Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogosan esik rosszul az, hogy...

Jogosan esik rosszul az, hogy nem mondta el, babát vár? Hogy beszéljek vele arról, hogy szerintem ez a legrosszabb döntése?

Figyelt kérdés

Legjobb barátnőm 15 hetes terhes, ezt egy instagram posztból tudtam meg. Ahogy a többi kb. 3ezer többi ember, aki "követi".

Elküldtem neki a képet, hogy ez vicc? Mire írta, hogy nem, teljesen komoly. Nekem el sem mondta, arról sem beszélt, hogy gyereket akarnának. 25 éves, egyetemre jár(t) és (eddig) a szülei tartották el. Ők fizették neki az egyetemet, az albérletet, a bevásárlásait, a hobbijait, utazásait, mindenét. Mert hogy ő egyetemre jár és mellette nem tud dolgozni.

Utána még nekem esett, hogy miért vagyok meglepődve, mert 3 hónapja nem is találkoztam vele 30 percnél többet és ha telefonon hívott, vagy nem vettem fel, vagy kinyomtam és sose hívtam vissza. És hogy ő már igazából tavasz óta a párjánál lakik és a vizsgaidőszakot el sem kezdte az egyetemen és júniusban kiiratkozott.

Szóval szó szerint a feje tetejére állt az élete és ezt velem egy ig posztban tudatta. Nyilván ha ezeket elmeséli vagy ír, hogy terhes, akkor szakítok rá időt...

Annyira idegennek érzem, ő volt az a lány, aki még abban is kikérte a véleményemet, hogy milyen kávét vegyen vagy mit egyen vacsorára. Most pedig fél perc alatt megtudtam, hogy kiköltözött a lakásból, amiben 5 éve lakott, otthagyta a szakot, aminek a diplomájáért foggal körömmel küzdött 18 éves kora óta és gyereke lesz egy éppen 1 éves kapcsolatban.

Jogos, hogy legjobb barátnőként úgy érzem, nem ezt érdemlem?

2022. júl. 22. 22:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
100%
Miután 99%ban kozolte mindenki hogy nem, nem jogosan sertodtel meg, még neked áll feljebb.
2022. júl. 23. 08:45
 62/74 anonim ***** válasza:
97%
Jaj, hogy szidod az anyukákat, de ha téged fog felcsinálni az aktuális kanod, majd elvárod, hogy minden körülötted forogjon. Melyik egyetemre vesznek fel, ilyen korlátolt, elkényeztetett hercegnőket?
2022. júl. 23. 09:01
 63/74 anonim ***** válasza:
100%
Kerdező, ha komolyan ennyire bénának tartod a baratnődet, akkor mit zavar, hogy eltávolodtatok? Szerinted nem a te szinted, akkor mostantól baratkozz a te szinteden. De nekem biztos nem kéne olyan varátnő, aki amúgy ennyire lenéz.
2022. júl. 23. 09:05
 64/74 anonim ***** válasza:
100%

Én az eredeti kérdésre válaszolnék.

Szerintem nem, nem esik jogosan rosszul, mivel te írod le, hogy 3 hónapig leszartad, nem kerested, kinyomtad stb.

3 hónap az nagyon sok idő, pláne, ha legjobb barátról van szó.

Hülye lett volna ezek után még téged előre helyezni, ezt már eljátszottad a 3 hónap alatt.

Aggódásod még lehet teljesen jogos, de szerintem ne beszélj erről vele.

Ha valaki aki állítólag a legjobb barátom, és 3 hónapig úgymond lekoptat, majd utána még ő akarna kioktatni, hát hamar kidobnám a francba az életemből.

Szerintem inkább őrülj, ha szóba áll veled és tudjátok folytatni a barátságot.

2022. júl. 23. 12:05
 65/74 A kérdező kommentje:

62-es, állj már le. Miért akadt be neked itt így a gyerektéma? Senki nem szidta az anyákat. Viszont a gyereked érdekében kérlek, menj el terápiára, mert durva tévképzeteid vannak!

Otthon is így beszélsz? Téged is "felcsinált az aktuális kanod"? Gyönyörű példát mutathatsz...

A normális válaszokat köszönöm szépen!

Van igazatok, ezt nem tagadom. De annyira elvoltam a saját dolgaimmal, bajaimmal, hogy sokszor nem voltam kíváncsi arra, hogy neki éppen mivel van baja, min vesztek össze.

2022. júl. 23. 13:05
 66/74 anonim ***** válasza:
100%
Le is irtad az utolsó mondataiddal kérdező. És te nevezed magad barátnak?
2022. júl. 23. 13:07
 67/74 A kérdező kommentje:
Ezek a veszekedések náluk úgy néztek ki, hogy összevesztek, felhívott engem zokogva, hogy neki ebből elege van, elhagyja, keres mást és soha többet nem akar a barátja felől hallani. Az első pár alkalommal még ugrottam, hogy vigasztaljam, ott legyek támasznak. De kivétel nélkül mindig ugyanaz volt a vége: általában még aznap vagy másnap kibékültek és mintha mi sem történt volna, úgy viselkedtek egymással.
2022. júl. 23. 13:29
 68/74 anonim ***** válasza:
100%

Egy legjobb barátnő, de egy sima barátnő ilyet nem gondol, nem érez:

“ elvoltam a saját dolgaimmal, bajaimmal, hogy sokszor nem voltam kíváncsi arra, hogy neki éppen mivel van baja, min vesztek össze.”

Én a legjobb barátnőmmel sajnos van, hogy hónapokig nem beszélek.

Más az életünk, màshol èlünk, de ha a legapróbb problémája vagy öröme van, akkor engem hív, èn őt hívom.

Mondjuk új munkapozíció elfogadása vagy se..

Házvàsárlás.

Baba hír.

Probléma volt a vabával..

Stb

Vagy volt más.. igaz 120 km-re lakik de ugrottam, hogy megyek vele szülni, ha kell, mert hirtelen nem volt senki..

Vagy

Nah mindegy..

Mi mindig szàmíthatunk egymásra, akkor is ha eltávolodott az életútunk..

5 évet èltünk is együtt, 21 éve vagyunk barátok..

2022. júl. 23. 13:43
 69/74 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Engedd el, nincs szükségetek egymásra.
2022. júl. 23. 14:23
 70/74 anonim ***** válasza:
97%

Bunkó voltál az anyukákkal ne idézzek, de azt írtad hormongőzös az agyunk.... ne haragudj már de mit képzelsz magadról?

Azt se tudod hány éves a gyerekünk, de hormongőzösek vagyunk?

Szégyelld magad el.

2022. júl. 23. 16:38
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!