Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Emberek, ti hisztek a pozitív...

Emberek, ti hisztek a pozitív gondolkodásban? Elhozta nektek a Kánaánt?

Figyelt kérdés
Szerintem az élet igazságtalan, van aki bőségben fog dúskálni, van aki nyomorogni fog. És nem azért mert egyik pozitív, a másik meg negatív gondolkodású, hanem egyszerűen azért mert ilyen a világ, egyik jóléte csak a másik jólétének csökkenésével tud növekedni.
2022. okt. 2. 10:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#10: Ne forgass ki általános gazdasági alapelveket. Nem csak zéró összegű játék létezik.

2022. okt. 2. 14:05
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pozitív a gondolkodásom, szerencsés és boldog az életem. De ezért tettem is és őszintén kétlem, hogy valaha bárkinek rosszabb lett volna az élete az én sikeremtől.

Az osztálytársaidat nem, de a középiskolát lehet választani (ha elég jó vagy) és jó gimiben több esély van rá, hogy kultúrált, nem bullingoló osztályba kerülsz.

A barátaidat és bizonyos mértékig a hobbijaidat is megválaszthatod.

Persze a családodat nem tudod megváltoztatni, de egy átlagos család itt Magyarországon van olyan helyzetben, hogy a gyerekének legyen lehetősége leérettségiznie anélkül, hogy középiskola mellett munkára kényszerüljön.

Innentől kezdve pedig rengeteg támogatás van, a kollégium nálunk nincs 10k, van állami ösztöndíj stb. Rossz szociális helyzettel minimális életszínvonalon munka és szülői támogatás nélkül is el lehet jutni diplomáig.

Szépségért lehet tenni. Stb.

És most, hogy miért nem tettem keresztbe senkinek:

Gimibe a felvételim miatt jutottam be (azaz jobban megérdemeltem, mint az, aki nem jutott be)

Egyetemen a szakomon nincs maximális létszám (hiányszakma) tehát ide bárki jöhet.

Munkát az egyetemi tanulmányaim miatt ajánlottak. Nekem. Nem én jelentkeztem. Tehát megint nem elvettem valaki lehetőségét. (BTW lett volna több hely is)

Jó a családom, erről nem tehetek, de nem is más családját vettem el.

Jó a szociális életem. Ez mindenkinek egyéni feladata és szerintem lehet egyszerre mindenkinek jó szociális élete.

Van párom. Nem, nem csaptam le senki kezéről. Szeretjük egymást. Jó a kapcsolatunk, de teszünk is érte. Illetve jól felismertem, hogy ennek lehet jövője. (Nem vagyok világszépe, bár akadtak akiknek tetszettem, de általában hosszabb idő alatt alakultak ki)

A pozitív gondolkodásról annyit, hogy jobban motivál, aztán gyorsan pozitív spirálba kerül az ember.

Téged kérdező mi akadályozott?

Mi akadályoz most?

Mitől voltál/vagy hátrányban?

Mit vettek el tőled, és miért gondolod ezt igazságtalannak?

Mi az, amiért nem tudsz tenni?

2022. okt. 2. 15:28
 13/14 anonim ***** válasza:
48%
Ha nem pozitívan gondolkozol, akkor semmit se fogsz érte tenni, hogy az életed jobbra forduljon. Mert ugye a gondolkodásod szerint, úgysem sikerül neked semmi.
2022. okt. 2. 16:33
 14/14 A kérdező kommentje:

13

Kérdés, miért kell tenni bármit is ha 60-70-80 évesen úgyis kivonulsz? Jelentéktelen kis semmi az életed.

Az emberek kicsiben gondolkodnak, csak saját magukat tekintik, ezért olyan szánalmas ez az egész. Csak nekem legyen jó, csak én haladjak stb. De nem is tudják, hogy miért, csak csinálják mivel azt tanították nekik, hogy haladni, gyarapodni jó, de egyiknek sincs fogalma mennyire is rabszolgák. Nem csak a főnökeik, kizsákmányoló réteg rabszolgái hanem saját gondolataik, elveik, kulturális elvárásainak rabszolgái. A többség rabszolgaként él és bemagyarázza, hogy élvezi azt, és önként csinálja!

2022. okt. 2. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!