Szakítottatok meg barátságot nárcisztikus emberrel?
Lépj ki!!! Ne hagyd magad érzelmileg zsarolni, mert különben örökre egyedül maradsz, a csicskájaként.
Én szörnyen éreztem magam, mert nagyon eljátszotta a megbántottat, aztán visszatekintve, lettek utána jobb barátaim és kapcsolataim is, amik mellette nem jöhettek létre. Nem bánom, hogy megtettem.
Hiányzik néha, mert amikor meg normális volt, akkor nagyon nagyon jófej volt, de a sértődéseit nem lehet egy életen át hallgatni.
Huh, ezt akár én is írhattam volna! Én is most próbálok kilépni egy ilyen barátsgából, nagyon nagyon nehéz. Nekem tönkre tette az életem, munkahelyemről is el kellett jönnöm, és most vergődök, mert már nincs mellettem senki, csak ő, és ahogy ezt elérte, ha olyanja van, úgy beszél velem, mintha a s..ből rántott volna elő, ha olyanja van, úgy lebsz hogy az hihetetlen. rengeteget sírok miatta, a problémáit nagyon durván zúdítja rám, olyan dolgokat kiabál rám, amiket ő tesz, de ha nekem van bajom, nem érdekli.
Kitartást neked, remélem meg tudsz tőle szabadulni!!
Én is az vagyok valamilyen szinten, de én azért tudom magam kontrollálni az esetek többségében.
Volt egy kb. 3 évig tartó nárcisztikus barátom. Nagyon jó barátom volt, mai napig így gondolom, nagyon értelmes embernek tartom, és a korához képest nagyon sok tapasztalata van mindenről és saját véleménye. Viszont azzal, hogy neki örökösen mindenben versenyeznie kellett velem (ha én mondtam valami jót, akkor neki valami jobbat kellett, ha én panaszkodtam, akkor ő nagyobb dologról panaszkodott, hogy ő rosszabb helyzetben van).
Ha nem hallgattam meg, vagy nem értettem egyet valamiben, mert próbáltam ezt a személyiségét kicsit háttérbe szorítani, akkor én voltam a világ szégyene, aki nincs mellette, aki soha nem fogja megérteni az ő problémáit, mert ő más szinten van stb.)
Ezen kívül tényleg bármit megbeszéltünk, mindent tudunk egymásról és nagyon sok élményünk van együtt. Sokat támogattuk egymást mindenben. Viszont így, hogy én is ilyen vagyok valamilyen szinten, és ő is, nem lehetett tovább bírni, mert minden egyes alkalommal csak telt és telt a pohár befelé. Szembesítettem vele, hogy milyen ő valójában pontosan. Természetesen ellenkezett, hogy én látom rosszul, de nem érdekelt és azóta sem beszéltünk.
7. Nálam egyszer betelt a pohár, hogy egy egész jó barátnőmet szapulta folyamatosan. Akkor elmondtam, hogy én ezt nem hallgatom örökre, és utána hiába várta nem kértem többet bocsánatot (addig mindig én alázkodtam meg)...
Utána nagyon játszotta előttem magát, utalásokat tett, hogy mindenki utál, meg csak ő volt igazi barátom, de jó idő után eltűnt. Sajnos szépen nem lehetett megoldani, mérges helyzet volt már, plusz mindig ugye neki volt igaza, hiába mondtam volna el, hogy nem viselkedik szépen, én lettem volna a kis hülye... 1es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!