A barátnőmnek volt igaza vagy nem volt jó barátnő?
Még régen kaptunk olyan feladatot, hogy családfát kellett készítenünk. Én leszármazottja vagyok az egyik híres írónak, és ezt beleírtam. A barátnőm “az én érdekemben” ellopta a beadandómat és azt mondta, hogy csak akkor adja vissza, ha megígérem, hogy kiveszem belőle.
1. Ilyennel nem illik dicsekedni
2. Mindenkit rossz színben fogok feltűntetni.
Az egyes pont ma már nem számít, sokan fel is használják az érvényesüléshez, de egy beadandónál nem oszt nem szoroz jobb esetben, hogy kik az ősök.
2. Miért? Mert rossz családba születtek? Kevésbé jelentős ősökkel? Vagy attól félt, hogy elszállsz magadtól esetleg, mert akkor mindenki tudni fogja, hogy kinek vagy a leszármazottja?
Nem megerősített források szerint az én családomban királyi unokatestvér is volt az ősök között. Engem annyira nem izgat, hogy kutassam a valóságát.
Az ősöd, nem? Akkor benne a helye.
A barátnőd valószínűleg csak féltékeny volt
Nekem is az irigység volt az első gondolatom, mint #3-nak. 12 éves gondolkodásból inkább ezt nézem ki, mintsem hogy valami túlbuzgó morális érzék miatt szerette volna ezt megakadályozni - de persze tévedhetek.
Szerintem önmagában, mint tény, ezzel semmi gond nincs. Nem is lehet, hiszen ez van, ez adott, ezen nem lehet változtatni. A kérdés az, hogy ezt a tényt hogyan használod / használtad volna fel.
Ha valaki nekiállna egy ilyen dologgal nagyzolni, kérkedni, és szinte felsőbbrendűnek beállítani magát a többiekhez képest, az baj.
Ha viszont egyszerűen csak mint érdekességet mutatja fel az illető, akkor semmi gond nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!