Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Más is azt érzi, hogy az idő...

Más is azt érzi, hogy az idő múlásával egyre kevesebb igénye van barátokra?

Figyelt kérdés

Velem ez van.. Miért mondják azt, hogy az ember társas lény? Szerintem nem kellene általánosítani. Régebben még akartam barátokat, mostmár egyre inkább bennem van a szarok bele mentalitás. Az egész kvázi egy megfelelési kényszerből fakad, hogy add fel önmagad mások kedvéért.

Nem is lenne szerintem energiám fenntartani egy barátságot. Tökre megszoktam az egyedüllétet, a napi rutinom része. Az lenne a fura, ha bárki is hozzámszólna az utcán, meglepődnék rajta, megkérdezném, hogy mi baja van, mit akar tőlem. Nem várom el, hogy bárki is elviselje a hóbortjaimat, cserébe nekem se kelljen a másikét. Sokkal nyugodtabb vagyok egyedül, nem stresszelek hülyeségeken.

A barátságban, mint fogalomban sem hiszek már: érdekek, különböző életszituációk összecsiszolhatnak embereket ideiglenesen, de amint megszűnik a közös ügy, vagy érdek, ami összeköti őket, onnantól az egész barátságnak reszeltek..

2024. febr. 24. 18:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem picit összetett a helyzet, helyenként talán már kicsit ellentmondásosan is.

Valahol 18 éves korom körül eléggé nagyot nőtt a barátokra való igényem, illetve a velük közösen tervezett programokra is, neten is sokat beszéltünk, konkrétan mindennapos volt a kapcsolat. Így történt, hogy éveken át olyanok voltak a napjaim, hogy csak aludni és tanulni jártam, körülbelül, haza.

Ennek a Covid vetett véget, akkor kezdtem az egyetemet.

Azóta minden barátságom elkopott, ilyen-olyan okokkal, ami eleinte pocsék volt, majd valamelyest jobb, és most megint rosszabb. Olyan barátságra nincs igényem, ahol csakis neten tudjuk a kapcsolatot tartani, ahol sok írogatás van, ellenben programokra, találkozókra nagyon is van, lenne kedvem, energiám, igényem.

És most jön a furább rész: szeretnék ilyen barátságokat, mert hiányoznak a barátok, rossz egyedül programokat látogatni, mert nincs kivel megélni azokat, nincs kivel beszélgetni (programokon kívül is), de közben úgy elszoktam az ilyen dolgoktól, hogy nemcsak, hogy kínos lennék, de szerintem elüldözném a potenciális barátokat. Meg már annyi barátot vesztettem el, hogy nincs is kedvem újabb ilyesfajta kudarchoz, de mégis szükségem lenne ilyen kapcsolatokra. Szóval jelenleg így állok:/

2024. márc. 10. 12:15
 12/12 anonim ***** válasza:
Igen
2024. márc. 14. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!