Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan jelezzük, hogy mi a...

Hogyan jelezzük, hogy mi a babára annyira nem vagyunk kíváncsiak, hogy nonstop csak róla beszéljen?

Figyelt kérdés

Tudom, elég negatívnak tűnik a kérdésem, de kérlek próbáljatok megérteni engem/minket.

Adott egy baráti társaság, az egyik barátnőnknek nemrég született kisbabája (4 hónapos). Mióta a baba megvan, csak róla tud beszélni, közös csoportban csak akkor ír, ha a gyerekről küld videókat, képeket, tökmindegy, hogy mi ott éppen másról beszélnénk. Ha találkozunk, akkor is vagy hozza a gyereket, vagy csak róla beszél, meg hallgatjuk, hogy ő már anya és mennyi gonddal, tennivalóval jár ez.

Karácsony előtt mindig elutazunk így közösen, csak csajok. Foglalnánk most is, a fent említett barátnőnk pedig írta, hogy csak bababarát hotelbe menjünk, mert neki az nagyon fontos a pici miatt. Kiderült, hogy ő úgy gondolta, hogy hozza a fiát is... Mi pedig ezt nem szeretnénk, szerintem érthető, miért.

Tanácsért jöttem ide, hogy egy anyukának hogyan lehet azt jelezni, hogy túl sok a gyerekéből? Nem vagyunk gyerekgyűlölők, két másik barátnőnknek is van a csapatból gyereke, de ők valahogy helyén tudják kezelni ezt az egészet és sosem volt ez az oversharing a gyerekekkel kapcsolatban.

2022. okt. 6. 19:27
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

Leírom ismét.

1. Nem most utazunk, hanem december közepén.

2. Nem lett volna probléma az sem, ha nem jön.

3. Van kisgyerekes, kisbabás anyuka a társaságban rajta kívül. Egyik sem problémázik annyit az életen, mint ő.

2022. okt. 7. 14:18
 42/45 anonim ***** válasza:
4%

Először is lehet neki problémásabb a gyereke vagy nehezebben éli meg a szuloseget mint a másik anyuka. Nekem is voltak elképzeléseim a szülőségről, de így szülés után már rájöttem nem olyan egyszerű amint pl otthon hagyni apával stb. Én is ilyen hülyén álltam hozzá mint ti, a másik hogy mai napig vannak anyukák akik sokkal jobban kezelik ezt mint én de cserébe az övék átalussza az éjszakát, nem náthás folyton stb ergo azért könnyebb mert nekik könnyebb babát dobott a gép és valamiért képtelenek anyaként felfogni hogy nem minden kisbaba ugyanolyan.

Szóval ti is gyerekesen vagy inkább tudatlanul álltok hozzá és a kismama is túltolja az anyaságot( bár szerintem csak azért mert bizonytalan és titeket nézve még az anyukáknál sincs ebben partnere). Mind a két fél állhatna hozzá jobban.

2022. okt. 7. 14:42
 43/45 anonim ***** válasza:
0%

Ja és nekem a 6 hónapos végig bőgte a napot szóval az nem számít hogy decemberben mentek. Az más hogy szegény nem látja,hogy ti már nem tudtok úgy hozzáállni mint régen, ami persze érthető.Szegény azt hiszi még mindig a barátai vagytok a változás ellenére és nem veszi észre hogy azok a kismamák már nincsenek belebuzulva a babájukba, a többiek meg még nem értik ezt az életmódot.

Így viszont mindenképp valaki sérülni fog lelkileg.

2022. okt. 7. 14:46
 44/45 anonim válasza:
85%
Hogy itt mennyi a funkcionális analfabéta. Írja nem egyszer hogy eleve úgy gondolták hogy az adott friss anyuka nem is megy velük, meg is lepődtek amikor jelezte azon szándékát, hogy velük tartana. A csapatból más is anyuka szóval nem arról van szó hogy a sok gyermektelen barátnő nem érti meg, hogy neki más témája nincs mint a baba. Nehéz értelmezni az olvasottak igaz?
2022. okt. 7. 15:52
 45/45 anonim ***** válasza:
32%

44# Szerintem meg semmilyen funkcionális analfabétaság nincs abban, hogy én pl. leírtam, hogy szerintem mindkét oldal sáros (ahogy utánam más is leírta), majd az egy dolog, hogy le lettem pontozva, de a kérdező csak arra képes, hogy mégegyszer megismétli azokat, amiket oldalakon keresztül ecsetelt. A véleményem nem változott. Lehet, hogy neki nem kéne, hogy csak a babájáról szóljon minden a barátságukban is, de lehet a barátnőknek sem így kellett volna kommunikálni, ha alapvetően "nem számítottak arra, hogy jönni fog". Más anyukák nem ilyenek, ő meg ilyen. Ahogy más nők szeretik a dobostortát, te meg nem, mégsem kell ebből ügyet csinálni.

Szerintem ez így már bunkóság és főleg vér ciki a háta mögött kibeszélni egy barátomat, csak mert az élethelyzetével változott ő maga is. Meglehetne ezt egymás között normálisan is beszélni, ha valóban jó barátok.

2022. okt. 7. 16:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!