Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hívnátok az ilyen barátot...

Hívnátok az ilyen barátot koszorús lánynak?

Figyelt kérdés

Az egyetemen ismertem meg egy lányt, aki a legjobb barátnòm volt 3 évug, végig együtt voltunk. Mindig számíthattunk egymásra.

Meghívtam koszorúslánynak, ruhája is lett.

Sajnos az utolsó félévben összevesztünk az egyetem miatt.

Ott műtötték a mandulájára én pedig covidos voltam.

A tanárunk kitalálta év elején, hogy aki covidos annak nem kell pótolnia a hiányzást, aki viszont más miatt hiányzik annak igen, még pedig az kap egy jó nagy könyvet és beadandót készít.

Így én nekem nem kellett. Ezen ő kiakadt, hogy nem igazságos. Én mondtam, hogy szerintem sem. Ő szólni akart a tanárnak. Én pedig kérleltem, hogy ne tegye, mert sajnos vizsgaidőszak előtt voltunk egy héttel, amikor még volt egyéb más beadandók és tanulni valónk. Nekem a szakdolgozatom leadási határideje is akkor volt rá 1 hétre. Neki annyival volt könnyebb dolga, hogy neki csak 1 hónappal később kellett a konzulensének leadnia.

Mondtam neki, hogy vegye legalább ezt figyelembe, hogy ígyis nonsztop már az egyetemen is beadandókat, szakdolgozatot írok meg tanulok és hogy neki nem lesz semmivel se jobb, ha engem elárul, csak az lesz, hogy kiharcolja, hogy nekem is kelljen. Mondtam, hogy fordítva én nem tenném, mert én nem szeretnék neki rosszat.

Aztán végül csak szólt. Tudta, hogy én meg egy másik csoporttársam is covid miatt hiányzott még is csak engem említett meg. És végül ez fájt a legjobban. Mondom neki egyből, hogy de most akkor xy-t nem is mondod? Csak engem? Hisz én is covidos voltam. Erre annyit mondott, hogy mondjam én őt, ha akarom. Mondom neki, hogy nem! Mert én nekem ettől nem lesz jobb. Végül nem mondta egyikőnk sem.

És én ekkof nagyon megharagudtam, mert úgyéreztem mintha ellenem irányulna ez az egész, mikor amúgy úgy szeretjük egymást. De akkor miért engem mondott miért nem azzal a lánnyal együtt.

Így azóta fokozatosan romlott a kapcsolatunk. Nem kerestem a társaságát. Szünetekben mindig beadandókat írtam meg tanultam.

Tudom, hogy neki műtétje volt és hogy ez csak egy hülye beadandó.

Tudom azt is, hogy élelmesnek kell lenni és a mai világban fontos, hogy ne nézze az embert senki pali madárnak.

A tanàr hibája, mert sose tudhatja, hogy ki miért hiányzik és a covid semmivel nem rosszabb, mint egy műtét vagy egy bármi más gond, ami miatt nincs ott az ember.

Azóta nem beszéltem vele az esküvőről..úgy voltam vele mivel alapból több megye választ el minket. Messze lakunk, úgy se találkoznánk már csak ritkán és nem biztos, hogy évek múlva visszahívna, ha egyszer neji is lenne esküvője.

Így azt érzem koszorúslány inkább régi barát legyen.

2022. jún. 11. 08:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Felfújod az egészet. Meg tudom érteni, hogy zavarta a kivételezés, főleg hogy nem lógni meg kocsmába járt ribizliskedni, hanem a műtőasztalon feküdt. (Jó, igen, a tanár ötlete volt, nem a tiéd.)

Úgy sejtem, ami kinyitotta a bicskát a zsebében, nem a tanár igazságtalansága, hanem a te hozzáállásod volt. Nekem három diplomám van (két BA, egy MA), és világéletemben röhögtem a hozzád hasonlókon, akik így mártírkodnak az ilyen nehéz meg olyan nehéz tanulnivaló meg a sok beadandó miatt. Erre az egyébként is idegesítő jelenségre tettél rá egy lapáttal azzal, hogy az ő feladatait degradáltad azzal, hogy neked AAAAANNYIRA sok a dolgod, ő meg - szerinted - simán tud időt szakítani rá. Itt van tehát a válasz arra, hogy miért téged említett meg a tanárnak - a másik csaj valószínűleg nem ment agyára azzal, hogy így játszotta az elfoglaltat meg a strébert.

A válasz pedig: nem hívnám koszorúslánynak, mivel ti ketten nem vagytok barátnők.

2022. jún. 16. 14:11
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem. Nem fújod fel, ez a neki is rossz másnak is legyen rossz hozzáállás. Akkor is csendbe maradok ha nem kedvelek valakit (nem lesz jobb nekem ha neki is rossz) , ha kedvelek akkor pláne. Valószínű ez a lány eleve orrolt rád valamiért, vagy ő az a haver aki csak addig haver amíg buli e spletyka van. Most ki mutatta a foga fehérjét.
2022. jún. 16. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!