Első gyermekemet várom. Már kiválasztottam a nevet. Nagyon közeli barátnőm a név hallatára nemhogy megerősítene,vagy inkább hallgatna,hanem egyszerűen hajtja a magáét, h. csunya név. Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
Miért kell megsérteni ilyesmiben.
Hisz az ízlésünk nem egyforma.
Lehet valakinek pl bejön a Lilla,màsnak meg nem.
És a sajàt gyermekem nevét joggal én dönthetem el,vagy nem?
Ti is megmondtàtok volna hogy csúnya név?
Nem kell dicsérni,ha nem tetszik,de szerintem nem is helyes csunyànak vélni.
Tökre igazad van, Kérdező.
Mármint... el lehet mondani, hogy "nekem nem tetszik, de igazából nem is az én véleményem a fontos" de ennél többet semmiképp nem kéne. A hallgatás is jó megoldás teljesen. De az, hogy bszogassunk valakit, mert nem tetszik a név?
Jelezheted a barátnődnek, hogy ez neked nagyon rosszul esik és megérted, hogy neki nem tetszik, de ő meg azt értse meg, hogy ez nem különösebben szempont.
Valahogy én úgy vagyok vele,hogy bàrki bàrmilyen nevet ad a gyerekének az neki jó,akkor nekem is.
Egy idegenre mondhatja hogy de csúnya név,de szerintem a legjobb barátnő,még ha nem is tetszik neki,ne nyilvànitsa azt ki.
Egyébként ő a Manus név mellett szavazott.
Valahogy az az érzésem ő csufitani akarta a babàmat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!