Miért nem hívnak vissza a barátaink?
Van néhány barátunk, közel 20 éves a barátságunk, gimnázium óta. Már nekünk is és nekik is van család, gyerek.
Én már többször meghívtam őket a házunkba. Ilyenkor természetesen nagyon készültem, hogy jó vendéglátó legyek. Finom ételeket főztem, volt desszert, kávé, stb.
Ha hívom őket bármikor szívesen jönnek, szeretnek bennünket. Azonban minket nem hívnak vissza az otthonukba. Egyszer hívtak meg egy cukrászdàba, ahol a saját pénzünkből vehettünk magunknak valamit.
Mivel ez az évek során így működött, mostanában nem hívom őket. Meg is kérdezte az egyik barátnőm, hogy csak nincs valami baj?
Lehet, hogy nem olyanok, akik szívesen hívnak meg bárkit is hozzájuk, bármilyen okból; túl picinek gondolják (több vendéghez) a házuk/lakásuk, nem szeretnének annyit rákészülni (rendrakás, sütés-főzés, és az azt megelőző bevásárlás), így kényelmesebb nekik. Nem gondolnak arra, hogy jó lenne ezt viszonozni.
Bár az a cukrászdás példa picit elgondolkodtató volt, ott azért illett volna a ti fogyasztásotokat fizetni, szerintem legalábbis.
Ha ennyire zavar (jogosan), akkor azért ennyi év barátság után végképp jó lenne ezt velük megbeszélni.
Az odáig rendben van, hogy ők "nem olyanok", vagy nem szeretnének rákészülni, nem szívesen hívnak bárkit magukhoz.
Nekem az a furcsa, hogy akkor miért fogadják el a ti meghívásotokat?
Én sem szeretek itt nálunk vendégeskedést, de ha ismerős/barát hív magához vendégségbe, hozzá sem megyek el.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nos, tudom hol laknak, szép családi házuk van, àtlagos körülmények között élnek. 4-5 éve amikor itt voltak és már távozni készültek, akkor a barátnőm azt mondta, hogy nagyon köszöni a vendéglátàst és legközelebb már tényleg "ők jönnek". Hát azóta sem voltunk ott. Talán ők azt gondoljàk, ha visszahívnak egy vendéglátó helyre, akkor részükről le van tudva a meghívás.
Az is lehet, hogy nincs kedvük ezzel otthon bajlódni. A vendéglàtàs nekem is plusz energiát, időt és pénzt vesz el. Csak hát egy idő után nekem is elég az egyoldalúsàgból.
Kedves utolsó! Szívemből szóltál. Bizony így van az emberekkel. Én is ismerek olyanokat, akik nagyon szeretnek vendégségbe menni, ott esznek, isznak, jól érzik magukat, felszabadultak. Majd ha visszahivnak -ha egyáltalán sor kerül rá- , akkor a töredékét kapod vissza.
Milyen érdekes, hogy a ti vendégeid is addig érezték jól magukat, amíg anyagilag mindent ti àlltatok, majd amikor ők hozták az italt, akkor már zavarta őket is, hogy ki mennyit fogyaszt.
Ami a barátainkat illeti, mostanában én sem hívtam őket, mert meguntam, hogy mindig egyoldalú a dolog. Emberileg szeretem öket, ezzel nincs is semmi gond, de legközelebb is egy étterembe megyünk, mert oda hivtak meg, ahol mindenki fizeti a saját fogyasztásàt.
Egyébként én is szeretek vendégül látni, sütni, főzni, de már csak olyanoknak, akiknek mi is annyira fontosak vagyunk, hogy viszonozzák a gesztust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!