A mai világban az emberek miért nem képesek pozitívan gondolkodni?
Mert primitívek és buták. Csak panaszkodni tudnak, de annak örülni meg nem, hogy pl. élnek és tudnak levegőt venni, láthatják a napot felkelni, a lábukon tudnak elsétálni a munkahelyükig.
Egyébként ezért tart itt ez az ország, a legtöbb ember csak panaszkodni tud, meg hogy milyen sz..r az élet.
Nekem erről eszembe jut Szabó Péter egyik mondata, amikor a buszmegállóban neki mondták ezt, erre ő azt felelte, hogy Neked sz..r az élet.
Sokan a vonzás törvényét is csak b...romságnak gondolják, pedig ha tudnák, hogy csak saját maguk teremtik meg a poklukat, akkor másképpen kezdenének el gondolkodni.
Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Mindenki arra nyitott, amire akar.
Én a saját életemet úgy élem, hogy a lehető legtöbbet kihozzam belőle, fontosnak tartom a pozitív gondolkodást, önismeretet.
Minek panaszkodjam? Panaszkodik helyettem a sok buta vénasszony az utcákon. Inkább örülök, hogy élhetek, hisz egy életünk van, az boldogan és harmóniában szeretném leélni. :)
Mert így működik az ember. Mindig több kell, ami már megvan az magától értetődő. Valamilyen szinten ez viszi előre a világot, ezért fejlődik annyit a tudomány minden területe.
Ahhoz, hogy értékelni tudjuk azt, amink már van, sokszor el kell hogy veszítsük.
Ez tanított ès táplált szokás. Amit mutatnak neked ès amire felnèzel, elhiszed, komolyan fogod fel ès valóságnak, az alapján fogsz viselkedni.
Az elmèben ritmusosan alakulnak ki szokások ès ezeknek a ritmusoknak kellenek külső hatások is amik tartják a lendületüket, különben elmúlnak. Ez a külső hatás több ezer èves törtènelmünkben jól megfigyelhető. A fèlelem. A rossz dolgok előrèbb helyezèse. Problèmák keresèse, kizáró okok, akadályok kutatása. Ez mind a fèlem eredmènyei. Mitől fèlünk? Attól, hogy úgysem jön össze. Hiába minden. Valaki megállít. Valaki bánt, mert akarunk valamit. Ez bent az elmèben egy örvènylő katyvasz. A lènyeg ez. Rengeteg illúzió. Hogy kerültek oda?
-oszd meg ès uralkodj-
A nem akarom, nem így van, ès minden ami az ellenállásnak valamely formája, a jellemre van hatással. Ez elfogultságot eredmènyez amit úgy is nevezhetnènk, hogy "negatív èrtelmezèsből adódó kènyszeres kèpzelgès" a rossz ès nem akarom dolgokról. Mivel mindenkiben bekapcsol az ösztönszerű èrzelmi önvèdelem amikor a rossz èrzèsei fokozódnak, ebből lesz a vita, a vita pedig erősíti a negatív èrtelmezèst, ès a belőle adódó kènyszeres kèpzelgèst a rossz ès nem akarom dolgokról. Ennek eredmènye a tömeg tudat èntudattá válása, az az Diszharmónia. [link]
A fejlődès elfolytása. Birka mode on. Irányíthatóság ès kihasználhatóság, kizsákmányolhatóság.
Ha befejezzük ezt az èrtelmezèst ès mágváltoztatjuk a felfogást, egyre többen fogják ezt tenni. A tömeg atmoszfèrája a hangulat emelkedèsèvel elèri a kreativitás tudatszintjèt ès elkezdődik a valós fejlődès ami az egèsz èrdekeit tartja szem elött.
A mai világban képesek az emberek pozitívan gondolkodni. Csak nem mind. Az összes olyan ismerősöm, akinek jó családi és anyagi háttere van, teljes mértékben pozitívak. Utazgatnak, képzik magukat, szórakoznak és tényleg boldogok. Az olyan ismerőseim, akik minimálbérért dolgoznak, szétesett a családjuk vagy bármi hasonló, azok nem boldogok.
A boldogság nem úgy működik, hogy fogom magam és holnaptól boldog vagyok. Ez azt jelentené, hogy tojok azokra a rossz dolgokra, amik történtek velem. Elfelejtem a halott vagy szenvedő szeretteimet, elfelejtem, hogy senkit sem érdeklek komolyan vagy hasonló. Attól sem lesz valaki boldog, hogy tud járni és víz jön a csapból. Ennyi erővel leülhetne az ember egy székre és mosolyoghatna, amíg éhen nem hal, hogy "Jé, van pár alapvető dolgom". Ez önámítás, nem boldogság.
Én próbáltam minden helyzetben pozitív maradni, de tényleg. 25 év után meguntam. Rájöttem, hogy a legtöbb emberben semmi pozitív nincs, mert egy tárgy szintjét sem érik el. A tárgyak legalább azt csinálják, amit állítanak, az emberek többsége erre sem képes. Bocs, nem tudok pozitív lenni képmutató és undorító emberek között. Talán majd egyszer, ha én is olyan leszek.
kellenek negatív gondolkodású emberek is...
nem lehet mindenbe belenyugodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!