Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A férfiaknak miért van több...

A férfiaknak miért van több barátja, mint a nőknek általában?

Figyelt kérdés

Sokkal többször hallok olyan hírt, akár rádióműsorban, akár a munkahelyemen, hogy Jóskának volt a hétvégén az 50. szülinapja, 30-an gyűltünk össze. Vagy a rádióban az egyik műsorvezető egy 120 fős szülinapi bulin volt, ahol egy férfi 60. szülinapját ünnepelték.

Ezen elgondolkoztam, és egyetlen nő nem jutott eszembe, akinek bármilyen kerek szülinapot ünnepeltek volna az elmúlt 10 évben.

Akiket ismerek, szinte kizárólag a férfiak büszkélkedhetnek baráti körrel. Akár több évtizedes. A nőknek meg alig.

Szerintetek mi az oka ennek?

2022. nov. 14. 12:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
59%

A család többet vesz ki a nő életéből mint a férfiéból. Ha nőként van munkahelyed és családod, akkor ennyi az életed; mentálisan mindig vagy ebben, vagy abban a térben kell lenned, hogy fenn tudd tartani azt az életszínvonalat, amit szeretnél magadnak. Eközben a férfiaknak valamennyivel több szabadidejük van, és több energiájuk is van kimozdulni, kapcsolatot tartani. Ugye még ma is megszokott hogy a nő viszi a háztartást, ő tart számon minden létező elintéznivalót, míg a férfi max "besegít", elvégzi a nő által számon tartott és kiosztott feladatot.

28 éves vagyok, ezt látom egyrészt a rokonaimnál, másrészt a barátnőimnél is.

A húszas éveim elején odaadó, fantasztikus, hosszútávú barátságaim voltak, aztán elértünk abba a korba, hogy néhányan feleségek, anyák lettek, és igaz, hogy még mindig jóban vagyunk, és lenne igényünk az együtt töltött időre, de ez általában csak azokkal jön össze, akik szintén egyedülállók.

2022. nov. 14. 15:22
 22/27 anonim ***** válasza:
33%
Én feltennék egy kérdést neked, mint nőnek. Ha egy barátnőd elpanaszolná, hogy gondjai vannak a férjével, egyre gyakrabban megy haza későn, nem beszélgetnek, mit csináljon, te mit mondanál neki?
2022. nov. 14. 15:28
 23/27 anonim ***** válasza:
57%

Van az a vicc, hogy a férj elmegy találkozni a haverral, hazamegy, a feleség kérdezi, hogy mi van a haverral, a férj meg csak vonogatja a vállát. Valaki mellett ülni és sörözni nem barátság.

És ha a férfi barátságok annyira mélyek lennének, számíthatnátok egymásra a bajban, nem lenne ennyi öngyilkos férfi. Mert ha a férfiaknak általában több barátjuk (nem haverjuk!) van, és a férfiak általában nagyobb számban vetnek véget az életüknek, akkor felmerül a kérdés, hogy miben merülnek ki ezek a barátságok.

2022. nov. 14. 15:38
 24/27 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem az az oka, amit páran már írtak is előttem, hogy a férfi és a női barátságok mások. A férfi barátságok inkább a közös érdeklődési kör, a hobbi köré épülnek, leginkább ezeket csinálják együtt, ezekről beszélgetnek, nem annyira mélyek, személyes dolgokról ritkán beszélnek. Elég tipikus, hogy ha egy férfitől megkérdezed, hogy a legjobb barátjának mi a középső neve, vagy hol dolgozik az anyja, vagy mikor van a névnapja... akkor a pasi csak szétteszi a kezét, hogy "nem tudom, mi ilyenekről nem szoktunk beszélgetni". Holott óvodáskoruk óta ismerik egymást. Inkább haverságnak nevezném, mint barátságnak.

A női barátságok ezzel szemben tipikusan olyanok, hogy a legféltettebb, legintimebb titkát is megosztja az egyik barátnő a másikkal. Ilyenfajta barátságból egyszerűen nem lehet egyszerre 20-30-at ápolni, legfeljebb 2-3-at. Ráadásul megvan az a hátránya is, hogy ha nagyon belemászol a másik magánéletébe, akkor könnyebben megbántod a másikat, könnyebben véget érhet egy ilyen barátság. Ahol csak a hobbikról, kajáról, csajozásról, stb. dumáltok, ott nem nagyon van helye sértődésnek. A férfi barátságok ritkán érnek azért véget, mert valaki megsértődött valamint, amit a másik mondott vagy tett, mert jóval felszínesebbek a női barátságnál. Épp ezért könnyű hosszú időn át, sok emberrel barátságot ápolniuk.

2022. nov. 14. 18:17
 25/27 anonim ***** válasza:
71%
A nők azért rendesen hátba is szúrják egymást. Őszinte baratság az rendesen ritka
2022. nov. 14. 18:26
 26/27 anonim ***** válasza:
Erről is olvastam, hogy ez tipikus lenézés, a nők egymásnak fordítása. Elhitetni velük, hogy nem barátok.
2022. nov. 14. 20:49
 27/27 anonim ***** válasza:
55%
Ugyanazt tudom megerősíteni, amit előttem már elmondtak: más a fogalmunk a barátságról. Nekem max 2 vagy 3 barátom van akit valóban annak tekintek. Viszont őket igazán ismerem, nagyjából tisztában vagyok vele mi zajlik az életükben, hogy vannak, stb. Ritkábban beszélünk, de akkor hosszan és tartalmasan. Ezzel szemben páromnak sok-sok barátja van akikkel napi szinten beszél, de ha megkérdezem, hogy xy-nal mi újság, hogy van, hogy tetszik neki az új munkahely, stb akkor nem tud válaszolni, mert ők erről nem beszéltek. Kérdem én akkor mi a f@szról beszélnek. Ha nekem ilyen ,,barátom'' lenne már elhajtottam volna a búsba. Számomra ezek nem barátságok, hanem felszínes ismeretségek bájcsevejjel tartkítva.
2022. nov. 15. 17:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!