Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » 20 év felett lehet új barátoka...

20 év felett lehet új barátokat találni? Már mindenkinek megvan a fix baráti köre addigra?

Figyelt kérdés

Nyugtassatok meg, hogy lehetséges...

Véget ért egy hosszabb kapcsolatom, és ezzel párhuzamosan kezdem úgy érezni, hogy akiket a barátaimnak hittem, talán mégsem tartanak engem annak. (Nem hanyagoltam el őket akkor sem, amikor barátom volt, szóval nem ilyenről van szó, ugyanúgy kerestem őket, találkoztunk, érdekelt mi van velük, programoztunk, stb.)

Most azt érzem, hogy itt a péntek este, és itthon vagyok egyedül. Akivel találkoztam volna lemondta, másik barátnőm folyamatosan mondja hogy igen igen kellene találkozni, meg bulizzunk egy jót, de mennyire elfoglalt, miközben látom az insta storijait, hogy a szokásos baráti körével partyznak kb minden nap.

Akire tudom, hogy számíthatok és akivel tényleg mindent megbeszélek, akivel kölcsönösen ott vagyunk egymásnak, őrá meg nyilván nem szeretnék ráakaszkodni, de őt mondanám kb egyedül igazi barátnőmnek.

Akik még vannak, ők távolibbak, eleve ritkábban találkozunk, amikor meg igen, akkor ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, ők többen vannak.

Egyetemről meg van néhány haverszintű inkább jó ismerős, de ők is másokkal lógnak szabadidőben.

Kicsit magányosnak érzem magam. Volt már valakinek hasonló érzése, akár hasonló életszakaszban? Hogy lehet ebből kilépni?

Mesélnétek kérlek konkrét történeteket, hogy akár nektek hogy sikerült, hol találtatok barátokat, baráti kört? (Ez utóbbit érzem jobban hogy szükségem lenne rá, egyéni barátaim többen vannak.)

2023. márc. 10. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet. Nekem 20 felett lett igazán jó baráti társaságom
2023. márc. 10. 20:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Telefonrol irok, nem hasznalok ekezeteket mert igy gyorsabb bocsi.

29 eves fiu vagyok, nekem csak lany barataim voltak, komoly barat igazsag szerint egy mondhato annak. Elvoltunk a Margitszigeten, beszelt egy ideje valakivell, egyszer mar taliztak, aki kitalalta hogy mi lenne ha most talizna velunk mert itt van ket megallora. En nem orultem az otletnek mert nem leszek gyertyatarto de aztan belementem en is hogy jojjon. Eletem legjobb dontese volt, mert habar a csajbaratom es a csavo nem jottek ki, mi nagyon. Egy darab fel literes palackkal fociztunk a Margitszigeten😂 Utana bejeloltuk egymast facen es azota baratok vagyunk mar negy eve. Jarunk egyutt turazni, atbeszeljuk a melougyeket, csajugyeket, mindent. Ot nevezhetem a legjobb fiu baratnak, igazi fiu baratom nem volt sosem de most van. :D

2023. márc. 10. 20:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én szinte senkivel nem tartom mára a kapcsolatot, akit 20 éves koromnál előbb ismertem meg.
2023. márc. 10. 20:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
22 éves vagyok, lány, még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet ebből kilépni (magány, barátok nélküliség), de kedvesnek tűnsz ezért nem hiszem, hogy ez a probléma sokáig fenn fog állni nálad. Csak röviden, hogy nekem miért nincsenek barátaim: új városba költöztem elég messze a kiindulási ponttól + a középsulis barátaim is elég elszórtan laktak már eleve attól a környéktől is. Meg aztán én elég jól megvagyok egyedül is dacára annak, hogy néha rám jön ez az érzés :). Szerintem elég sok ember érez hasonlóan, ne aggódj emiatt.
2023. márc. 10. 20:16
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
20 felett születnek az igazibb, életreszóló barátságok. Az ember a tinédzserkori haverjait, iskolás barátait mire kikerül a nagybetűs életbe elég nagy eséllyel elveszti.
2023. márc. 10. 20:34
 6/8 Metionin ***** válasza:
96%
Nekem kifejezetten 20 éves korom után lettek igazi barátaim. Egyetemen, munkahelyen, sport/művészeti közösségben ismertem meg őket.
2023. márc. 10. 21:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 20 felett lettek barátaim. 20 évesen vettek fel egyetemre, úgyhogy egyáltalán nem lehetetlen. Ráaádsul 22 voltam, mikor másik egyetemre mentem és az előző helyen megismert 2 lányt még ez sem "riasztotta el" :) mondjuk én is abszolút akartam tenni érte, hogy megmaradjon a barátságunk, és közben 2 további csajszival bővült a kis körünk.Szinte minden nap beszélünk, mindig tudjuk, kivel mi a helyzet. Megyünk együtt nyaralni, együtt karácsonyozunk stb.

Előtte is voltak lányok általánosban, gimiben, akikkel jóban voltam és beszélgettünk, de úgy éreztem, mintha "jobban" nem akarnának barátkozni velem. Sosem futottunk össze suli után egy sütire, mozira vagy sosem hívtak bulizni. Tudom, én is hívhattam volna őket,csak tizenéves fejjel úgy gondoltam,hogy ha pl. a Panni magától elhívja a Sárit és az Ancsit valamilyen programra és engem nem, akkor valószínűleg jól megvannak nélkülem és én nem vagyok (igazán) a barátjuk.

Utólag belegondolva az első 20 évem tök magányos volt. Suli, edzés, aztán később külön nyelvóra, majd haza és 0 szociális élet. Pedig nem voltam egy nebáncsvirág, abszolút nyitott voltam másokra, csak fordítva nem működött a dolog. Lehet nem a megfelelő emberekkel akartam barátkozni vagy valami mást csináltam rosszul. Sokszor a Jóbarátokat néztem vágyakozva, sírdogálva, hogy bárcsak nekem is lenne egy ilyen baráti hálóm.

Úgyhogy senki se csüggedjen, abszolút van remény. Nagyon-nagyon kevés embert ismerek, akiknek az egyetem előtti időkből még megvannak a barátságaik. A többség az egyetemen építette ki a baráti körét és 30-40 fölött is velük tartja a kapcsolatot.

32N

2023. márc. 12. 13:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Hogyha szeretnél barátkozni, akkor írj:)

Budapest, 20 L

2023. márc. 14. 18:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!