Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan jelezzük, hogy mi a...

Hogyan jelezzük, hogy mi a babára annyira nem vagyunk kíváncsiak, hogy nonstop csak róla beszéljen?

Figyelt kérdés

Tudom, elég negatívnak tűnik a kérdésem, de kérlek próbáljatok megérteni engem/minket.

Adott egy baráti társaság, az egyik barátnőnknek nemrég született kisbabája (4 hónapos). Mióta a baba megvan, csak róla tud beszélni, közös csoportban csak akkor ír, ha a gyerekről küld videókat, képeket, tökmindegy, hogy mi ott éppen másról beszélnénk. Ha találkozunk, akkor is vagy hozza a gyereket, vagy csak róla beszél, meg hallgatjuk, hogy ő már anya és mennyi gonddal, tennivalóval jár ez.

Karácsony előtt mindig elutazunk így közösen, csak csajok. Foglalnánk most is, a fent említett barátnőnk pedig írta, hogy csak bababarát hotelbe menjünk, mert neki az nagyon fontos a pici miatt. Kiderült, hogy ő úgy gondolta, hogy hozza a fiát is... Mi pedig ezt nem szeretnénk, szerintem érthető, miért.

Tanácsért jöttem ide, hogy egy anyukának hogyan lehet azt jelezni, hogy túl sok a gyerekéből? Nem vagyunk gyerekgyűlölők, két másik barátnőnknek is van a csapatból gyereke, de ők valahogy helyén tudják kezelni ezt az egészet és sosem volt ez az oversharing a gyerekekkel kapcsolatban.

2022. okt. 6. 19:27
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
19%

Ne vigye a 4 hónapos gyerekét egy elutazásra??? Örülj, hogy egyáltalán akar menni, te kis hülyegyerek. Van fogalmad róla mit beszélsz? (Nincs.)

Az egy dolog, hogy nem csak a baba téma menjen( ne is), vagy ne csak a nyűglödés jöjjön, de te komolyan ennyire porbafingó, taknyosorrú, felelőtlen kis szaros vagy agyilag és érzelmileg, hogy egy elutazásra nem csak elhívod a barátnőd a gyermek apja nélkül, de még azt se akarod, hogy az anyjával legyen? Nem csak el akarod szakítani az apjától, hanem konkrétan az anyjától és az evéstől.

Hány éves vagy te???

Nekem mióta van gyerekem, imádok róla áradozni. Sőt, egyre inkább, pedig nem 1, nem 2 éve született. Még is csak akkor teszem, ha helyén való. Ritkán beszéltem csak róla csoportokban. De hogy 3 óránál többet legyek a gyermekem nélkül, KI VAN ZÁRVA.

2022. okt. 7. 06:06
 32/45 A kérdező kommentje:

Szupermami, anyád téged nem nevelt meg? Nem tanította meg, hogy idegenekkel így nem beszélünk? Ez a stílus nálatok otthon? Gyönyörű darab lehetsz...

"gyerMek"

Jézusom:D

Beteg vagy te, csüngjél akkor a gyerMekeden 24/7, aztán add át neki is a mocsok stílusodat.

2022. okt. 7. 08:21
 33/45 anonim ***** válasza:
26%

32: te tényleg trollkodsz?

Nem vagy képes felfogni, hogy egy négyhónapos gyereket szoptatni kell, és nem lehet egy hétvégére otthagyni az apánál...?

2022. okt. 7. 08:42
 34/45 A kérdező kommentje:

De ki mondta, hogy mi akartuk, hogy jöjjön?

A csoportban beszéltük ezt, egyáltalán nem is gondoltuk, hogy jönne. Aztán beírja, hogy inkább bababarát szállodákat nézzünk, mert a gyerek...

Az meg, hogy valakinek, aki anya, nincs annyi esze, hogy felfogja, nem minden baba anyatejes, azzal nem tudok mit csinálni. Komolyan, fel nem fogom, hogy itt páran egy másik embert nevelgetnek otthon, ezt a mintát adják át valakinek.

2022. okt. 7. 08:45
 35/45 anonim ***** válasza:
19%

34: és neked nem egyértelmű, hogy anyatejes a baba, ha a barátnőd vinni akarja...??

Schwer von Begriff?

2022. okt. 7. 08:49
 36/45 A kérdező kommentje:

Nem anyatejes. :)

De örülök, hogy ennyire mindennel tisztában vagy szerinted. Biztos az emberek nagy kedvence lehetsz ezzel a stílussal! :)

Kérlek, menj a gyerMekedhez inkább, korán van egy ennyire Karenhez nekem.

2022. okt. 7. 08:51
 37/45 anonim ***** válasza:
0%
gumicsont....
2022. okt. 7. 09:00
 38/45 A kérdező kommentje:
Igen, mindig az adott kérdező a hibás, nem a közönséges, kötekedő válaszolókkal van a baj véletlen sem. 😂
2022. okt. 7. 09:17
 39/45 anonim ***** válasza:
24%

Én nem a kötekedő vagyok, de szerintem egy tápszeres babának is az anyja mellett van a helye az első félévben minimum. Más a kényszer, meg más egy fél nap, de itt napokról van szó és buliról. Evidens, hogy vagy mindketten megyünk, vagy egyikünk sem. Majd ha gyereked lesz, megérted.

Őszintén szólva szerintem mindannyian hibásak vagytok ebben. Egy 3-4 hónapos baba mellett még természetes, hogy anyuka bele van b*zulva a gyerekébe. Ugyanakkor egy barátságban is természetes lenne, hogy nyíltan kommunikáljatok. Pl. elmondjátok, hogy gyerekmentes pihenést szeretnétek. DE Marika, mit szólnál, ha kora tavasszal elmennénk valahova mindannyian családostól is? Addigra Pistike is jobban élvezné... Normál felek között ebből nem kéne, hogy gond legyen.

Vagy Mariska! Gyere már el velünk meginni egy kávét, amíg Józsi vigyáz Pistikére, biztos jót tenne neked is egy kis környezetváltozás, kiszabadulás!

Szóval amennyire neki tekintettel kéne lennie rátok, annyira nektek is rá. A gyerekek születésével változnak a baráti kapcsolatok, rengeteget. Ha meg akarjátok őrizni, akkor nektek is változni kell, nem csak neki alkalmazkodni.

2022. okt. 7. 09:58
 40/45 anonim ***** válasza:
0%
Nézd nektek is igazatok van hogy nem akartok gyereket, de másrészt q tápszeres baba is igényli az anyát, nem lehet ilyenkor még otthon hagyni apával. Ti is elvagytok tájolva és ő is túl lihegi. Mindkét fél gyerekesen viselkedik.
2022. okt. 7. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!