Baràtsàg nàrcisztikussal? Mit éltetek meg?
Kedves Sorstársam, ez valóban emlékeztet a mi fiúbarátságunkra sok szempontból, amit a 9-es válaszomban írtam.
Mára egyébként sok külső segítséggel, de sikerült ezt letennem. Persze a hétvégi nyaralóhely újralátás felkavaró mivolta miatt saját magammal szemben van némi kételyem.
De az lényeges, hogy ráfüggeni nem akarok már senkire. Szerelem, nővel? Minek? Hisz benne van a pakliban a szakítás és még jó pofát is kell vágni hozzá. Mélykötődésű lelki barátság másik férfival? Minek? Az is magában hordozza a csalódást.
Én most olyan afféle, kicsit ZEN-es "szellemi autónómiá"-ban élek, hogy van barátnőm, vannak barátok is, de tudatosan nem függök rá senkire. Annyira hagyom magamat bevonódni érzelmileg, aminek az esetleges elvesztését könnyedén tudnám tolerálni. Nekem sokat segített a Hellinger, a kineziológia, a metamorf lélekmasszázs, coaching stb. Igen, férfi létemre ilyesmiket igénybe vettem, mert ahogy a mikróm tönkremegy, nem tudom itthon megjavítani, ugyanúgy a lelki síkon lévő "szoftverhibák" mindegyikéhez nem érthetek, így azt is szakemberre bízom. Pont a napokban jutott eszembe, hogy mit tennék, ha újra felkeresne, esetleg visszaporszívózna? Régen úgy gondoltam, hogy nem állnék vele szóba, de ma már úgy vélem, hogy igen, de a saját értékrendem és beállítottságom alapján menedzselném az újrafellángolt "barátságot", afféle vagy megszokik, vagy megszökik alapon. Mivel semmi vesztenivalóm nem lenne, így nem is venném túl komolyan.
A kulso segitseggel semmi gond par honapja en is jarok terapeutahoz es nagyon hasznos.Sok mindent megtudok,felfedezek onmagamrol,de a masokrol.Kezdem jobban erteni milyen sema szerint mukodok de valtoztatni rajta mar nehezebb.Az el fog tartani egy ideig.Abban a mondasban meg van valami hogy sokszor azok jarnak terapiara akiknek nem kell azok miatt akiknek kellene 🙂Bar rafer az mindenkire.Nem is csak miatta jarok,de ez a kapcsolat most jo reszet kiteszi a beszelgeteseknek.
Mely baratsagokat ezek utan en sem igenylek,hogy valakivel egymasra kotodjunk.Csak szenvedes lesz a vege.Addig megyek el beszelgetesbe amitol nem serulok bar nekem nem nehez tartani onmagammal szemben mennyit kozlok mert nem vagyok amnyira kozlekeny magamrol.Inkabb a masikat nem fogom hagyni,hogy anmyit kozoljon magarol es igy lelkileg beszippantson es elkezdjem baratnak megelni kozben meg nem is az.A narcik nagyon ertenek hozza hogy szerezzek meg a masik baratsagat,de ahhoz is hogy utana rugjanak rajta.Nekem egyenlore hianyt,fajdalmat okoz a megvaltozott kapcsolat.Probalok uj dolgokat beiktatni,keresgelni hatha valamire jo lesz.
Es igen en is mar "erettebb" fejjel vagy inkabb korral estem bele ebbe a baratsagba.
Megint én vagyok, aki a korábbi hosszúkat írtam. Nem győzöm amúgy hangsúlyozni azt sem, hogy a nárcisztikus bántalmazás áldozati szerepéhez kell egy függési hajlam. Ezt magammal szemben is önkritikusan mondom.
A kis koma anno azért tudott engemet is behálózni és bombázni, mert fogékony voltam rá. Kiszolgáltatott, dependens hajlamokkal.
Ugyanis ha én mentálisan és érzelmileg meg önértékelésileg erős és kiegyensúlyozott vagyok, akkor a következő történik: a srác elkezd bombázni, írogatni, hívogatni. Akkor nem vonódom be a játszmájába, hanem egy egészséges baráti nexushoz illő mennyiségben engedem be az életembe. Azaz ha 5-ször is hív buliba vagy edzeni, akkor én max 2x érek rá, ha elkezd gázlángozni vagy humorbacsomagoltan bántalmazva kritizálni, akkor meg elküldöm a narkóskurrvaanyjanátháspitschájába úgy rövid úton és nemes eleganciával. Aztán felőlem fejre is állhat, mert meghúztam a határaimat.
A baj az, amikor nem húzzuk meg a határokat és hagyjuk magunkat bevonódni. Na így voltam én is. Gyenge voltam, függtem, esedeztem, alkalmazkodtam, megfeleltem, stb. Ma már mondom, a második ilyennél elhajtanám a halálfaszára. Ehhez nekem is sok év önismereti munka kellett, az nem szégyen, ha valaki fogékony a nárcira, de jó hír, hogy tudunk ellene tenni.
Strandos esetem nekem is volt...tavaly nyaron sokszor mondta nincs kivel menni senki sem akar menni strandra egyik azt mondja vastag a laba,mas meg mas miatt nem megy.Belementem tavaly mondta szol a lanyos tsrsasagnak is.Vegul azok elozo nap visszamondtak igy o is mondta jut is eszebe keso delutan fogorvoshoz is kell mennie.Hat azt tudta elotte is meg par ora lett volna a strandolas.Azota se mentunk el a strandra.Szinhazat is javasolt parszor abbol se lett semmi.Mondtam neki egy konkret eloadast egyszer nem reagalt.De a kollegano baratnojevel eltudott menni.Sokszor volt ilyen javasol valamit es semmi.Egyszer szemere is hanytam amit velem tervez,mondogat massal valositja meg.
Volt en is hogy szabadnapot vettem ki hogy elmenjunk vasarolni hataron kivulre persze en is akartam,de megtettem ezt is.
Mi hetente legalabb egyszer talalkoztunk volt hogy 2-4 alkalommal.Nekem a heti vagy 10 naponta egyre igenyem lenne.Tehat a nem tul gyakorira,de nem is tul ritkara.De vele lehet mar semmire se lesz igenyem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!