Anyukák! Miért csak anyukák válaszára vagytok kíváncsiak?
Már egy jó ideje látogatom ezt a témakört és feltűnt, hogy egyes anyák számára elképzelhetetlenek tűnik, hogy apuka válaszoljon és úgy teszik fel a kérdésüket, mintha csak anya válaszolhatna egy nem nemi specifikus kérdésre.
Ez egy fajta tudatos nemi sovinizmus, vagy tudat alatti?
Másodikon szétröhögtem magam. :)
Mindenkinek ment a zöld kéz.
Jó kérdés, ez nekem is feltűnt.
A legtöbb családban sajnos apuka csak este hazaesik a melóból, elé teszik a vacsorát, aztán eldől a kanapén egy sörrel, a gyereket meg szinte csak hétvégén látja. Most ez biztos előítéletesnek tűnik, de nekem az a tapasztalatom, hogy itt többségben ilyen pasik feleségei vannak. Volt egy topic, ami arról szólt, hogy anyuka nem emelgetheti a nagyobb gyereket (járni tud, meg minden, csak pl kádba kéne beemelni), mert terhes, és én felvetettem, hogy esetleg apuka nem tudná bepakolni a kádba a gyereket? Hát akkor lettem 96%-osból ennyi, amennyi most vagyok :)
Hogy én hogy képzelem, hogy apuka amikor haza esik, akkor még a gyerekhez is hozzá nyúljon...
off: kis utolsó,már megint te vagy?
Senki nem mondta neked, hogy "hogy képzeled, hogy apuka hozzáér a gyerekhez"
A legtöbben annyit tettünk hozzá a tökéletes elgondolásaidhoz, hogy nem minden családban van otthon apuka fürdetésre.
De gondold csak nyugodtan, hogy a ti életetek tökéletes, mi meg csak hülyék vagyunk, és ősembereknek szültünk, ha ez boldoggá tesz:)
On: volt itt egy négygyerekes pasi (?) aki folyamatosan ezekben a topicokban verte a nyálát, azóta azt gondolom,ha ő tényleg pasi volt, jobb, ha nem is jönnek ide férfiak. De amúgy szerintem ez a jelenség nem sovinizmus.
khmm
valszeg azért is mert sok apuka dolgozik napközben én nem ezt a topikot nézi :-)
ha meg haza megy akkor (jó esetben) a saját gyerekével van el és nem feltétlen kíváncsi a mások gyerekére és mások bajára
persze ha mondjuk az lenne a kérdésem h miért nem indul el a kocsi akkor 20 válasz érkezik 99% pasitól :-D
személy szerint én örülök ha egy pasi is válaszol mert ők egy más szemszögből látják dolgokat és ez bizony sok esetben igen hasznos lehet
szal nem elkeseredni hanem írd ki h te bizony apuka vagy és így gondolod :-)
és ne zavarjon ha leszólnk e miatt :-))
sok sikert
Szerintem ez nem tudatos...
A családok többségében az anyuka van otthon, ő gondozza, neveli a babát, így nyilván neki van több tapasztalata.
Az apukák többsége pedig este ér haza, az én férjem örül, ha még egy órácskát tudnak játszani, utána pedig fürdés, vacsi, és megy aludni a gyerkőc. Se kedve, se ideje ide nézelődni. (Azért van, hogy egy-egy érdekes kérdést felolvasok neki, és megbeszéljük...)
Biztos van, ami a pasiknak jobban megy, pl. hogy a frászban kell bekötni a gyerekülést. :D
Kedves 65%-os!
Lehet, hogy az én kérdésem volt, amit említettél, csak reagálnék, hogy nem én pontoztalak le:S
Az egyik válaszhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy a szoptatás és szülés témakörön kívül szerintem az apukák a teherbeesés és terhesség témakörben sem nagyon tudnának hozzászólni a dologhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!