Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mért barátkozik velem, hogyha...

Mért barátkozik velem, hogyha féltékeny rám?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben összebarátkoztam egy iskolatársammal. Jól elbeszélgetünk és megvagyunk. Nem olyan szoros a kapcsolatunk még, de egyelőre nem is akartam, hogy az legyen. Mikor beszélgetünk, néha felhozza, hogy mennyire féltékeny rám, mivel én jó tanuló vagyok, és hogy könnyen ismerkedem új emberekkel, nagyon közvetlen személyiség vagyok és jó családi háttérrel rendelkezem. Először hízelgő volt, majd egyre többször láttam rajta, hogy néha felörli a féltékenység és bunkó velem. Ilyenkor próbáltam tanácsokat adni, hogy a tanulásben és az ismerkedésben hogyan tudnék neki segíteni, de nem nagyon kezdett vele semmit. Ezek után csillapodott ez az egész, már nem jött elő nála a féltékenység, nem volt erről szó, se semmi. Majd egy közös ismerősünk elmondta, hogy neki olyanokat mondott , hogy mekkora egy senkinek érzi magát mellettem,mivel nekem mennyire jó az életem, és erről beszélt 1 órát neki és más beszédtémát nem is engedett. Ez eléggé elszomorított, de nem szóltam a barátnőmnek, rákérdeztem, hogy miket beszéltek, teljesen mást mondott nekem. Nem értem, hogy akkor mért akar még mindig jóban lenni velem, hogyha ez neki rosszat tesz.

2024. aug. 2. 11:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Még a hátad mögött sem becsmérelt, hanem saját gyengeségét vallotta meg.

Azért barátkozik veled, mert azt látja benned, ami szerinte is érték, csak ehhez ő gyenge képességekben, szorgalomban.

Éreztél bármikor olyat, hogy le akar húzni? Valamiben tudja esetleg a személyiséged erősíteni is?

Ha kicsit vagányabbá akar tenni azzal pl. pont fejlesztheti a személyiséged, de az már lehúzás, ha gettó szokásokra akarna rávenni. (Kevésbé vedd komolyan a kötelességeid, helyette mértéktelen buli, pia, dohányzás, drogozás, nagyon szabados szexualitás, tetkó, testékszer és gettós öltözködés.)

Ha nincs miért egymást kölcsönösen kissé irigyelni az persze nem jó, de ha van az meg tök jó is lehet. Őt valószínűleg nincs miért irigyelned...

2024. aug. 3. 23:20
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem irigylem, nincs miért. A személyiségemet nem tudja miben erősíteni, hisz ami van nekem gyengeségem, mint az, hogy nem tudok magamért kiállni, abban nem segít, csak odavág nekem egy " Ne érdekeljen, hogy mit gondolnak rólad" mondatot és ennyi. Más segít nekem ezt legyőzni.
2024. aug. 4. 09:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Amit leírtál abból az jön le, hogy ez a rossz tanuló barátnőd alapvetően egyenes, neked nem ártott, persze lehet hogy csak túl egyszerű a bonyolult intrikákhoz is.

A "Ne érdekeljen, hogy mit gondolnak rólad!" például nem egy rossz tanács. Azon csámcsognak jellemzően az emberek, aki saját környezetében sikeresebb, mert ő van a fókuszukban. Várják hogy baklövéseket kövessen el, utána rombolják jó hírét. (Pl. ha egy jó tanuló lány egy buliban kicsit spicces egy srácot csak egy smárolás szinten közel enged, már az téma.) Ilyenben sokszor a legprofibbak azok a barátnők, akikről azt gondolod, hogy a legtisztábban kedvelnek, szeretnek.

Felajánlhatnád a rossz tanuló lánynak, hogy segítesz neki pótvizsgákra felkészülni.

Akár elfogadja, akár nem, ha elsodródtok egymástól, neked jó érzés lehet az, hogy nem úgy dobtad el, mint egy már hasztalan használt papírzsebkendőt.

És talán neki is vannak érzelmei, így ő sem csalódik benned.

2024. aug. 4. 10:43
 14/14 A kérdező kommentje:
13: Az, hogy nem ártott nekem, nem állítanám. Csak meg lett neki bocsátva, amit tett. (Nyilván felejtve nem). Emiatt nem olyan szoros a kapcsolatunk, beszélgetés szintjén megragadt.
2024. aug. 4. 11:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!