Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ebben az esetben nekem kellene...

Ebben az esetben nekem kellene keresni, vagy neki?

Figyelt kérdés

Már vagy 3 hete nem beszéltünk az egyik barátnőmmel. Akkor kezdett az új munkahelyén, plusz nyelvtanfolyama is volt még, és mondta, hogy nem ér most rá találkozni, mert hulla fáradt estére, de cseten sem volt valami aktív.

Így azóta nem kerestem, mert nyilván annak nincs értelme, hogy úgy írogassak neki, hogy nincs ideje rá, meg amúgy is élőben tudnék rendesen mesélni..

De ő sem írt semmit.

Szerintetek írjak neki, vagy hagyjam?

2023. ápr. 3. 11:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
64%

De látod, a többi ember szerint mi nem vagyunk normálisak mert teljesen le vagyok pontozva (te is le lennél tuti, ha lehetne). De nem is érdekel amúgy , ha nekem megér valaki annyit amennyit akkor az én dolgom, én bajom, én jószívűségem. A többiek véleménye nem izgat fel erről, látszik, hogy itt kinek van tényleg igaz barátja és kinek nincs..

2023. ápr. 3. 13:30
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Na, és előtte is volt munkahelye? Vagy az előző munkahelye lazább volt? Ő is kezdeményezett ilyen gyakran beszélgetést, találkozást, vagy többnyire te? Simán lehet az is, hogy tök más a társasági igényetek, csak te ezt nem vetted észre, ő meg nem akart megbántani, most meg kapóra jön az új munka, ami leköti.
2023. ápr. 3. 13:30
 13/24 A kérdező kommentje:

12, igen, ő is kezdeményezte, persze. De úgy látszik, csak addig vagyok jó, amíg unja magát...

Igen, én is úgy gondolom, ezek nem igazi barátok.

2023. ápr. 3. 13:32
 14/24 anonim ***** válasza:
85%
Én is voltam matrica, amikor szeretethiányom volt. Mindenkibe kapaszkodtam, aki egy kicsit is figyelmet szentelt nekem. Aztán ez változott, rendeződött az életem, rendben lettem magammal, lettek olyan emberek az életemben, akikkel ha hónapokig nem beszélünk, akkor is ugyanott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk. Már nem én keresek másokat, hanem mások keresik az én társaságomat, szóval megfordult a dolog, és be kell osztanom, hogy mikor kire van időm, és mikor szakítok egy kis "énidőt" csak magamra, olyan hobbijaimra, amikhez kifejezetten zavaró a társaság (például olvasásra).
2023. ápr. 3. 13:37
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
A többi kérdésre nem válaszoltál. :-D Volt munkahelye a mostani előtt is, amikor sokat beszélgettetek?
2023. ápr. 3. 13:38
 16/24 A kérdező kommentje:
Igen,volt.
2023. ápr. 3. 14:22
 17/24 anonim ***** válasza:
63%
Viszont most nem tudod, hogy ez a munkája mennyiben másabb, mennyire hajtják túl, mennyire sok a betanulnivaló.
2023. ápr. 3. 14:28
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

Nekem van egy szomszédom, akivel beszélgetős ismerősi kapcsolatban vagyunk. Korábban családhoz járt takarítani, abból élt, de hogy legyen normálisan nyugdíja, elment egy bolthálózathoz dolgozni. Teljesen más lett a napirendje, időbeosztása, másképp ér rá, elfoglaltabb lett, kötöttebb az ideje. De még hivatalos munkahelyeknél sincs két ugyanolyan, van, ami lazább, van, ami taposómalom.

Új munkahelyen be kell illeszkedni a csapatba, fel kell venni a fonalat, általában 3 hónap a próbaidő, addig még ő meg a cég is dönthet úgy, hogy mégsem itt fog dolgozni.

2023. ápr. 3. 14:36
 19/24 anonim ***** válasza:
56%

Látható, hogy neki nincs igénye a társaságodra. Rajtad áll, hogy kapálózol a figyelméért még egy sort, vagy nem. Én nem tenném.

A kérdező barátnőjét mentegetőknek: sokszori ghostingoló emberként mondom, hogy akinek én valaha az életben vissza akartam írni, annak mindig visszaírtam. Valóban előfordul, hogy egy munka annyira megváltoztatja az ember körülményeit, hogy nem lesz ideje találkozni, de ahhoz már valami szörnyűségnek kellene történnie, hogy 3 hétig 5 perce nem volt egy sms-t írni, hogy "Szia Xy! Sajnálom, hogy mostanában nem tudtunk beszélgetni, rengeteg a munak, de gondolok rád. Amint lesz egy kicsit több időm, szeretnék találkozni veled!". Ennyit kell csak írni. A 21. században nevetséges erre hivatkozni, hogy "sok a munka". Egy ilyen üzenetet simán el lehetne küldeni.

2023. ápr. 3. 17:36
 20/24 anonim ***** válasza:
81%
A ghostingolásnak van előzménye és oka. A matrica típusú emberek sokszor nem veszik észre magukat, hogy terhes a társaságuk, követelőznek, megsértődnek. Én is voltam így, csak én változtam. Egyébként simán előfordulhat az is, hogy valaki ha bekerül egy egészségesebb közösségbe, akkor esik le neki, hogy az ismerőse vagy ő matricaként viselkedett korábban.
2023. ápr. 3. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!