Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Más is érzéleki hogy az...

Más is érzéleki hogy az emberek nem nyitottak új barátságokra ?

Figyelt kérdés

Leginkább nő- nő felállásban.

Mindenki jól elvan 1-2 barátja de újat nem akarnak

2023. ápr. 26. 11:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

10-es: én is láttam ezt a szelektálást, csak épp férfiaktól amikor megtudták hogy én ténylegesen csak barátkozni akarok, van párom.

Egyébként szerintem oké, hogy valamilyen szinten válogatunk. Azért te se barátkoznál olyannal aki még röhög a mell szó hallatán, és sajnos sok ilyen van.

2023. ápr. 26. 12:51
 12/21 anonim ***** válasza:
18%
#11 nyilván kell szelektálni, de nem olyan dolgokon amin nem múlik egy barátság, mint a nem, kor. Azoknak a férfiaknak meg hátsó szándéka van, az ilyenekkel nem is kell szóbaállni.
2023. ápr. 26. 12:59
 13/21 anonim ***** válasza:
18%
A nők egymással inkább rivalizálnak, azért nem szeretnek barizni. Összességében azonban a mi társadalmunk homogén, befeléforduló, akiknek elég a saját kis közegük.
2023. ápr. 26. 13:27
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem rivalizálunk. Nincs idő új barátságokra. Fiatal korban simán van.
2023. ápr. 26. 13:46
 15/21 anonim ***** válasza:
71%
Én próbálok ezen az oldalon barátokat szerezni, de én is sokszor tapasztaltam ezt...
2023. ápr. 26. 14:34
 16/21 anonim ***** válasza:
58%
Mintha az emberek feltenek azt a kevés baratjukat aki van.
2023. ápr. 26. 20:44
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
folytatás. Régen ha egy ismerőssel barattal voltam és találkoztunk vagy nekem vagy neki egy ismerosevel onnantól kezdve az ismerős ismerose nekem is az ismerősöm lett. Vagy fordítva. Most ez nem így van. Sajnos.
2023. ápr. 26. 20:50
 18/21 Senior Séf ***** válasza:
72%
Én az idősebb generációhoz tartozom, és szomorúan éltem végig a folyamatot. 1998-ban kezdődött. Azelőtt remek gárda volt a munkahelyen is. Valaki disznóvágáson volt, hozott kóstolót, vagy valakinek születés-, vagy névnapja volt minden további nélkül összeütöttünk bulit, és hajnalig iszogattunk, beszélgettünk, nótáztunk. Aztán valami megváltozott. Az emberek bezárkóztak, önzők lettek, már mindenki csak a saját érdekeit nézi. Még a rokonság is eltávolodott. Biz'isten, van olyan unokatestvérem, akit még az életben nem láttam.
2023. máj. 19. 19:37
 19/21 anonim ***** válasza:
14%

Én két okát látom ennek.

Az egyik a social media: szinte nulla idő- és energiabefektetéssel meglehet az érzésünk, hogy tartozunk valahová, foglalkozunk egymással. Fb csoportok, fórumok, kommentelés, az ember kiéli a szociális igényeit anélkül, hogy akár egy másik emberi arcot látna.

A másik a politika jelen állapota, a propaganda, az ellenségkép-keresés, az "aki nincs velem, az ellenem van", az "aki nem olyan, mint én, az nem normális"-üzenetek. Könnyebb rögtön elítélni bárkit, mint azt keresni, mi az, amiben hasonlítunk, ami szimpatikus a másikban.

Én 27 éves vagyok, az utcában a szomszédaimmal nagyon jóban vagyunk, vagy 8 emberrel. Mind nyugdíjasok. Csak két éve lakom ott a feleségemmel, de a kezdettől fogva kerestek, érdeklődtek, segítettek bármiben, én szívesen viszonoztam. A közvetlen szomszédaim meg pont egy 30-as házaspár két ovis gyerekkel, korban sokkal közelebbiek, de összesen egyszer beszéltem velük hosszabban, amikor is egyesével mindenkin végigmentek a fentiek közül, kivel miért kell "vigyázni", ki miért nem jó ember, mit csinál rosszul, ilyenek. Úgyhogy az elidegenedés generációs dolog lehet.

2023. máj. 19. 19:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Az online lehetőségek elszippantják a valóságos barátságok építésébe fordítható időt, és egyre több tárgy, designelem megszerzése számít alapvetőnek, amire a pénzt elő kell teremteni, és ki kell választani a tárgyakat, karbantartani, használni (ha már van :)) s ha a garancia lejárt és utána rögtön a tárgy is tönkrement, újat venni. 25 óra sem lenne elég naponta.
2023. máj. 20. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!