Megéri ilyen esetben barátságban maradni?
Úgy kezdődik, hogy valami közös összehoz benneteket. Általában ez valamiféle tevékenység/helyszín.
De ahogy ennek vége, nem látjátok sűrűn egymást, eltávolódtok, később nincs is nagyon alkalom találkozása. Gondolom ez még nem új. Felvetődik bennem, hogy ilyen esetben mégis minek maradjunk barátok? Azért, hogy havonta felhívjam és megkérdezzem, hogy jól van-e, ő meg rávágja, hogy igen (mert hát mégis mit mondhatna, nem fogja elregélni a problémáit ha nem beszéltek rendszeresen) meg egyébként is..miről beszélgessek ilyenkor már velük?
Nekem olyan barátaim voltak, hogy jobbat nem is kívánhattam volna, de ahogy elkerültünk pl egyetem stb, akarva-akaratlanul megritkültak ezek a kapcsolatok és már nem éreztem, hogy haszna lenne.
Vagy nézzük a férfi-női barátságot. Elég szoros barátságnak mondhattam, nem azt a fajtát, amit csak úgy elengedek. Mégis amikor rátalált a szerelem, jócskán megcsappant a kommunikáció, a találkozás meg egyenlő lett a nullával. Elgondolkoztam, hogy mégis mi értelme ennek? Számomra már nem volt semmi, így minden esetben megszakítottam a barátságokat.
Szerintem minden hozzászólásban van valami.
A minőség fontosabb, mint a mennyiség. Azonban felvetődött itt a számíthatok-e rá, vagy sem kérdése. Ha fontos események esetén következetesen "nem" rá a válasz, akkor szerintem egyértelmű.
Szerintem nagyon nem mindegy, hogy mi miatt nincs "folyamatos" (nem napi) kommunikáció. Ha pl. azért, mert párja/gyereke van vagy messze lakik, érthető. Noha érdeklődni attól még lehet, meg valóban nem mindegy, hogy ez egy szia, hogy vagy? jól-ban kimerül-e.
Nem tudom, szerintem ezt érzi az ember, ha nem olyan a viszonyuk, mint volt. Érdemes első körben vele beszélgetni erről. Ha ezek után sem történik változás, akkor hagyni (meg persze azt is megvizsgálni, hogy nekem ebben mi a részem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!