Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ebben az esetben nekem kellene...

Ebben az esetben nekem kellene keresni, vagy neki?

Figyelt kérdés

Már vagy 3 hete nem beszéltünk az egyik barátnőmmel. Akkor kezdett az új munkahelyén, plusz nyelvtanfolyama is volt még, és mondta, hogy nem ér most rá találkozni, mert hulla fáradt estére, de cseten sem volt valami aktív.

Így azóta nem kerestem, mert nyilván annak nincs értelme, hogy úgy írogassak neki, hogy nincs ideje rá, meg amúgy is élőben tudnék rendesen mesélni..

De ő sem írt semmit.

Szerintetek írjak neki, vagy hagyjam?

2023. ápr. 3. 11:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
67%
Nagyon sokan tévesen abban mérik a barátságot, hogy mennyire gyakran és milyen sokat beszélgetnek valakivel, aztán amikor kifullad a beszélgetés, akár csak egyik részről, nincs már téma, megunja valamelyik fél mindig ugyanazt, megszűnik a közös sors (közös munkahely például) akkor elhal az egész. Nem a nagyon sok beszélgetés tesz jó barátsággá egy barátságot, sőt, az ilyen ismeretségek futnak vakvágányra a legkönnyebben. Egy idő után egyszerűen már nincs annyi történés, beszélnivaló, azt veszed észre, hogy annyi mindent szeretnél még csinálni, amit elhanyagolsz, olvasnál, kötnél, túráznál (de ez az ismerősöd nem szeret túrázni), utaznál (de ezt az ismerősödet nem érdekli)... stb. Nekem volt olyan munkahelyi ismeretségem, ami ilyen sokat dumálós barátságnak indult, aztán amikor nekem kezdett jobban menni (én tanultam, képeztem magam... stb.), és neki nem jöttek össze úgy a dolgok, csak megrekedt a panaszkodás szintjén, akkor ellenem fordult és vissza akart húzni.
2023. ápr. 3. 17:50
 22/24 anonim ***** válasza:
37%
Matrica emberke, nem unod még a matricázásod ennyi válaszban ecsetelni? Nem is értem 1 ember miért fejti ki ugyanazt 2x 3x egy kérdés alatt. A pontozásból és a megfogalmazásból simán leszűrhető hogy ugyan az a személy spameli teli az egészet.
2023. ápr. 3. 18:07
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Vedd észre magad, hogy nem kell neki a társaságod, akkor szokták kerülni az embert, ha le akarják koptatni. Neked többet jelentett ez az ismeretség, mint neki. Ennyi a történet.
2023. ápr. 3. 18:39
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

"Matrica emberke, nem unod még"

Ugye, milyen idegesítő, ha valaki így tapad?

Kérdező, te meg keress más barátokat is, és akkor majd nem veszed rossz néven az ilyet. Többet gondoltál bele, előfordul, de lépj tovább. Elég elkeserítő kórkép napjainkról ennek az oldalnak a barátok és magány kategóriája. Nem az emberi kapcsolatok, hanem hogy mennyire nem tudnak sokan mit kezdeni az emberi kapcsolatok folyamatos változásával, pedig ez is az élet normális része.

2023. ápr. 3. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!