Baráti kapcsolatoknál miért szokás használni azt a kifejezést, hogy működik köztük a kémia?
Mert baráti kapcsolatoknál is kell legyen, minden emberi kapcsolat alapja a jó kémia, jó egymasra hangolódás, egymásraérzés, empátia és szimpátia.
Ja, te azt hitted hogy ezt csak a nemiszervek össze passzolására értik
Én amúgy nem teljesen értem, hogy miért meglepő ez számodra. A "működik a kémia" egy metafora ami arra utal, hogy két ember között olyan könnyen megy a kapcsolódás, mint amikor két reakcióképes vegyület találkozásakor azonnal létrejön a kémiai reakció.
Ez a hasonlat pont ugyanannyira ráilleszthető bármilyen, könnyedén felépülő emberi kapcsolatra; az, hogy a szexuális vonzalomra illesztették eredetileg inkább annak köszönhető, hogy nagyobb misztikumot tulajdonítunk az ilyen jellegű kapcsolatnak. Valójában nagyjából ugyanannyira kémia a két esemény.
"A "működik a kémia" egy metafora ami "
NEM!!!
Aki nem ért hozzá, minek ír???
A "kémia" pont azt jelenti, hogy a nők képesek (tudat alatt) kiszagolni a férfi immunrendszerét - és, ha az hasonló az övékéhez, akkor NEM lesznek szerelmesek. Fejre állhat a férfi, vagy nő is - AKKOR SEM.
EZT jelenti a kémia.
A kémiát nemcsak a szerelemre es szexualitásra értik, ismétlem 2 szorra. Hanem összehangolódás, egymasra erzes, cinkos összekacsintás, ez lehet szulö gyerek, rokonok es baratok közt is, nem azt jelenti, hogy valaki bejön nekem fizikailag vagy szexualisan.
Extra magyarazat a tahók kedveert, akik mindent a nemi szervukön keresztül érzékelnek
"Aki nem ért hozzá, minek ír???"
Úgy-úgy, egyből indítsunk személyeskedő arroganciával. Az írásod alapján semmivel sincs több fogalmad.
Amiről írsz annyi, hogy ki tudták mutatni, hogy a szaglásunk segít megtalálni, a genetikailag hozzánk jobban illő (pontosabban genetikailag különböző) partnert, de k.rvára nem igaz, hogy akkor hú de nem lesz szerelem, meg mit tudom én.
Annyiban igazat adok neked, hogy a metafora mozgatórugója valóban inkább ennek a feromon dolognak a félreértelmezése, mintha CSAK a szagláson múlna a dolog. Abban viszont tévedsz, hogy ez lenne maga a vonzalom, mert ha így lenne, akkor nem tudnál beindulni senkire, míg meg nem "szagoltad". Vagy akkor sem, mert általában el is nyomjuk a szagunkat teljesen.
A mondandóm lényege az, hogy a "működik a kémia" annyit takar, hogy "fú de nagyon passzolunk egymáshoz".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!