Az ilyen emberek azt gondoljàk megérdemlik hogy sajnàljàk őket?
Figyelt kérdés
Többeknél megfigyeltem.Ha rossz kedvük van írkàlnak,szinte két naponta ha nem naponta.Nehéz témàkkal foglalkoznak pl.mi az élet értelme,mikor fogja megérteni mi célból van a Földön,szomorú,stb...Ha jó neki elolvassa az üzenetet és nem tud egy egyszerű kérdésre igennel vagy nemmel vàlaszolni.Ez az illető Ausztriaba dolgozik es kb.10 napot van ott havonta a tobbit itthon es tiszta depi...pedig itthon van ferje,ott van jo allasa,fizetese,Kubaba meg ilyen helyekre jarnak.Meg allandoan valahova mennek.Ott is van szabadideje akkor tavakra megy meg ide- oda.A masik szemely is ha neki rossz volt lehetett vele hetente tobbszor is talalkozni.Amugy meg leosztogatta velem a talalkakat.Ez is regenyeket irt vagy szemelyesen beszelt az elet ertelmerol,a depressziorol,hogy ongyilkos gondolatai vannak.Hat..az ilyenek kozul egyiket se lattam hogy felkototte volna vagy begyogyszerezte volna magat( nem mintha ezt kivannam).Csak megfigyelheto ha neki jo vannak programok el nem jonne egy kavera,setara se hetekig pedig megoldhato lenne...ha akkor mikor neki rossz meg tudja oldani maskor is megtudna.Ezeket az embereket mar nem tudom sajnalni...ki van a t.kom az ilyenekkel.Mindenkit a szintjen kell kezelni ahogy o vele is ugy forditottan.Programfuggo emberek masnak 1/3 annyi a programja mint nekik es jol elvannak bagy tudjak kezelni azt.Ezek meg ketsegbe vannak esve ha fel napig nincs programjuk es ratermeszelnek masokra mert olyanok mint a termeszek.2024. jún. 16. 10:51
1/3 A kérdező kommentje:
Es persze nagy baratoknak tartjak magukat,meg orulnek ha gondolsz rajuk,meg nagyon halasak erted olyankor...de csak szavak szintjen,nem cselekedetekben.Az jol latszik akkor ha te szeretnel valamit csak ugy amikor nekik jo.Akkor jon a tavolsagtarto viselkedes meg à most nem,jaj majd lehet a jövő héten...sok a munka,fàradt vagyok,beteg vagyok,nincs nekem mindig időm,nem tudom ezt miert nem hiszik el az emberek.Nem tudok en annyira elore tervezni ahogy kijon...Ilyen es ehhez hasonlo valaszok.De ha te jogos indokkal mondasz nemet es javasolsz mas idopontot akkor jon a manipulalas...mondd le a körmöst,ha prioritàs neked hogy talalkozzunk...vagy ha engem hivna egy baratnom talalkoznek vele,ez nem olyan helyzet hogy ne lehetne lemondani.Latszik hanyadan allok veled.Forditott helyzetbe o se mondta le a masszazst.Ami meg megfigyelheto nem mennek bele mas idopontba ha nem ersz ra hanem pont akkor,ott es oda ahova ok akarjak hogy menjetek.Aki barat azzal lehet kompromisszumot kotni,egyeztetni mert azt nezi hogy oldja meg nem azt higy ugorjal mert nekem jo.
2024. jún. 16. 11:07
2/3 anonim válasza:
Ezeknek az embereknek te csak egy lelki szemetesláda vagy, igazából te nem érdekled őket, csak nekik kell valaki, akinek ki tudják ventillálni magukat. De mivel ez valójában önző hozzáállás, ezért ezt beismerni nem fogják, mert akkor szembe kellene nézniük önnön hibáikkal, esetleg bocsánatot is kérni. Azt nyilván nem fog, ezért jön a gaslighting, hogy megpróbálják saját magukat felmenteni. Az, hogy veled mindeközben mi van, az nem számít. Rengeteg hasonló emberrel találkoztam, sajnos egy időben vonzottam őket. Ez akkor változott meg, amikor megértettem, hogy az ilyen embereknek nincs helyük az életemben, és bár ők elhordtak engem mindenféle szemétládának, meg hálátlannak stb., én felszívtam magam, és azt mondtam, nem érdekel mit gondolsz vagy mondasz rólam, mert többe úgysem leszel része az életemnek. Nehéz volt, de egy idő után belejöttem, és mára elég jól meg tudom húzni a határaimat.
3/3 A kérdező kommentje:
Barmennyire fajo is igy igaz nekik nem jelentesz semmit.Es igen onzok,kihasznalnak màsokat es amikor latjak hogy rezeg a léc a labuk alatt es nem mennem semmire a mentegetozessel akkor kilepnek a kapcsolatbol csak ne kelljen szembesulniuk magukkal,a hibaikkal,mert tudjak ok nagyon jol hogy hibaztak.Aki nem erzi magat hibasnak vagy ha hibas is de nem szandekosan tesz dolgokat vagyis nem jatszmazik az mer konfrontalodni is es nem neki all feljebb ha meg van intve a viselkedese miatt.
Sajnos ram is tapadt jo par ilyen,de mostmar vege.Amint erzik,latjak hogy kitartasz az allaspontod mellett tobbet nem manipulalnak de van olyan aki probalkozik finomabban.
2024. jún. 19. 10:39
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!