Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Elmennétek az esküvőre?

Elmennétek az esküvőre?

Figyelt kérdés

Volt régebben egy utcaszomszéd barátnőm, amolyan kutyasétáltatós barát, idővel már több helyre is jártunk együtt pl edzeni, bevásárolni, fel egymáshoz kávézni, tartottunk szülinapot, karácsonyt. Azonban 5 éve szinte egyszerre 2 irányba költöztünk egymástól 240km-re. Ő addig is az a személyes barát volt inkább, valahogy “online” nem igen lehetett vele beszélgetni, ott mindig olyan fura volt, így akkor szinte teljesen meg is szakadt a kapcsolat illetve ledegradálódott arra, hogy ünnepekkor köszöntöttük egymást, vagy épp már akkor se. És ennyi. Semmi másról soha nem beszéltünk onnantól, egyetlen egyszer sem találkoztunk, nekem született egy fiam neki pedig lett egy új kapcsolata. A héten viszont beköszönt messengeren, hogy elkérje a címem, mert küldi az esküvői meghívóját, megspékelve azzal, hogy én tudom, hogy ő mennyire szeretné, hogy ott legyek, és várnak szeretettel minket bla bla.

Őszintén nem igazán érzem úgy, hogy olyan lagziba kívánkozom, ahol a vendégeknek 100fő esetén a 99%-át nem ismerem, plusz ahol igazából a menyasszonnyal sincs kapcsolatom évek óta.

Mindezt közel 300km oda 300km vissza távolságban, fix menyasszonytánccal, ott alvással stb.

Plusz a kedvemen túl még jelenleg pénzem sincs ilyesmire, ahogy őt ismerem még gyerekmentes is a lagzi (ez még nem derült ki, majd ha ideér a meghívó) amivel alapvetően nincs bajom, a szomszéd utcába gyerek nélkül mennék esküvőre akkor is ha lehetne vinni, csak éppen én nem tudom hova tenni “sajnos” a gyerekemet 2 napra aki még anyatejes.

Az utolsó szót zárjuk is ki, mert a menyasszony nem szereti a gyerekeket, zavarják, az ablakból is többször lekiabált, ha pont ott sírt alatta kisbaba, hogy tolják már odébb stb… ergo olyat nem ért meg, hogy pl éhen hal a gyerek ha elmegyek😅 milyen normál indokkal lehetne lemondani még időben, hogy miattunk ne rendeljenek feleslegesen kaját pl? Tudom, nyugodtan sértsem halálra akár, mit számít, hisz úgy sincs kapcsolatunk, csak most hogy írt szóba került, hogy valószínűleg “mindketten” visszaköltözünk oda ahonnét elköltöztünk anno 😅 (mi 100%, ők csak 50) az meg kínos lenne, mert egyébként akkor tényleg nagyon jóban voltunk, viszont ha ők nem jönnek vissza akkor ugyan úgy nem lesz semmilyen kapcsolatunk az elkövetkezendő 50 évben sem, ha elmegyünk az esküvőre ha nem.

febr. 15. 23:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök mindegy mit mondasz, gondolom ő is tisztában van vele hogy nem annyira adottak a körülmények.
febr. 15. 23:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked babád van, aki még nem tud normális kaját enni, simán megértheti, ha nem akar gyereket látni, hogy akkor te se tudsz menni. Ez szerintem pont elég indok. Megmondod, ha a gyerek nem kell, akkor te se.

De ha egy 2-3 évesről van szó, akkor már bájosan, ugyanis akkor nem lenne normális ha "éhen halna" 2 nap miatt.

febr. 15. 23:44
 3/9 anonim ***** válasza:
Válaszoltál már neki valamit?
febr. 15. 23:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"milyen normál indokkal lehetne lemondani még időben, hogy miattunk ne rendeljenek feleslegesen kaját pl?"

Miért kellene indokolni?

"Köszönöm a meghívást, de sajnos nem tudok ott lenni. Sok boldogságot!"

A legnagyobb hiba, hogy az ember elkezd magyarázkodni. Abból pont az fog következni, hogy "de miért nem lehet megoldani, hogy...", és aztán tényleg vita, sértődés, vagy éppen meggyőz, hogy mégis elmenj.

febr. 15. 23:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kérdés? Illetve ez miért kérdés?

Meg is válaszoltad magadnak, hogy se kedved nincs hozzá, se a feltételek nem adottak hozzá.

Ha azt mondjuk, hogy mi elmennénk a helyedben akkor hirtelen adottak lennének a feltételek?

febr. 16. 00:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem neki sincs szüksége egy olyan vendégre, akinek a legnagyobb problémája az egésszel a távolság...

Nyilván nem kell elmenni és kész. Gratulálsz, udvariasan visszautasítod és kész.

febr. 16. 09:51
 7/9 anonim ***** válasza:
300 km-re biztos nem
febr. 16. 11:47
 8/9 Senior Séf ***** válasza:
Kizárt.
febr. 16. 16:08
 9/9 Metionin ***** válasza:
Én is gyerekmentes vagyok, mégis felfogom, hogy egy anyatejes kisbaba mellől nem fogsz tudni elmenni. Ehhez minimális ész kell csak. Küldj neki egy kedves gratuláló lapot és mondd meg, hogy ez van, nem tudsz menni. Ha úgysem találkoztok egyébként, akkor nem mindegy ha meg is sértődik?
febr. 16. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!