Kinek van igaza?
Két szereplő van, legyen a nevük Aladár és Béla.
Aladár megkérte szerdán Bélát, hogy elhozna e neki egy könyvet a könyvtárból. Béla azt mondta, nem ér rá holnapig? Aladár azt felelte, hogy de ráér, csak jobb lenne azért ma.
Eljött a másnap, majd Béla elfelejtette elhozni. Ezzel önmagában nem lenne nagy baj, de Aladár szombaton abból vizsgázik, és 150 oldalt kell elolvasnia addig, ezért csöppet ideges lett. Béla azzal védekezik, hogy ha tudta volna, hogy ennyire sürgős, akkor nem felejti el, és Aladárt hibáztassa, amiért nem részletezte kellőképpen a feladatot. Aladár nevetségesnek tartja ezt, mert szerinte ő épp eleget mondott.
Kinek van igaza, vagy senkinek se?
Saját füzetemből egyetemen? Amikor a tanár felad egy könyvet, hogy azt kéri vizsgán, akkor mégis miről beszélünk itt? Nem minősíteni kellene a másikat vaktában, hanem a szimpla kérdésre válaszolni, megítélni a helyzetet külső szemmel, hogy ne a saját elfogult képem lássam csak.
És nem kell rá 1 hónap, hanem 1-2 nap alatt vígan el lehet sajátítani annyi tudást, hogy az elég legyen a szóbelin. Nem először csinálom ;)
Jaj, Aladár, hogy te milyen hisztis vagy. Kíváncsi lennék elsőként Béla válaszára, mert azt nem írtad. Belement, hogy biztosan elhozza ma? Megígérte? Mert ha nem, Aladár tátott szájjal ment a f.szerdőbe, és megszívatta magát.
És hogy egy ideig el légy látva bölcselmekkel:
Okos ember a más kárán tanul, hülye meg a sajátján. A hülye ember vagy te. Máskor légy alapos, és vállald a felelősséget.
Magad uram, ha szolgád nincs. Vagyis emeld meg a segged, ha kell valami.
Akkor részletezzük tovább :D
Még decemberben feladta, de az egész óra arról szól, amit én már két éve csinálok, tehát két éve lett volna értelme ezt tanítaniuk. Ebből kifolyólag a könyv is nagyrészt ismétlés számomra, a felénél vagyok (60 oldal) és holnap reggel megyek vizsgázni.
Béla válasza a következő volt
A: elhoznál egy könyvet...?
B: Ráér holnap?
A: igen.
És vége, más téma jött.
Tehát szigorúan véve valóban nem mondta ki, hogy elhozza, szóval jót tanultunk mindnyájan a helyzetből.
Üzenem a sok fröcskölődőnek, hogy én nem szégyellem, ha hibázok, mert tudok belőle tanulni, és inkább lennék én a hülye, mint az, aki másokat egyetlen dolog miatt lehülyéz. ;)
U.i.: bár nem mondta ki akkor, hogy elhozza, de néhány órával később megkérdeztem, hogy mikor áll meg érte, és akkor írta, hogy délután.
Tehát egyértelmű volt szerintem az, hogy megbeszéltünk valamit.
Mégis másnap pontban délben írta, hogy elfelejtette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!