Most azért jó, hogy évek óta megint van párom / párkapcsolatom, de anélkül is "megvoltam".

Lehet, kicsit el is kényelmesedtem ilyen téren. Nem akarom már az ismerkedéseket, barátkozásokat nulláról kezdeni, főleg ha esélyes, hogy az lesz a vége, mint azoknak, ahol lemorzsolódtak a barátok (egyik azért, mert vmi pitiségen megsértődött, amikor ő sokkal durvább dolgokat elkövetett ellenem, a másik azért, mert nem voltam neki elég menő, a harmadik azért, mert szakbarbár lett és csak az egyetemi szakjáról volt hajlandó barátkozni). De amúgy a felnőtt ismerősöknél, rokonoknál is azt látom, hogy ahol megmaradtak barátságok, ott azért maradtak meg, mert már megszokták, nem azért, mert még mindig AKKORA barátok.

aug. 12. 14:23
 7/9 anonim ***** válasza:
74%

Gimis barátok már suli után eltűntek. Mind elköltöztek, nem tartottuk a kapcsolatot.

Egyetem; alapból mindenkinek megvolt már a baráti köre.

Egy emberrel barátkoztam csak össze, ez moat is tart.

Munkhelyek; Mindenki lekölyközött, csak a gyerekről tudnak beszélni.

aug. 12. 15:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

50 felé közeledve annyira nem hiányoznak a régiek, egy-kettővel online tartjuk a kapcsolatot, de nem túl gyakran. Újak nincsenek, csak felületes munkahelyi kapcsolatok vannak, némelyikkel jobban el tudok beszélgetni, de nem járunk össze.

Nincs igényem nagy barátnőzésre. Csak néha hiányzik egy bizalmas, de bízom benne, hogy egyszer majd rátalálok egy szimpatikus barátosnéra, legyen az nálam fiatalabb vagy idősebb vagy korombeli.

Rajtam is múlott, nem voltam annyira nyitott és barátkozó az utóbbi egy-két évtizedben, de talán egy (várható) környezetváltozás majd új lehetőségeket is kínál. Egy szomszédasszony vagy utcabeli társaságát néha szívesen elviselném, de a jelenlegi megszokott környezetemben ezt annyira nem látom valószínűnek.

aug. 12. 17:38
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A húszas évek, sajnos, olyanok, amikben mindenki máshol tart az életben, mindenkinek mások a prioritások, a célok. Részben ezek miatt sok barátság meg is szűnik - nekem is így volt/van ez.

A legtöbb, addig még stabilnak és mélynek hitt barátságom egyetem 2. évére teljesen megszűnt. Amint nekik barátjuk lett, szinte azonnal elfeledkeztek rólam. Amikor meg nyitottam feléjük, éreztem, hogy amolyan "kötelességből" írnak vissza, nem is érdeklődtek felőlem, elintéztek mindent vagy pár szóval, vagy olyan alap dolgokat mondtak, amit előtte láttam már az Instagramjukon.

Engem ezek akkor nagyon elszomorítottak és elkeserítettek, de már túlléptem rajta, rajtuk. Egyetlen egy valaki maradt meg a régi barátok közül, de vele meg azért nem az igazi, mert havi nagyon maximum 2 alkalomnál nincs igénye több programra, találkozóra - nekem meg igen.

Hiányoznak a barátok, emiatt igyekszem mindig nyitott lenni/maradni, közvetlen és barátságos is, hátha sikerül maradandó barátságokat létrehozni, bár eddig nem jártam sikerrel. Ugyanis rendszeresen úgy járok, hogy bekerülök egy helyre (egyetem, munka, gyakorlat, stb.) ott lesz valaki, akivel szinte legjobb barátok leszünk, minden klappol, de amint kikerülünk onnan, abból semmi sem marad.

aug. 22. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!